04 / 05 / 2024

Havalimanlarında güvenlik kontrolü

Havalimanlarında güvenlik kontrolü

Havalimanlarındaki kontrol noktası teke düşüyor. Pilot uygulama yarın İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda başlayacak. 1 Eylül tarihinden itibaren ise yurtdışı bağlantılı havalimanlarına 'vücut tarayıcılar' yerleştirilecek.

Airbnb yasasıyla günlük kiralık konut sayısı 2 ayda yüzde 435 düştü!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Airbnb düzenlemesi meyvelerini vermeye başladı. Günlük kiralık konut sayısı 2 ayda, 13 bin 472’den 3 bin adede kadar indi. Ayrıca bunun dışında güvenlik kontrolüne alınmış olan bu konutlar vergiye de tabi duruma getirildi.

Havalimanlarında otopark ücretlerine zam geldi...

Yakın zamanda uçuşu olanlara kötü haber geldi. Havalimanlarında otopark ücretlerine yeni yıl zammı geldiği duyuruldu. Buna göre, il il güncellenen park fiyatları ile beraber, taşıtlar sokaklara park edilecek gibi gözüküyor. İşte otopark fiyatları ve haberin detayları...

Sosyal Güvenlik Uzmanı: Asgari ücret 17-18 bin TL seviyelerine rakama oturacak, işverene maliyeti 25 bin civarı olacak! 

Milyonlarca kişinin merakla beklediği asgari ücret zammında son dakika... Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, asgari ücretin 2024 yılında 17-18 bin TL olacağının öngörüsünde bulundu.

O bakanlık resmen açıkladı! Güvenlik görevlisi ve şoför alınacak!

Dışişleri Bakanlığı, bünyesinde istihdam etmek için güvenlik görevlisi ve şoför alımı yapacağını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, başvurular 13 Kasım-27 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

Tapu işlem başvurularına ek güvenlik önlemi!

Tapu işlem başvurularına getirilen ek güvenlik hakkında bilgi veren Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, kullanıcıların Web Tapu sistemine girmek istediklerinde, iki aşamalı giriş özelliğinin açık olması gerektiğini söyledi.

İstanbul'da havalimanlarında 85 milyondan fazla yolcu seyahat etti

İstanbul havalimanlarında bu senenin ocak-eylül döneminde 85 milyon 625 bin 428 kişinin seyahat ettiği bildirildi. Ayrıca yolcu sayısı yine geçen senenin aynı dönemine göre yaklaşık 15,5 milyon arttı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işçi ve memur için kolları sıvadı! Üçlü danışma kurulu toplanıyor! Tarih verildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışma hayatının önemli sosyal diyalog mekanizmaları arasında gelen Üçlü Danışma Kurulu'nu toplamak için çalışmalara başladı. İşçi ve memur için kolları sıvayan Bakanlık üçlü dayanışma kurulu toplayacak.

Bvd Yapı İnşaat Ve Yangın Güvenlik Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bvd Yapı İnşaat Ve Yangın Güvenlik Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 25 bin TL sermaye bedeli ile Emre Burak Ömeroğlu ve Murtaza Murat Öztosun ortaklığında kuruldu.

Güvenlik görevlisi için iş fırsatı! Eğer sertifikanız varsa bu fırsat kaçmaz!

İŞKUR, güvenlik sektöründe çalışmak isteyenlere fırsat sunuyor! Toplamda 2,750 güvenlik görevlisi pozisyonu için alım yapılacağı duyuruldu. Sertifikalı adaylar için iş olanakları genişliyor. Peki güvenlik görevlisi için şartlar nelerdir? İşe alım koşulları ve detayları haberin devamında...

Bütçeden sosyal güvenlik kurumuna 7 ayda 460 milyar lira aktarıldı!

Sosyal güvenlik sistemine yapılan bütçe transferleri, bu yılın ilk 7 ayında geçen yıla göre yüzde 97,2 oranında artarak 459 milyar 987 milyon liraya ulaştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı açıkladı: Emekli maaşlarında ilave düzenleme olacak! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, emekli maaşları ile ilgili açıklamada bulundu. İşte o son dakika açıklaması... 

Hastanelerde Şoför, Temizlik Görevlisi ve Güvenlik Görevlisi Olarak Çalışmak İster Misiniz? Başvurular Devam Ediyor!

İŞKUR tarafından yayınlanan ilana göre hastanelerde belirli pozisyonlarda istihdam edilmek üzere personel alımı yapılacak. Şoför, temizlik görevlisi ve güvenlik görevlisi alımlarının en az 14 bin TL maaşla yapılacağı belirtildi. Son başvuru tarihi ise ilan detaylarında yer almaktadır.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığına Personel Alımı Başladı: JSGA 770 Başvurusu Nasıl Yapılır?

2023'te Jandarma personel alımı yapılacağı haberi geldi. JSGA 770 personel başvurusu hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı. Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı için 770 askeri personel alımı yapılacak. Resmi Gazete ‘de yayınlanan ilan sonra başvuru alımları başladı. 

Havalimanlarında güvenlik kontrolü Haberi

Havalimanlarında güvenlik kontrolü

SON yıllarda havayolu şirketlerindeki artış ve bilet fiyatlarındaki düşüşe paralel olarak uçakla yolculuk etmek lüks olmaktan çıktı. Türkiye’nin hemen hemen tüm illerine havaalanı açıldı. Bu durum seyahatte konfor getirirken, havaalanlarına da 'yoğunluk' olarak döndü. Hem yoğun talepten hem de son dakikacı oluşumuzdan dolayı havaalanlarının kontrol noktalarında uzun kuyruklar oluşmaya başladı. İki ayrı kontrol noktasında ayrı ayrı ve çok detaylı aranmak yolcuk yapacakları oldukça sıkıntıya sokmaya başlamıştı ancak bugün Milli Sivil Havacılık Güvenliği Kurulu’ndan devrim niteliğinde bir karar çıktı. Havaalanlarındaki iki kontrol noktası artık teke iniyor. Bunun ilk adımı ise yarın İzmir’de atılıyor. 


Türkiye geneline yayılacak


Milli Sivil Havacılık Güvenliği Kurulu’nun yeni uygulamasıyla 11 milyon kişinin kullandığı İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na girişte yapılan güvenlik uygulaması, yolcuların konforunu sağlamak ve yolcu akışını hızlandırmak...