02 / 05 / 2024

Hububat

Hububat

Hububat ihracatında, 2022 Ocak-Eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25,6 artış kaydederek 2,6 milyar dolar ihracat gerçekleştirildi.

Küresel tahıl stoklarında şok! Buğday, arpa, mısır fiyatları yükseldi mi? 27 Eylül 2022 fiyat listesi...

Küresel çapta tahıl arzı ve mahsul verileri, dünyanın son senelerin en düşük tahıl stokuna doğru gidildiğini ortaya koyuyor. Peki son dakika buğday, arpa, mısır fiyatları hangi borsada kaç TL? Buğday, arpa, mısır fiyatları bugün ne kadar? İşte 27 Eylül 2022 fiyat listesi...

Ticaret Bakanlığından Hububat ve Baklagil için yeni karar! 24 aydan 12 aya indirildi…

Ticaret Bakanlığının yaptığı değişikliğe göre, tarımsal ürünlerin hasat döneminden itibaren 24 ay olan lisanslı depolarda azami depolanabilme süresi, 12 aya indirildi.

2022 hububat desteği ne kadar? Hububat fark ödemesi 2022 ne kadar?

Hububat desteği ne zaman verilecek? 2022 hububat desteği ne kadar? Hububat Fark Ödemesi 2022 ne kadar? sorular sorulmaya devam ediyor. İşte detaylar!

Trakya'da kuraklık tehdidi, Buğday kuru toprağa ekilecek

Türkiye'nin en önemli hububat üreticilerinden Trakyalı üreticiler, kuraklık sebebi ile geçen sene olduğu gibi bu sene de buğday tohumlarını kuru toprağa ekim yapacak. İşte haberin ayrıntıları...

Hububat ve bakliyatta şok gelişme! Buğday, arpa, mısır fiyatları tek tek açıklandı! Çiftçiler şimdi bakın! 

Türkiye'nin hububat ve bakliyat ihracatı 9,2 milyar dolara ulaştı. Peki borsa borsa buğday, arpa, mısır fiyatları ne kadar, kaç TL oldu? İşte 11 Ekim 2023 fiyat listesi...

Hububatçılar gözünü Afrika ve Uzakdoğu’ya dikti!

Güneydoğulu hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar ihracatçıları, geleneksel pazarlarının yanında ayrıca, Afrika ve Uzakdoğu pazarlarından aldığı payı artırmak amacıyla harekete geçti. İhracatçılar aynı zamanda, küresel pazarda pirince alternatif olarak bulgurun tanıtımına ağırlık verecek.

TİGEM, 392 bin tonluk hububat hasadıyla rekor kırdı!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptığı açıklamada TİGEM'in toplamda 15 işletmesinde yapılan 392 bin tonluk hububat hasadının tüm zamanların rekoru olduğunu söyledi.

Türk ihracatçılar Afrika pazarından daha fazla pay almak istiyor!

Güneydoğu Anadolu'daki hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri üreticileri, her geçen gün ihracatı artan Afrika pazarından daha fazla pay almak istiyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Celal Kadooğlu, “Afrika'ya gidebilecek çok ürünümüz var” dedi.

TMO’nun aldığı hububat miktarı 9 milyon tona dayandı!

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, hububat alımına ilişkin açıklama yaptı. Güldal, yoğun bir alım kampanyası yürüttüklerini ifade ederek, "8,7 milyon ton alım yaptık” şeklinde konuştu.

Kocaeli'deki patlama hububat fiyatlarını etkileyecek mi? TÜRİB Genel Müdürü Ali Kırali açıkladı!

Türkiye Ürün İhtisas Borsası Genel Müdürü Kırali yaptığı açıklamada TMO silosundaki patlamadan etkilenen hububat stok miktarının Türkiye için büyük bir miktar olmadığını dile getirerek, iç piyasada buğday başta olmak üzere hububat fiyatlarının etkilenmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Bakan Yumaklı açıkladı: TMO, 10.1 milyon ton hububat alacak! Çiftçiler şimdi bakın!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bundan sonra hasat döneminin sonuna kadar TMO’nun toplam 10 milyon ton hububat alacağını öngördüklerinin altını çizdi. İşte Bakan Yumaklı'nın o açıklamaları...

6 ayda 210 milyon dolarlık mercimek ihraç ettik!

Türkiye yılın ilk 6 ayında 5,5 milyar dolarlık hububat ürünleri satışı yaptı. Sektörün toplam ihracatı içindeki payı yüzde 3,8 olarak gerçekleşen mercimeğin 6 aylık ihracatı ise 210 milyon dolar oldu. 

Buğday, arpa, mısır fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Tahıl Koridoru'nun bitmesi hububat fiyatlarını nasıl etkiledi?

Buğday, arpa, mısır fiyatlarındaki son durum merakla araştırılıyor. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Tahıl Koridoru'nun bitmesi hububat fiyatlarını nasıl etkiledi? İşte 19 Temmuz 2023 fiyat listesi...

Ulusal Hububat Konseyi'nden çiftçiye buğday ve arpa çağrısı: Çiftçiler hemen bakın! 

UHK Başkanı Özkan Taşpınar, çiftçiye buğday ve arpa satışı ile ilgili bir son dakika çağrısında bulundu. İşte Taşpınar'ın o açıklaması...

TMO’nun günlük hububat alımı 220 bin tonu gördü! Buğday fiyatları yükseliyor! Çiftçiler dikkat! 

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, hububat alımlarına ve buğday fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İşte o açıklamalar...

Deprem ve sel felaketlerine rağmen Güneydoğu Anadolu ihracatta şaha kalktı!

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, “Bölgede 6 ayda 5,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleşti. Bu rakamın yüzde 28,8’ini birlik olarak biz gerçekleştirdik” dedi.

Hububat Haberi

Hububat

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Kadooğlu, 2022 Ocak-Eylül döneminde gerçekleşen hububat ihracatı hakkında açıklamalarda bulundu.

Gerçekleştirilen hububat ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25,6 artış kaydederek 2,6 milyar dolar olarak kaydedildi.

TOPLAMDA 169 ÜLKEYE HUBUBAT İHRACATI

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Kadooğlu, "Ocak-eylül aylarında Birleşik Devletlere ihracatımız geçen yılın aynı zamanına göre yüzde 96,7 artış gösterirken, Irak’a ihracatımız yüzde 55,7 Cibuti’ye ihracatımız yüzde 31,8 ve Suriye’ye ihracatımız ise yüzde 22,6 oranında artış gösterdi.” diye konuştu.

SEKTÖRÜN İHRACATI 8,3 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Kadooğlu, Türkiye'de tarım alanında en fazla ihracat gerçekleştiren sektörler arasında yer alan hububat sektörü olduğunu belirtti ve “Hububat ihracatı yükselen grafiğini sürdürmeye devam ediyor. Sektörümüzün...