29 / 04 / 2024

havalimanı göçü artıracak mı

havalimanı göçü artıracak mı

Funda Özkan Akşam Gazetesi' ndeki bugünki köşesinde Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı, Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu üyesi Ebru Özdemir ile yaptığı söyleşiye yer verdi...

Sakarya’ya göç artınca konut fiyatları resmen fırladı!

Sakarya, son dönemlerde büyükşehirlerden göç edenlerin tercih ettiği popüler illerden biri haline geldi. TÜİK’e göre Sakarya, Türkiye’nin en fazla iç göç alan 18’inci kenti oldu. Doğası, iş olanakları ve sunduğu eğitim imkânlarıyla birçok ihtiyaca cevap veren kentte, konuta talep artıyor.

Malatya kayısısı, yapımı tamamlanan ticaret merkezi ile rekabet gücünü artıracak

Malatya Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki kayısı üretici ve ihracatçılarının rekabet gücünü katlayacak Kayısı Ticaret Merkezi’nin yapımını bitirdi. Sektörde çağ atlatacak olan merkezin detayları...

Fed Başkanı Powell’dan faiz artırımı mesajı! Fed yeniden faiz artıracak mı?

Fed Başkanı Powell’dan faiz artırımına ilişkin yine yeşil ışık geldi. Powell, büyümenin devamlı trendin üzerinde olduğuna veya iş gücü piyasasındaki sıkılığın azalmadığına ilişkin ek kanıtların para politikasının daha da sıkılaştırılmasını gerektirebileceğini söyledi.

SANKO Enerji, rüzgarda kapasitesini artıracak

SANKO Enerji Grubu, Akyel 1 ve Akyel 2 RES’de kapasite artırımlarını rüzgar türbini üreticilerinden Danimarka merkezli Vestas’ın EnVentus platformundan tedarik edeceği 6.2 MW gücünde V162 model 4 türbinle yapacak.

Borsadaki 23 hissede lotlar katlanıyor! 1 hisseye 5 hisse veriliyor! Hangi şirketler sermaye artıracak? 

Borsa İstanbul’da işlem gören pek çok şirker SPK'ya bedelsiz sermaye artırımı başvurusunda bulundu. Yüzde 500 oranındaki bedelsizini erteleyen Tuğçelik ise dikkatleri çekti. Peki hangi şirketler sermaye artırım onayı bekliyor?

İstanbul Havalimanı günlük 1511 uçuşla Avrupa'nın lideri oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı'nın, 21-27 Ağustos haftasında, günlük ortalama 1511 uçuşla Avrupa'nın lideri olduğunu açıkladı.

İstanbul Havalimanı günlük 1419 uçuşla Avrupa'nın zirvesinde!

İstanbul Havalimanı, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği günlük ortalama 1419 uçuşla Avrupa'daki en yoğun havalimanı oldu.

İnşaat sektörü 2023 yılından umutlu! İşler hareketlendi, güven artıyor! Yeni Evim Kampanyası konuta talebi artıracak

Seçim öncesi inşaat sektörüne yönelik açıklanan destek ve kredi paketleri, inşaat malzemeleri üretimini de hareketlendirdi. İMSAD tarafından yayınlanan Ocak 2023 Raporu’na göre, önümüzdeki aylarda sektörü hareketli günler bekliyor.

Piyasaların gözü kulağı ABD’de! Fed faizleri ne kadar artıracak?

Para piyasaları Fed’in faiz kararını merakla bekliyor. Fed üyelerinden son gelen mesajlara bakılırsa, Banka’nın bu yılın ilk toplantısında faiz artış hızında vites düşürmesi bekleniyor.

Piyasalarda kritik hafta Fed ve AMB faiz artıracak! İşte gün gün takip edilecek veri takvimi

Bu hafta döviz, altın, hisse senedi başta olmak üzere tüm piyasalar Fed ve Avrupa merkez Bankası'nın faiz artırım kararlarına odaklanacak. Yurt içinde ise TÜİK ve Merkez Bankası'nın açıklayacağı veriler takip edilecek.

3600 ek gösterge ile maaşlar ne kadar yükselecek? 3600 ek göstergeyle maaşlar kaç liraya çıkacak? İşte yeni rakamlar...

3600 ek gösterge ile ilgili son dakika gelişmeleri milyonlarca vatandaş tarafından heyecanla araştırılıyor. Peki 3600 ek göstergede son durum ne oldu? 3600 ek gösterge maaşları ne kadar artıracak? İşte yeni rakamlar...

Avrupa Merkez Bankası dolara karşı euronun gücünü artıracak 'bazukayı ateşledi' 11 yıl aradan sonra bir ilk

Küresel ölçekte artan enflasyon dalgasına karşı ABD Merkez Bankası FED'in peş peşe attığı faiz adımlarının ardından bir faiz adımı da Avrupa Merkez Bankası'ndan (ECB) geldi. Banka 11 yıl aradan sonra ilk kez faiz artırdı. İşte detaylar...

'Dolar 25 lirayı aşacak' iddiasının ardından gelen son dakika açıklaması: Uygun görüyoruz

Doların küresel piyasalardaki etkisini artıracak adımlar peş peşe gelmeye devam ediyor. Türkiye'de doların '25 lirayı göreceğini' iddia eden Selçuk Geçer'in ardından gelen son dakika açıklaması 'Acaba bu iddia gerçek olur mu?' endişelerini beraberinde getirdi.

havalimanı göçü artıracak mı Haberi

havalimanı göçü artıracak mı

Funda Özkan Akşam Gazetesi' ndeki bugünki köşesinde Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı, Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu üyesi Ebru Özdemir ile yaptığı söyleşiye yer verdi.



Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı, Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu üyesi Ebru Özdemir söyleşimizde “Havalimanı çevreye inanılmaz pozitif etki yaratıyor. Bunu Sabiha Gökçen’de de gördük. Bölgedeki pasaport sahibi olanlar bile altı katına çıktı. Nüfus, işyerleri artıyor. Oteller yapılıyor, arazi fiyatları artıyor. Teknopark yapıldı, konut yerleşimi artıyor, AVM oldu, havalimanı çevresindeki refah düzeyi artırıyor. Aynısının yeni havalimanında olacağını düşünüyoruz” diyordu. 


Ebru Özdemir, Pendik İlçesi’nde yaptırdıkları kamuoyu araştırmasını gönderdi. 

Özellikle ‘nüfus artıyor’ sözüne takılmıştım. İstanbul’un yeni havalimanıyla 17 milyonluk kente göç daha da mı artacak? 

Sabiha Gökçen’deki veriler bir göçten bahsediyor ama İstanbul içi göç bu, hatta ilçe içi. 

Araştırmada, bölgede...