02 / 05 / 2024

Harfiyat izni nereden alınır

Harfiyat izni nereden alınır

Bir arsa üzerinde yapılacak harfiyat için, yetkili merciilerden izin alınması gerekiyor. Peki, harfiyat izni nasıl alınır, nereden alınır? İşte yanıtı ve harfiyat ile ilgili detaylar...

Teras kapatma izni nasıl alınır?

Evlerinin teras bölümünü kapatmak isteyen vatandaşlar bu gibi durumlarda nasıl bir yol izleyeceklerini merak ediyorlar. Peki, teras kapatma izni nasıl ve nereden alınır? İşte tüm merak edilenler...

Kazı izni yönetmeliği 2017!

Tabii zeminde yapılacak kazı işlemleri için öncelikle idareden izin alınması gerekiyor. Peki, kazı izni hangi hallerde nereden alınır? İşte kazı izni yönetmeliği 2017!

Köyde inşaat izni alınır mı?

Köy alanları ile ilgili imar koşulları, Plansız Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile açıklanıyor. Peki, yönetmelik gereğince köyde inşaat izni alınır mı? Köyde ev yapma izni nereden alınır?

İmar durumu nereden sorulur?

Bir arsa üzerinde inşaat işlerinin yapılabilmesi için öncelikle imar planlarına uygun bir mimari projenin hazırlanması ve bu projeye inşaat izni alınması gerekiyor. Peki, arsanın imar durumu nereden sorulur?

Yapı oturma izni nasıl alınır?

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapının kullanılabilmesi için yapı oturma izninin alınması gerekiyor. Peki, yapı oturma izni nasıl alınır? Yapı oturma iznini kim nereden alınır? İşte yanıtı..

Sit alanlarında yapılaşma izni nereden alınır?

Kimi sit alanlarına inşaat yapılamazken, kimilerine izin verilebiliyor. Sit alanlarında yapılaşma koşulları sit alanı türü ve derecesine göre farklılık gösteriyor. Peki, sit alanlarında yapılaşma izni nereden alınır?

AVM kuruluş izni nasıl alınacak?

AVM Yasası ile yeni AVM veya mağaza kuruluşu nasıl olacak? Yeni AVM için izin nereden alınacak? AVM kuruluş izni Belediyeden mi alınacak valilikten mi? Büyük Mağazalar Değerlendirme Kurulu olumlu rapor vermezse ne olur?

Define arama izni nereden alınır?

Define aramak için gerekli şartları yerine getirip, gerekli yerlerden define için izin alınması gerekiyor. Peki, define izni almak için neler gerekli? Define arama izni nereden alınır? İşte yanıtı..

ÇED Raporu nereden alınır?

Gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesi sürecine çevresel etki değerlendirmesi deniyor. ÇED raporu alınmadan projeye başlanamıyor. Peki, ÇED Raporu nereden alınır?

Dere yataklarına imar izni verilmesine yasak mı geliyor?

Kuraklık ve içme suyu sıkıntılarının yoğun olarak yaşandığı bu dönemde, önümüzdeki ay TBMM’ye sevk edilecek düzenleme, daha çok Karadeniz Bölgesi’nde yaşanan dere yataklarına imar izni verilmesine yasak getiriyor.

Turizm belgesi nereden alınır?

Türk ya da yabancı uyruklu, gerçek veya tüzel kişilerce, birlikte veya ayrı ayrı gerçekleştirilen ve turizm tesislerinde faaliyet gösteren ticari işletmelere turizm belgesi nereden alınır?

Sit alanına inşaat izni!

Doğal değerlerin korunması, sonraki kuşaklara olduğu gibi aktarılması amacı ile ülkemizde yer alan tarihi ve güzelliklere sahip ender bulunan alanlara sit alanı deniyor. Peki, sit alanına inşaat izni verilir mi?

Çevre izni başvurusunda bulunacak işletmenin sağlaması gereken esaslar!

Mevzuat uyarınca işletmeler için, hava, su ve toprak gibi alıcı ortamları korumak amacıyla verilen belgeye çevre izni belgesi deniyor. Peki, çevre izni başvurusunda bulunacak işletmenin sağlaması gereken esaslar nelerdir?

Harfiyat izni nereden alınır Haberi

Harfiyat izni nereden alınır

Harfiyat izni nasıl alınır?

Harfiyat, bir arsa veya arazi üzerindeki toprağı kazma ve taşıma işlemine deniyor. Örneğin, toprağı kazmak, yıkım yapmak gibi işler harfiyat uygulamaları kapsamına giriyor.


Harfiyat işlemleri, yapılacak uygulamaya göre değişkenlik gösteren yükleyici, ekskavatör, skreyper, buldozer ve damperli kamyonlar gibi araçlarla yapılıyor. Harifyat işleminin yapılabilmesi, için yapılacak işlem ile ilgili izin belgesinin alınmış olması gerekiyor. "Harfiyat nedir?" sorusunu yanıtladıktan sonra, harfiyat izni nereden alınır, nasıl alınır sorularını yanıtlayalım.


Harfiyat izni

Harfiyat işleminin yapılabilmesi için, harfiyatın yapılacağı arsanın bağlı olduğu belediyeye gerekli belgelerin temin edilerek başvuruda bulunulması gerekiyor. 


Harfiyat izni için gerekli belgeler

- Dilekçe,

- Kazı planı ve raporu,

- Fenni mesul taahhütnamesi,

- Fen işleri tarafından hafriyat döküm alanın belirlenmesi.





Işıl Seren...