02 / 05 / 2024

Hakan Şişik

Hakan Şişik

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği'nin Genel Sekreteri Hakan Şişik, kentsel dönüşümün sağlıklı ilerlemesi açısından parsel birleşiminden ziyade ada içi emsal transferinin daha doğru olacağını belirtiyor.

Hakan Şişik: Yabancılara konut satışı daha da artmalı!

AYİD Genel Sekreteri Hakan Şişik, Türkiye genelinde ipotekli konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayma göre yüzde 85.2 oranında arttığını belirtirken, sektörün ayakta kalması için satış oranlarının artması gerektiğini söyledi.

AYİDER Başkanı'ndan faiz indirimi açıklaması: Kentsel dönüşümü destekleyecek karar oldu!

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) Başkanı Hakan Şişik, faiz indirimiyle binaların depremle birlikte iklim krizine karşı da dayanıklı olacağını açıkladı.

Yapay zekaya dikkat! Yapay zekanın etkileri dünya nüfusunun yüzde 40'ını işsiz bırakabilir!

Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel istihdama yapay zekanın yapacağı etkilerin önümüzdeki yıllarda farklı ve değişik olacağını bizlere gösteriyor. IMF konu ile ilgili etkileri açıklayan bir rapor yayımladı. Söz konusu raporda küresel bazda artması beklenen işsizlik oranı ise dikkat çekti.

İŞKUR duyurdu! Türkiye genelinde 4.575 temizlik görevlisi alımı yapılacak... 

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) değişik meslek gruplarında personel alımlarına devam ettiğini açıkladı. Aktarılan son haberler kapsamında 18-59 yaş arası İŞKUR üzerinden 81 il için 4.575 temizlik görevlisi alımı başladığını duyurdu.  İşte haberin ayrıntı ve detayları...

İŞKUR açıkladı! Zabıta memuru, itfaiye eri alımı yapılacak...

Geçtiğimiz aylarda belediyeler tarafından yapılan duyurular kapsamında, belediye başkanlıklarının değişik kadrolarda personel alımlarına devam ettiğini kaydedilmiştir. Bu kapsamda, yapılacak alımların ikamet şartı aranmaksızın zabıta memuru, itfaiye eri gibi pozisyonlar için yapıldığı bildirildi. İş

Konut almak isteyenler dikkat! AYİDER Başkanı uyardı: İnşaat firmalarından YeS-Tr belgesi talep edin!

AYİDER Başkanı Hakan Şişik, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’nın yurt dışındaki gibi binanın enerji verimliliğini gösteren ‘YeS-Tr (Yeşil Bina Sertifikası’ isimli bir sertifikası'nın konut almak isteyenler tarafından inşaat firmasından bu belgeyi talep etmelerini söyledi.

İşte Windows 12'nin yeni özellikleri

Dünyanın en popüler masaüstü işletim sistemi olan Microsoft'un bir sonraki büyük buluşu Windows 12 hakkında detaylar bu haberde. Öteki masaüstü işletim sistemlerinden değişik olarak Microsoft, her büyük güncellemede Windows İşletim sisteminin arayüzünü sürekli değiştiriyor.

Sürüş konforu artırılmış Honda HRV e:HEV Mayıs ayında ne kadar zamlandı? İşte 08 Mayıs 2023 fiyat listesi

CVT Şanzıman Yağlarında İndirim Avantajını halâ hala devam ettiren Honda, HER e:HEV modelinde de bayi alımlarında değişik kampanya ve avantajlar sunuyor. Modern hatları ve keskin detayları ile Honda HRV e:HEV 08 Mayıs 2023 fiyat listesi merak ediliyor.

Carrefour'un Ramazan ayı kampanyaları bitmek üzere! Yumurta, Ayçiçek yağı Toz şeker ne varsa indirimde

Rahmet ayı Ramazan ayının son 10 gününe girilmesiyle beraber indirimli ürünler bir bir açıklanmaya devam ediyor. Bomba avantajlar ile dikkat çeken o markette ne ararsan indirim listesinde. Birbirinden ğişik ürünler ile beraber indirime giden o market indirimli ürünler listesini paylaştı.

Gündemde olmayan o bölge için önemli uyarı! 6,5’ten büyük deprem yaşanabilir!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından değişik bölgeler için gelen uyarılara bir yenisi daha eklendi. Bu kez farklı bir uzman, uzun süredir gündeme gelmeyen bölgede 6,5 büyüklüğünde bir deprem yaşanabileceğini söyledi.

Şok'ta hafta sonu mobilya ve beyaz eşya rüzgarı esecek. Sallanan koltuk 1999 TL. İşte 17 Aralık 2022 fiyat listesi

Şok Market 17 Aralık 2022 fiyat listesi yayımlandı. Şok marketlerde hafta sonu mobilya rüzgarı esecek. Evini yenilemek isteyenler, yatak, koltuk, baza, çalışma masası ve çalışma koltuğu, ankastre set, çamaşır makinesi, değişik markalarda bulaşık makinesi, kurutma makinesi indirimli fiyatlarla Şok Ma

Isıtıcı arayanlara Kumtel indirimi! İşte Kumtel 27 Eylül 2022 fiyat listesi

Sonbahar aylarında olsak da serin hava kendini hissettirmeye başladı. Eğer indirimli fiyatla ısıtıcı arıyorsanız tam sırası... Kumtel fanlı ısıtıcılarda, çift taraflı ısıtıcılarda ve klasik ısıtıcılarda değişik oranlarda indirime gitti. İşte 27 Eylül 2022 Kumtel fiyat listesi...

Asgari ücrette 2. zamda detaylar belli oldu! İşte yeni zam oranları!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret zammı ile ilgili Ankara'da bir süredir devam eden görüşmeler sonunda değişik formüller üzerinde çalışmalar yapılmıştı. Burada üç temel  senaryo üzerinde süren görüşmelerde birinci formül olan prim düzenlemesi öne çıktı.

Huawei P50 Pocket'ta inanılmaz indirim! Tükenmeden alın! İşte 19 Haziran 2022 fiyat listesi...

Huawei'in en değişik akıllı telefonlarından biri olan Huawei P50 Pocket'ta dev indirim başladı! Sakın kaçırmayın! Peki, Huawei P50 Pocket fiyatları ne kadar? İşte 19 Haziran 2022 fiyat listesi...

Hakan Şişik Haberi

Hakan Şişik

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği'nin Genel Sekreteri Hakan Şişik, kentsel dönüşümün daha sağlıklı ilerlemesi açısından parsel birleşiminden ziyade ada içi emsal transferinin daha doğru olacağını belirtiyor.


Bir adada yaklaşık 30 parselin bulunduğunu söyleyen Hakan Şişik, “Adada 5'li proje yapılabilir. Parseller arasında imar transferi olabilir. Böylece boş arazilerde yeşil ve sosyal alanlara yer verilebilir. Keza arsa stoku sorununun da önüne geçilir. Emsal artırmadan bu iş yapılabilir.” diyor. 


Kadıköy'de 30 bin 600 bina bulunuyor ve bu binaların sadece yüzde 10'u, depremden sonra yeni yönetmeliğe göre yapılmış durumda. Konutların yüzde 90'ı ise mühendislik hesapları olmadan inşa edildiği için bu binaların da yaklaşık yüzde 45'inin acil olarak yıkılması...