28 / 04 / 2024

Hazine taşınmazı ne demektir

Hazine taşınmazı ne demektir

Hazine taşınmazlarının idaresi hakkında yönetmelik gereğince, kimi hazine taşınmazları satışa sunulabiliyor. Peki hazine taşınmazı nedir? Hazine taşınmazlarının satışı nasıl yapılır? İşte hazine taşınmazı satış işlemleri..

5 senede tam 845 taşınmaz özelleştirilmiş!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in özelleştirme uygulamalarına ilişkin soru önergesine cevap veren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 5 yılda 845 taşınmazın özelleştirildiğini belirtti. Mehmet Şimşek ayrıca  212 adet imar planının onaylandığını kaydetti.

Taşınmaz ticareti ne demektir?

Taşınmaz ticareti, emlak alanında taşınmaz malların alım-satımı işlemlerinin tümünü kapsar. Buna göre, taşınmaz mallar, bir yerin doğal yada yapay özelliklerini kullanan-kullanmayan her türlü mülkiyet hakkını da kapsayan yerleşim alanları, arsalar, binalar anlamına geliyor.

Aralarında İstanbul, Muğla ve Antalya’nın da olduğu 12 şehirdeki 73 taşınmaz için özelleştirme kararı!

Mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne kayıtlı olan 12 şehirdeki toplam 73 taşınmazın özelleştirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü 32439 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! 4 şehirdeki 5 taşınmaz satışa çıkarıldı...

Özelleştirme İdaresi, Ankara, Aydın, Sakarya ve Yalova'da bulunan 5 taşınmazı satışa çıkardığını duyurdu.İşte haberin ayrıntıları...

Halk GYO'nun İzmir Konak 2 binasındaki 5 adet taşınmazının değeri 126 milyon TL!

Halk GYO'nun İzmir İli Konak İlçesi, Akdeniz Mahallesi, 2802 ada 15 parselde yer alan İzmir 2 binasındaki 5 adet taşınmazının 2023 değerleme raporu yayımlandı. Peki Halk GYO'nun 5 adet taşınmazının değeri ne kadar oldu?

Adıma kayıtlı taşınmazı e-devletten göremiyorum, ne yapmam gerekir?

İşi Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne günde pek çok sorunun yanıtı merak ediliyor. Bunlardan biri de ‘Adıma kayıtlı taşınması e-devletten göremiyorum, ne yapmam gerekiyor’ sorusudur. Bu sorunun yanıtı olarak belirli yöntemleri kullanmak gerekir. Kayıtlı taşınmaz görünmediğinde yapılması gerekenler...

Hazine’ye ait 14 ilde 99 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla 14 ilde mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne ait olan 99 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı. Bunun dışında Ankara'nın Polatlı, Ağrı'nın Eleşkirt ve Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçelerindeki taşınmazlara ilişkin de imar planı değişikliği onaylandı.

Tapuda ana taşınmaz ne demektir?

Tapuda belli başlı bazı terimler vardır. Bunların hepsinin bir anlamı vardır. Peki Tapuda ana taşınmaz ne demektir? İşte detaylar!

Sit alanındaki taşınmaz hazine malıyla takas edilebilecek! İşte detaylar

Sit alanları içinde kalan kesin yapı yasaklı taşınmazlar, hazine taşınmazlarıyla trampa edilebilecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın söz konusu düzenlemeyi içeren yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Özelleştirme İdaresi 13 ildeki 37 taşınmazı satıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 13 şehirde yer alan 37 ayrı taşınmazın özelleştirilmesi yapılacak. İdare tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan ilan kapsamında, söz konusu özelleştirme işleminin "satış" yöntemi kullanılarak gerçekleştirileceği belirtildi. 

Taşınmaz pasife alınmıştır ne demek?

Taşınmaz mal tapu sorgulamalarında zaman zaman "Taşınmaz pasife alınmıştır" ibaresi ile karşılaşılabiliyor. Peki, Taşınmaz pasife alınmıştır ne demek?

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'ne emlak sektörünün temsilcilerinden tepki!

Ticaret Bakanlığı tarafından ilk olarak 5 Haziran 2018'de, ikincisi 14 Ekim 2020'de ve üçüncüsü 16 Nisan 2021'de yayınlanarak yürürlüğe alınan Taşınmaz Ticareti, emlak ofislerindeki ve emlak sektöründeki beklentiyi karşılamadı. 

Hazineye ait 60 milyon metrekare yüzölçümlü taşınmaz satışa sunulacak!

2022-2024 döneminde toplam 60 milyon metrekare yüzölçüme sahip Hazine taşınmazının vatandaşlara arz edilmesi planlanıyor. 

Hazine taşınmazı ne demektir Haberi

Hazine taşınmazı ne demektir

Hazine taşınmazı nedir?

Hazine taşınmazı; Devlete ait olan taşınmazlara deniyor. Bu arazilerin yönetim ve tararrufu da devletin elinde oluyor. Hazine taşınmazlarının idaresi hakkında yönetmelik gereğince, kimi hazine taşınmazları satışa sunulabiliyor.


Hazine taşınmazı satışı için kişilerin taşınmaz malın bağlı bulunduğu ilçede ise malmüdürlüğü, İlde ise Defterdarlık  Emlak  Müdürlüğü veya Milli Emlak Müdürlüğüne müracaat etmesi gerekiyor. Müracaat bir dilekçe ile yapılabiliyor.


Dilekçede satın alınmak istenilen Hazine taşınmazının özelliklerinin (ada, parsel,yüzölçüm v.s.) bulunduğu, açık adresinin yazılması gerekiyor.


Bu şekilde yapılan müracaattan sonra kişiye ilgili taşınmazın ihale günü ve saati bildiriliyor.


Hazine taşınmazı nasıl satılır?

Hazine taşınmazı satışlarında açık teklif usulü ve kapalı teklif usulü olmak üzere iki türlü ihale usulü bulunuyor. İhalelerde geçici teminat miktarı ilanda belirtiliyor. Bu miktar tahmin edilen bedelin % 10'u ile % 30 arasında...