08 / 05 / 2024

Hızlı Tren son durum

Hızlı Tren son durum

İstanbul-Ankara arasını 350 kilometre hızla 1.5 saate düşürecek Hızlı Tren projesi, AK Partinin beyannamesinde yer aldı. Seçimlerden hızlandırılacak proje ile ulaşım alanında yeni bir kapı daha aralanacak.

Ankara-İzmir hızlı tren hattında son durum ne? Ankara-İzmir YHT ne zaman açılacak, Ankara-İzmir YHT durakları 2024!

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nda çalışmalar hız kesmeden devam ederken pek çok kişi de Ankara-İzmir YHT ne zaman açılacak sorusunun yanıtını merak ediyor. İşte Ankara-İzmir YHT projesi ile ilgili detaylar...

İzmir için yeni hızlı tren hamlesi! İzmir-Denizli YHT çalışmasında son dakika gelişmesi!

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, İzmir'in turizm potansiyelinin artması için İzmir Denizli arasında hızlı tren çalışmasının bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğine vurgu yaparak önemli açıklamalarda bulundu.

Ankara-Bursa Hızlı Tren Hattı ile seyahat süresi 2 saat 15 dakika olacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Bursa Hızlı Tren Hattı tamamlandığında Ankara-Bursa ve Bursa-İstanbul arası seyahat süresinin 2 saat 15 dakika olacağını söyledi. İşte hattaki son durum...

Bakan Uraloğlu'ndan son dakika hızlı tren açıklaması! 52 il hızlı tren hizmeti alacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2053 yılında Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı ve yol haritası kapsamında hızlı tren hizmeti alan kent sayısını 52'ye çıkartmayı planladıklarını açıkladı.

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı 2027'de açılıyor! Bakandan son dakika müjdesi: 1 yıl erken tamamlanacak! 

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nın açılışı 2027'de gerçekleştirilecek. Bakan Uraloğlu, hattın 1 sene erken tamamlanacağını belirtti. Peki Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nda hangi duraklar var? 

Ankara-İzmir Hızlı Tren projesiyle ilgili son dakika gelişmesi! Seyahat süresi 3 saat 30 dakikaya düşecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren projesi tamamlandığında Ankara İzmir arası 14 saat olan seyahat süresinin 3 saat 30 dakikaya düşeceğini söyledi. 

Hızlı tren bileti fiyatları son bir senede yüzde 300 zamlandı! YHT Ankara, İstanbul, Konya, Karaman biletleri...

Yüksek Hızlı Tren (YHT) biletlerine son bir yılda yüzde 300 zam! İstanbul - Ankara, Eskişehir, Konya, Karaman, Kocaeli, Sakarya Bilecik hattında seyahat edenler, bilet fiyatlarının artmasıyla pahalı bir deneyimle karşı karşıya kalacak.

Ankara-Sivas hızlı tren seferlerinin açılmasına son 5 gün kaldı!

Binlerce kişinin heyecanla beklediği Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın 26 Nisan'da açılması planlanıyor.

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı ne zaman açılacak? Bakandan son dakika açıklaması!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı ne zaman açılacak? sorusunun yanıtı merak ediliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu...

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı 2023'te tamam! Seyahat süresi 2 saat olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Sivas hızlı tren hattının altyapı çalışmalarında yüzde 99,67 fiziki ilerleme sağladıklarına dikkat çekerek, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Ankara-Sivas hızlı tren hattındaki son durum...

Yüksek Hızlı Tren biletleri zamlandı! İşte 19 Eylül 2022 fiyat listesi

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Yüksek Hızlı Tren (YHT) biletlerine yüzde 10 oranında zam yaptı.  Yapılan bu son zamla birlikte YHT biletlerinin fiyatları  2022 yılı içerisinde beşinci kez artmış oldu.

Bursa'daki hızlı tren projelerinde son durum ne?

Olaycom yazarı Ahmet Emin Yılmaz, bugünkü köşesinde Bursa'daki hızlı treni ve Gemlik trenini kaleme aldı. İşte Ahmet Emin Yılmaz'ın 'Hızlı tren engeli aştı, hızlandırılmış inşaat başlıyor: Bu defa olacak mı?' başlıklı yazısı...

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nda altyapıları çalışmaları tamamlanıyor!

2022 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Ankara-İzmir YHT projesi hakkında açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı Projesi'nin son durumu hakkında bilgi verdi. 

Hızlı Tren son durum Haberi

Hızlı Tren son durum

Türkiye mega projeleri sürdürüyor. 13 yılda birçok dev projeyi Türkiye'ye kazandıran AK Parti, son olarak seçim beyannamesine bir büyük proje daha ekledi. Seçim sonrasında İstanbul-Ankara arası yolculuğu 1.5 saate indirecek çok yüksek hızlı tren hattı için çalışmalar bitirilecek. 'Demiryolu otobanı' niteliğindeki hattın uzunluğu 414 kilometre olacak. Ankara Sincan'dan İstanbul Halkalıya kadar uzanacak yüksek teknoloji gerektiren hattın yaklaşık 5 milyar dolara mal olacağı ifade ediliyor. Yap-İşlet-Devret modeliyle hayata geçirilecek, dünyanın en hızlı tren akslarından biri olacak 'Sürat Hızlı Tren' projesi, Türkiye'de ulaşım alanında yeni bir kapıyı aralayacak. 


350 kilometreye ulaşacak

Çift Hat-Elektrikli-Sinyalizasyon sistemiyle hizmet verecek proje için fizibilite çalışmaları tamamlandı. Bu proje; diğer yüksek hızlı tren hatlarından çok daha hızlı olacak. Şu anda hizmet veren Ankara-Eskişehir-İstanbul güzergâhlarındaki yüksek hızlı trenlerin maksimum hızı...