03 / 05 / 2024

Hakkari de kapanan tünel açılacak mı

Hakkari de kapanan tünel açılacak mı

Hakkari'de 1.5 yıl önce meydana gelen sel ve kaya parçalarından dolayı kapanan Hakkari Van karayolunun 20'inci kilometresindeki Aslankaya tünelinin hala açılmamasına Hakkarililer tepki gösterdi.

Türkiye'de 3 ayda 29 bin 593 şirket kuruldu!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yayımlanan istatistiklere göre Türkiye'de bu yılın ocak-mart döneminde kurulan şirket sayısı, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 15,5 azalış gösterdi ve 29 bin 593'e geriledi, kapanan şirket sayısı da yüzde 26,6 artış göstererek 5 bin 309'a yükseldi.

Altın piyasasında şok gelişme! Altına kota getirildi, kaçakçılık başladı!

Dün Hakkari'de 221 kilogram gümrük kaçağı külçe altın ele geçirildi. Ekonomist Tunç Şatıroğlu ise altın ithalatının yasaklanmasının yanlış bir karar olduğunu söyleyerek  meydana gelen olayın buna bir örnek olduğunu söyledi. 

Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Doğu Anadolu uyarısı: Stres artışının göstergesi!

Hakkari'de geçtiğimiz günlerde peş peşe meydana gelen depremler tedirginlik yarattı. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, bölge için açıklama yaptı ve stres artışına dikkat çekti. 

Hakkari 4.4 büyüklüğünde sallandı, deprem uzmanı Övgün Ahmet Ercan açıkladı: Hemen bunlar yapılmalı!

Hakkari'de bu sabah meydana gelen 4.4'lük depremin ardından deprme bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, bölge ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Ercan'ın X sosyal medya hesabından yaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar...

Hakkari depreminin ardından, Prof. Dr. Naci Görür'den önemli uyarı!

Hakkari'de meydana gelen 4.3'lük depremden sonra Prof. Dr. Naci Görür kritik uyarılarda bulundu.

Son dakika deprem! Hakkari'de 4.3 şiddetinde deprem oldu!

Merkez üssü Hakkari'nin Yüksekova ilçesi olan 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çevre illerden de hissedilen deprem paniğe neden oldu.

5 yılda kapanan her şirket yerine 6 şirket açıldı! İlk sırada Limited Şirketi geliyor!

Türkiye'de son beş yılda kapanan her bir şirket yerine altı şirket açıldı. En fazla açılan şirket ise Limited Şirketi oldu. İşte ayrıntılar...

Dört deprem uzmanı ilk defa uzlaştı: Bu il için korkutan uyarı!

Daha önce yaptıkları açıklamalarla özellikle Marmara depremi konusunda bir anlaşmaya varamayan deprem uzmanları Hakkari’de olası bir deprem konusunda aynı fikirde olduklarını açıkladı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, bölgeyi açıkladı ve ilkbaharı işaret etti: 7 büyüklüğünde deprem olabilir!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Hakkari'de peş peşe meydana gelen depremler ile ilgili konuştu ve 7 büyüklüğünde deprem olabileceğini söyleyerek, ilkbaharı işaret etti. İşte o açıklama...

Prof. Dr. Naci Görür'den 5 il için deprem uyarısı!

Bilim Akademisi Kurucu Üyesi ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Hakkari'de dün meydana gelen depremlerden sonra Bitlis/Zagros bindirme kuşağına özellikle dikkati çekti. Görür, Bitlis, Adıyaman, Hakkari, Tunceli ve Bingöl bölgesi için uyardı. İşte haberin detayları...

Deprem uzmanı o ile dikkat çekerek açıkladı: Bu bölgede deprem olması mümkün!

Hakkari'de dün akşam saatlerinde peş peşe meydana gelen depremlerin ardından 28 ev ve 1 ahırda çatlaklar tespit edildi. Prof. Dr. Naci Görür, söz konusu depremleri değerlendirdi. İşte ayrıntılar...

Milli emlak, o ilde yüzde 20 indirimli 3 kargir ev ve arsasını satacak!

Milli Emlak Müdürlüğü, Hakkari’de 3 adet kargir ev ve arsasını satışa çıkardı. Arsaların satışı için 28 Kasım’da açık teklif usulüyle ihale düzenlenecek.

TOKİ, Hakkari Merkez’deki 297 konutu teslim ediyor!

Türkiye'nin dört bir yanında yeni konut projeleri inşa eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Hakkari’nin Merkez İlçesi Gazi Mahallesinde inşa edilen 297 konut sahiplerine teslim ediliyor.

Hakkari de kapanan tünel açılacak mı Haberi

Hakkari de kapanan tünel açılacak mı

Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Cemiyeti Başkanı Abdi Arslan, araçların tünelin yanındaki tek şeritli bir yolda gelip geçtiğini, bunun da çok tehlikeli olduğunu söyledi.


Hakkari'ye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Hakkari-Van karayolundaki 200 metrelik Arslankaya tüneli, 1,5 yıl önce meydana gelen sel ve düşen kayalardan dolayı tamamen kapandı.


Tünel kapalı olduğu için Karayolları 114'üncü Şube Şefliği tünelin yanında tek şeritli bir yol açarak, burada araçların geçmesini sağladı.


Tünelin halen kapalı olduğunu ve açılan tek şeritli yolun tehlike yarattığını belirten Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Cemiyeti Başkana Abdi Arslan, kapalı tünelin önünde basın açıklaması yaptı.


Karayolları 114'üncü Şube Şefliği tarafından yapılan tünel çalışmasının çok yavaş ilerlediğini ve şu an bir çalışmanın bulunmadığını belirten Arslan, şöyle konuştu:


"Yetkililer ile yaptığımız görüşmelerde bugün yarın hizmete açılacak denildi. Fakat 200 metrelik...