29 / 04 / 2024

hangi durumlarda kira vergisi ödenmez

hangi durumlarda kira vergisi ödenmez

Kira gelir vergisi, bir sene içerisinde konut ve işyeri kiralamalarından elde edilen gelir için ödeniyor. Bazı durumlarda vergi ödemesi yapılmıyor. Peki, hangi durumlarda kira vergisi ödenmez 2022?

İşte kira vergisi ödemeyeceğiniz durumlar!

EVİ, işyeri veya arsası olup bundan kira geliri elde edenler, Mart ayı içerisinde beyanname verip, ayın sonunda da vergisini ödeyecek. İşte kira vergisi ödemeyeceğiniz durumlar...

Kira gelirinde hangi giderler düşürülebiliyor? Ev sahipleri dikkat: 1 Mart'ta resmen başlıyor!

Milyonlarca konut sahibini ilgilendiren kira geliri beyanname dönemi başlıyor. Peki kira gelirinde hangi istisnalar var? Hangi harcamalar kira gelirinden düşürülebilir? İşte ev sahiplerinin merak ettiği o soruların yanıtları...

Kiracılar uyanık olun! Evden çıkarken depozitoyu alamayabilirsiniz!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan diyaloglar ve sıkıntılar, kira artış anlaşmazlıkları, aidatta yaşanan sorunlar bu konunun gündemdeki yerini sıcak tutmasını sağlıyor. Bir kiracı evi boşaltırken hangi durumlarda depozitosunu geri alamaz işte merak edilenler.

Kiraya zam yapacaklara flaş uyarı! Yüzde 25 zam sınırı 5 yıl üstünde geçerli değil mi? SON DAKİKA! 

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı kira zammı ile ilgili tartışmalar yaşıyor. Peki yüzde 25 kira zammı hangi durumlarda yapılıyor? İşte ayrıntılar...

18. Madde uygulaması nedir? Hangi durumlarda 18. madde uygulaması kullanılır?

Birçok kişi tarafından merak edilen konulardan biri de 18 uygulaması ve maddesidir. Belirli kişileri ilgilendiren bu madde, yasal bir düzenlemedir. Peki 18. madde ve uygulaması nedir, hangi durumlarda kullanılır? İşte 18. Madde uygulaması ile ilgili kapsamlı bilgiler...

Tapu iptal davası hangi durumda açılamaz? Tapu iptal davası kaç yıl sürer?

Bazı durumlarda tapu iptal davası açılamıyor. Bunun birçok sebebi olduğu için bu nedenlerin bilinmesi gerekmektedir. Peki tapu iptal davası hangi durumlarda açılamaz ve ne kadar sürer? İşte tapu iptal davası ile ilgili kapsamlı ve önemli bilgiler haberin devamında yer alıyor...

Hangi durumlarda kiracı çıkarılır? Kiracı çıkarmak için yasal düzenleme var mı?

Son günlerde, kiracılar ile ev sahipleri arasındaki tartışmalar neredeyse günlük haberlerin başlıklarında yer almakta. Kira fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar ve diğer durumlar, kiracı ve ev sahibi arasındaki anlaşmazlık mahkemede son buluyor. Kiracı ve ev sahipleri hangi durumlarda dava açabilir?

Memura müjdeler peş peşe geldi! 22 bin maaş ve kira desteği verilecek!

Temmuz ayında en düşük memur maaşının 22 bin TL olacağı ve memura kira desteği verileceği açıklandı. Peki hangi memurlar kira desteği alacak? Memura kira desteği hangi ay verilecek? İşte detaylar...

Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir? 5 yılını dolduran kiracının tahliyesi nasıl olur?

Ev sahibi ve kiracıların kira bedellerine dair merak ettiği bazı sorular vardır. İşte kira bedellerine dair sorulan soruların yanıtları!

Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir?

Ev sahibi ile iyi anlaşamayan kiracılar, “Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir?” şeklindeki soruya yanıt arıyor. Aynı şekilde evinden kiracıyı çıkartmak isteyen ev sahipleri de bu sorunun yanıtını merak ediyor. İşte detaylar!

Ev sahipleri soruyor! Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkaramaz?

Ev sahibi ve kiracılar belli bir kira sözleşmesine göre bir anlaşma yapar ve bir kiracı ev sahibi ilişkisi kurulur. Ancak ev sahibi, kiracısını evden çıkarmak isterse ne yapmalıdır. İşte bu durumlara dair merak edilenler!

Ev sahibi kaç yıl sonunda kiracıyı çıkarabilir? Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir?

Ev sahibi ve kiracıların hakları yasal ile korunmaktadır. Kirayı, ev sahibi istediği zaman çıkarabilir mi? Hangi durumlarda ev sahibi kiracıyı çıkarır? İşte detaylar!

Kiracıların çoğu bunları bilmiyor! Ev sahibi hangi hakla kiracıyı çıkarabilir?

Kiracılar, ev sahiplerinin ne zaman tahliye isteyebileceğini araştırıyor. Hangi durumlarda tahliye davası açılır? Bu sıklıkla araştırılıyor. İşte detaylar!

SED yardımı hangi durumlarda kesilir?

SED yardımı diğer sosyal yardımlar gibi gündemde olan konulardan bir tanesidir. Vatandaşlar, hangi durumlarda SED yardımının kesileceğini araştırıyor. İşte o merak edilen detaylar!

hangi durumlarda kira vergisi ödenmez Haberi

hangi durumlarda kira vergisi ödenmez

Vergi hukukunda "Gayrimenkul Sermaye İradı" (GMSİ) olarak geçen kira gelirleri gerçek kişilerce Mart ayının 31'ine kadar beyan ediliyor. Hesaplanan vergi tutarı Mart ve Temmuz ayları olmak üzere 2 eşit taksitte ödeniyor. Dolayısı ile 1 Mart itibarıyla kira gelir vergisi ilk taksit dönemi başladı.

Kira geliri için beyannameler; normal (adi) posta ile veya özel dağıtım şirketleri aracılığıyla gönderilirse, vergi dairesine ulaştığı tarihte, taahhütlü posta ile gönderilmiş ise zarfın üzerindeki postaya veriliş tarihinde verilmiş sayılıyor. 

Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sisteminde ise kira beyannamesi elektronik ortamda onaylandığı anda beyanname verilmiş sayılıyor. 

KİRA GELİRİ İSTİSNA TUTARI NE KADAR?

Konut kira geliri için 2021 yılında sahibi olunan bir veya birden fazla konuttan elde edilen konut kiralarının toplam tutarı eğer 7 bin TL’yi (2022’de 9 bin 500 TL)...