08 / 05 / 2024

Hisseli mülklerde hissedarların önalım hakkı

Hisseli mülklerde hissedarların önalım hakkı

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde hisseli mülklerde hissedarların önalım hakkını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in merak edilen konuyla ilgili o yazısı...

Kentsel dönüşümde elbirliği mülkiyetindeki hissedarların durumu ne olacak?

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, kentsel dönüşüm uygulamalarında meydana gelen sorunları TBMM Genel Kurulu’na taşıdı. Ekici, elbirliği mülkiyetindeki hissedarların durumunu ele aldı.

Hisseli tapulu ev alınır mı?

Hisseli tapuya sahip pek çok kişi bulunmaktadır. Ev almak isteyen, ancak alacağı evin hisseli olduğu kişiler neler yapmalı? Hisseli tapulu ev alınır mı? İşte detaylar!

Hisseli mülklerde hissedarların önalım hakkı kaç aydır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde hisseli mülklerde hissedarların önalım hakkını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in merak edilen konuyla ilgili o yazısı...

Hisseli tapuya kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar ödenir?

Kentsel dönüşüm kapsamında sağlanan finansal destekler arasında kira yardımı da yer alıyor. Peki, hisseli tapuya kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar ödenir?

Osmangazi'de hisseli parseller tapuya dönüşüyor!

Osmangazi Belediyesi, ilçedeki hisseli parsel meselesinin çözümü için başlattığı çalışmalardan birini daha sonuçlandırdı. Bu bağlamda Osmangazi'de hisseli parseller tapuya dönüşüyor.

Ek hisseli binada kentsel dönüşüm nasıl engellenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucusunun sorduğu 'Ek hisseli binada kentsel dönüşüm nasıl engellenir?' sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüme çevrilmeyecek!

Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüme çevrilmeyecek. Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan Belediyesi gelişimde ve değişimde sürekli olmak istediklerini söyledi. Çelik 'Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüme çevrilmesin' dedi.

Folkart Yapı Kadıne Şiddet'le Mücadele Günü konserine sponsor oldu!

GENÇLERİ ve kadınlan girişimcilik alanında destekleyen Liyakat Demeği, şiddetsiz bir Dünya için kolları sıvadı. Folkart ana sponsorluğunda "Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü" konseri düzenlenecek..

E.C.A Kombi kullanım alışkanlığınızı hafızasına kaydediyor!

E.C.A., sıcak su kullanım alışkanlığını hafızaya alarak, tüketici dostu Confeo Plus ve de Fortius Plus ürünleriyle performans ve kullanım kolaylığını bir arada sunuyor.

Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi bugün açılıyor!

Türkiye’nin 55 yıllık siyasi geçmişine damgasını vuran 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in yaşamının anlatıldığı ‘Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi’ bugün saat 12.00’de düzenlenecek törenle açılacak.

1955 yılında Levent Mahallesi 4. kısım inşaatının temelleri atılacakmış!

Levent Mahallesi'ne 4. Kısım inşaatının temel atma töreni 11 Ekim 1955 Salı günü saat 15'te yapılacakmış. 4. Levent, Türkiye Emlak Kredi Bankası'na 20 milyon liraya mal olacakmış.

Kat mülkiyeti hakkının sona ermesi!

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince anagayrimenkulün arsasiyle birlikte yok olması veya kamulaştırılmasıyla ve anayapının harap olması ile kat mülkiyeti hakkının sona ermiş oluyor. İşte kat mülkiyeti hakkının sona ermesi esasları...

Aşağıpınar kazı alanı açık hava müzesine dönüştürülecek!

İstanbul Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Prehistorik Bölümü Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Kazı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Özdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aşağıpınar kazı alanı açık hava müzesine dönüştürüleceğini söyledi

Hisseli mülklerde hissedarların önalım hakkı Haberi

Hisseli mülklerde hissedarların önalım hakkı

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesindehisseli mülklerde hissedarların önalım hakkını yazdı. Tamer Heper'e bir okuyucusu, hisseli mülklerde hissedarların önalım hakkı ile ilgili olarak, ‘Şayet bir ay içinde dava açılmazsa, bu satış kesinleşir’ diye hatırlıyorum. Ama hissedarlardan biri diğer hissedarlara duyurmadan hissesini üçüncü bir kişiye satarsa, bu durumda satışı duymamız ve öğrenmemiz mümkün değil. Böyle bir durumda zamanaşımı nasıl olur?" sorusunu sordu.

Peki hisseli mülklerde hissedarların önalım hakkının kullanılması için gereken süre kaç aydır? İşte Tamer Heper'in okuyucusuna verdiği o yanıt...

Önce bir hatırlatma sonra yanıt. Önalım hakkının kullanılması için gereken süre bir ay değil üç ay. Arada önemli bir fark var, ‘okuyucularım yanılmasın’ diye öncelikle bu hususu açıklamak istedim. Şimdi asıl soruya geleyim.

Bir ortağın, hissesini üçüncü bir kişiye...