10 / 05 / 2024

harap olan binanın emlak vergisi

harap olan binanın emlak vergisi

Yanan, yıkılan, tamamen kullanılmaz hale gelen veya vergiye tabi iken muaflık şartlarını kazanan binalardan dolayı emlak vergisi mükellefiyeti ne zaman sona erer? İşte yıkılan binanın emlak vergisi...

Hatay'da 370 kişiye mezar olan binanın müteahhitlerine yine deprem bölgesinde konut ihalesi verildi!

Hatay'daki depremde 370 kişiye mezar olan Emlak Bank Konutları'nı inşa eden şirketin beş ortağından, AK Parti'ye yakın olan ikisine deprem bölgesinde konut ihalesi verildiği ortaya çıktı.

Çankaya'da çökme riski olan binanın yıkım çalışmaları başladı! 

Ankara Çankaya'da çökme riski bulunduğu için boşaltılan binanın yıkımı kontrollü olarak yapılıyor.

Ümraniye'de 14 katlı binanın istinat duvarı çöktü!

İstanbul Ümraniye'de 14 katlı bir binanın istinat duvarı çöktü. Sokak üzerinde park halinde olan 4 araç bahçe boşluğuna düştü. Olay yerine itfaiye ekipleri gönderilirken, araçlar vinç yardımıyla oldukları yerden çıkarıldı.

Kırıkkale Belediyesi, 11 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi!

Kırıkkale Belediyesi, kent genelinde çevre halkı için tehlike arz eden ve görüntü kirliliğine neden olan yapıları ortadan kaldırıyor. Belediye ekipleri ilde, 11 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi. 

Avcılar'da yapım aşamasındaki binanın istinat duvarı çöktü!

İstanbul Avcılar'da temeli atılmış yapım aşamasında olan bir binanın istinat duvarı çöktü

Bahçelievler'de yıkım kararı olan binanın balkonu çöktü!

İstanbul Bahçelievler'de yıkım kararı olan altı katlı bir binanın ikinci katındaki balkon kısmı çöktü. Sigara içmek balkona çıkan 50-55 yaşlarındaki bir kişi aşağı düştü ve ağır yaralandı. 

Menemen şehir parkında inşa edilen binanın kaçak olduğu iddiası!

AK Parti Menemen Belediye Meclis Üyesi Yusuf Demircioğlu, şehir parkında inşa edilen binanın kaçak olduğu iddia edildi.

Fatih'te metruk binanın kat zemini çöktü!

Fatih'te metruk binanın kat zemini çöktü. Olay sonucunda dışarı çıkamayan temizlik görevlisini itfaiye ekipleri kurtardı.

Kepez'de 7 katlı binanın yıkımına başlandı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs önlemleri kapsamında Antalya'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. 7 katlı binanın çatısına çıkartılan iş makinesinin katları yıkılırken, mahalleli de çalışmaları merakla izlendi.

Elbistan'daki 250 metruk binanın 180’i yıkıldı!

Kahramanmaraş Elbistan'da 250 metruk binanın 180’i belediye ekiplerince yıkıldı. Konuyla ilgili Elbistan Belediyesi tarafından açıklama yapıldı.

Pendik'te 4 katlı binanın balkonları çöktü!

İstanbul Pendik'te 4 katlı bir binanın üçüncü ve dördüncü katındaki balkonlar büyük bir gürültüyle çöktü. Çökmenin nedenini belirlemek için binada inceleme başlatıldı…

Silivri'de 40 yıllık binanın yıkımı başladı!

İstanbul'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor. Çalışmalar sonucunda Silivri Belediyesi, 26 Eylül 2019’da Silivri açıklarında yaşanan 5.8’lik deprem sonrasında 40 yıllık bir binanın yıkımına başladı.

5 katlı binanın altından geçen yol görenleri şaşırtıyor! 

Samsun İlkadım ilçesindeki 8 katlı kaçak binanın yıkılması sonucu, arkada kalan 5 katlı bina ortaya çıktı. Yanındaki binanın yıkılması sebebiyle, 5 katlı bina yolun üzerinde duruyor...

harap olan binanın emlak vergisi Haberi

harap olan binanın emlak vergisi

Yıkılan binanın emlak vergisi!

Emlak vergisi ile ilgili esasları düzenleyen 1319 sayılı kanun gereğince; Yanan, yıkılan, tamamen kullanılmaz hale gelen veya vergiye tabi iken muaflık şartlarını kazanan binalardan dolayı mükellefiyet, bu olayların vukubulduğu tarihi takip eden taksitten itibaren sona eriyor.


Oturulması ve kullanılması kanunların verdiği yetkiye dayanılarak yasak edilen binaların vergileri, mükelleflerce, keyfiyetin vergi dairesine bildirilmesi veya vergi dairesince re'sen tespit edilmesi üzerine, bu olayların vukua geldiği tarihlerden sonra gelen taksitlerden itibaren, bu hallerin devam ettiği sürece alınmıyor.


Emlak vergisi ödenmeyecek binalar:

Madde 4 – (Değişik birinci fıkra : 16/10/1981 - 2536/1 md.) Aşağıda yazılı binalar, kiraya verilmemek (24.11.1994  tarihli ve 4046 sayılı Kanun kapsamında yapılan işletme hakkı devirleri hariç) şartıyla Bina Vergisinden daimi olarak muaftır. ( (a), (b), (s), (y) ve  (z)...