29 / 04 / 2024

hatay teknokent son durum

hatay teknokent son durum

Hatay Teknoloji Geliştirme Bölgesi Protokol İmza Töreni yapıldı. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz '' Teknokentler 2023 hedefleri doğrultusuna göre ülkemizin önemli atılımlarından biridir '' dedi.

TOKİ'nin Şanlıurfa ve Hatay'daki deprem konutlarında son dakika! 1.614 konutluk projeleri hangi firmalar inşa edecek? 

Deprem bölgesinde konutların yeniden inşaları için ihaleler sürerken, Hatay’da 856 adet konut ihalesini Siyahkalem Mühendislik İnşaat şirketi alırken, Şanlıurfa’da 758 adet konut ihalesini MAY İnşaat Taahhüt Müşavirlik ve Aşan Mühendislik İnşaat Şirketi iş ortaklığı kazandı.

Son dakika: Malatya'da 310 prefabrik ev için düğmeye basıldı! Hatay'da 2 bin 355 köy evinde sona gelindi!

Deprem bölgesindeki konut inşaat çalışmaları tam gaz devam ediyor. Bu kapsamda Malatya'ya 310 prefabrik konut için imzalar atıldı. Hatay'ın 13 ilçesindeki 2 bin 355 köy evi için çalışmalar hızlandırıldı.

Hatay'da tartışmalara neden olan rezerv alanıyla ilgili son dakika gelişmesi! Belediye Başkanı Savaş açıkladı!

Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, son zamanlarda tartışma konusu olan Hatay'daki 'rezerv alan' ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. 

Hatay’da son depremzede konutunu teslim alana kadar çalışmaya devam!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden en çok etkilenen kentlerden biri olan Hatay'da, deprem konutlarının depremzedelere teslimi için sıkı bir çalışma içinde olduklarını söyledi.

AK Partili yetkili resmen açıkladı! Ocak 2024'te 10 bin konut hazır!

AK Parti milletvekili Hüseyin Yayman, depremin ardından Hatay'daki son durumla ilgili açıklamalarda bulundu. Yayman, "Ocak 2024’te biz yaklaşık 10 bin konutu teslim edeceğiz" diye konuştu.

SON DAKİKA! Hatay’da 4.9 şiddetinde deprem! Çevre illerden de hissedildi!

6 Şubat deprem felaketinin ardından 9 ay geçmesine rağmen bölgede depremler meydana gelmeye devam ediyor. Son olarak, AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nden alınan bilgilere göre, Hatay’da 4.9 şiddetinde deprem oldu.

Hatay'da deprem oldu! SON DAKİKA: AFAD ve Kandilli açıkladı! 

Kandilli Rasathanesi ve AFAD, Hatay'da deprem olduğunu duyurdu. İşte ayrıntılar...

Hatay'da 3.6 büyüklüğünde deprem oldu! SON DAKİKA! AFAD duyurdu!

Hatay Reyhanlı'da saat 11.32 sıralarında 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İşte detaylar...

SON DAKİKA! Peş peşe deprem! Hatay ve Kahramanmaraş sallandı!

AFAD tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre Hatay ve Kahramanmaraş'ta deprem meydana geldi.

SON DAKİKA DEPREM: Hatay’da 4,0 büyüklüğünde deprem oldu!

AFAD'dan son dakika deprem açıklaması geldi. AFAD,  Hatay’da 4,0 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. İşte detaylar...

Hatay'daki kalıcı konutlar Aralık'ta teslim edilecek!

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman yaptığı son dakika açıklamasında Hatay'da inşa edilen kalıcı konutların Aralık ayında sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

Kahramanmaraş, Hatay ve Malatya'da son dakika! IPARD projelerine verilen hibe 710 milyon TL'ye çıkıyor! 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş, Hatay ve Malatya'da IPARD projelerine verilen hibenin 710 milyon TL'ye çıkarılacağını açıkladı. İŞte ayrıntılar...

Son dakika Kandilli Rasathanesi duyurdu: Hatay'da deprem oldu

Son dakika deprem haberleri. Kandilli Rasathanesi duyurdu. Hatay'a bağlı Mağaracık-Samandağ bölgesinde büyüklüğü 3.0 olan bir deprem meydana geldi. İşte son dakika deprem haberinin ayrıntıları...

hatay teknokent son durum Haberi

hatay teknokent son durum

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, teknokentlerin 2023 hedefleri doğrultusunda ülkenin önemli atılımlarından biri olduğunu belirtti.


Lekesiz, Valilik Toplantı Salonu'nda Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Antakya ve İskenderun kampüslerinde, kurulacak Hatay Teknoloji Geliştirme Bölgesi Protokol İmza Töreni'nde yaptığı konuşmada, güncel teknolojilerin gerisinde kalarak, satın alarak veya ikinci el teknolojilerin pazarı durumunda kalarak dünyanın en gelişmiş 10 ekonomisi arasında yer alma hedefine ulaşılamayacağını söyledi.


Ülke genelinde yerli sanayicileri bilinçlendirmek, yeni buluş veya teknolojiyi geliştirme çabalarına rehberlik etmek, yenilikçi bir anlayışla ürün çeşitliliğini artırma konusunda desteklemek amacıyla teknokent çalışmaları başlatıldığını belirten Lekesiz, ekonomik, sosyal ve kültürel birçok alanda ülkeye pozitif katkı yaptığı rakamlar ile ortada olan Hatay'ın bu sürecin dışında kalmasının düşünülemez olduğunu ifade etti.


Lekesiz, KOBİ ağırlıklı şirketlerin bulunduğu bölgelerde, teknoloji üretmeden rekabet gücünü yükseltmek,...