13 / 05 / 2024

hazine arsasında kimler hak sahibi olur

hazine arsasında kimler hak sahibi olur

Hazine arsalarının satış süreci, 26 Haziran 2012 tarihinde 29275 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6292 sayılı Kanun kapsamında açıklanıyor. Peki, satış sürecinde hazine arsasında kimler hak sahibi olur?

Eskişehir'deki 3 katlı bina ile Edirne'de 2 adet Hazine arsası satılıyor! 

Eskişehir'de yer alan 3 katlı karkas bina ile Edirne'de yer alan Hazine arsaları satılıyor. Peki karkas bina ile arsanın fiyatı ne kadar? İhaleleri ne zaman? İşte ayrıntılar... 

Konya'da 182 adet Hazine arsası satılıyor! Milli Emlak'tan büyük Ekim fırsatı! 

Konya Kulu Milli Emlak Şefliği, Konya ili, Kulu ilçesi, Zincirlikuyu Mahallesi'nde yer alan 182 adet Hazine arsası satılıyor. İşte detaylar...

O ilde yüzde 20 indirim ve taksit imkanıyla 11 adet Hazine arsası satılıyor! Milli Emlak'tan fırsat! 

Van Milli Emlak, Van ili İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçelerinde yer alan 11 adet Hazine arsasını yüzde 20 indirim ve taksit imkanıyla satıyor. Peki Van'da yer alan arsaların fiyatları ve büyüklükleri ne kadar?

17 soruda AFAD afet konutlarında kimler hak sahibi olabilir? Depremde konutu ve iş yeri hasar görenler hemen bakın!

17 soruda AFAD afet konutlarında kimler hak sahibi olabilir? Depremde konutu ve iş yeri hasar görenler hemen bakın...

Akfen GYO Yalıkavak villa projesi için sözleşme imzalayacak! 

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Muğla Yalıkavak'ta yer alan arsasında villa projesi hayata geçirecekç. Şirket, bu proje için Akfen İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş. ile maliyet+kâr inşaat sözleşmesi imzalanmasına ilişkin karar aldı. İşte ayrıntılar...

İşte çok merak edilen o soru! Borsa'da çok kazananlar aslında kimler?

Ekonomist Yalçın Karatepe,  BIST'te "kim kazanıyor ?" sorusunu masaya yatırdı. "Manşetlere değil detaylara bakın" diyen Karatepe, borsanın rekorlara koştuğunu okuyup, milyonların BIST'te acayip paralar kazanıldığını düşünenleri uyararak, "durum hiç de öyle değil" dedi.

Galatasaray, Düşler Vadisi projesinden 2.4 milyar TL gelir sağlayacak!

Riva’da yer alan eski arsasında hayata geçirilen Düşler Vadisi villa projesinde Galatasaray’ın kazancı 3 katına çıktı. Yükselen ev fiyatlarıyla beraber projenin başlangıcında 750 milyon TL alması planlanan kulübün kasasına 2 milyar 400 milyon TL'yi geçecek...

Ürdünlü akademisyenin geleneksel yöntemlerle yaptığı ev büyük ilgi görüyor!

Ürdünlü akademisyen Hamed Yusuf Nazzal, Mefrak'ın El-Fudeyn bölgesinde 35 bin dinara satın aldığı arsasında; arpa samanı, çamur, kül ve keçi kılı malzemelerini kullanarak yaptığı evi görenler şaşkına dönüyor.

Teşvikiyelilerden TOKİ tepkisi!

Geçen senenin Nisan'ında eski Marmara Üniversitesi Nişantaşı Kampüsü’nün arsasında inşaatın başlaması amacıyla yapı ruhsatı alınması üzerine Teşvikiye Mahallesi sakinleri, duruma tepki gösterdi. Avukat Özge Çetin, Teşvikiyeliler adına bir açıklama gerçekleştirdi.

Emlak Konut GYO Vadi Evleri 1. Etap projesi başlıyor!

Emlak Konut GYO, Bahçekent'teki arsasında yeni projeye başlıyor. Vadi Evleri projesinin 1. etabının yer teslimi yapıldı. 

İş GYO Üsküdar projesi geliyor! Yeni proje!

İş GYO portföyünde yer alan ve mülkiyetinin yüzde 50'sinin İş GYO'ya yüzde 50'sinin Tecim Yapı Elemanları İnşaat'a ait olduğu Üsküdar arsasında proje hayata geçirilmesi için imza atılmasına karar verildi.

İkiz villalarda okul yapılabilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda arkadaşıyla müşterek arsasında ikiz villa yaptırdığını belirten okuyucu, arkadaşının villayı kiraya verdiğini söyledi ve müdahale edip edemeyeceklerini sordu.

Nişantaşı Koru'nun inşaatı başladı!

DAP Yapı'nın Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi arsasında hayata geçireceği Nişantaşı Koru projesinin inşaatına başlandı...

hazine arsasında kimler hak sahibi olur Haberi

hazine arsasında kimler hak sahibi olur

Hazine arsasında kimler hak sahibi olur?

Hazine arsalarının satış süreci, 26 Haziran 2012 tarihinde 29275 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6292 sayılı Kanun kapsamında açıklanıyor.


2/B alanlarında bulunan taşınmazlar hakkında bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce düzenlenen güncelleme listelerine veya kadastro tutanaklarına ya da kesinleşmiş mahkeme kararlarına göre oluşturulan tapu kütüklerinin beyanlar hanesine göre; bu taşınmazların 31/12/2011 tarihinden önce kullanıcısı ve/veya üzerindeki muhdesatın sahibi olarak gösterilen kişilerden bu taşınmazları satın almak için süresi içerisinde idareye başvuran ve idarece tespit edilen satış bedelini itiraz ve dava konusu etmeksizin kabul edenler bu Kanuna göre hak sahibi sayılır.


2/B alanlarında bulunan taşınmazlar hakkında bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra düzenlenecek güncelleme listelerine veya kadastro tutanaklarına ya da kesinleşmiş mahkeme kararlarına göre oluşturulacak tapu kütüklerinin beyanlar hanesine...