26 / 05 / 2024

İBB İstanbul kart nasıl alacağım

İBB İstanbul kart nasıl alacağım

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatı ile üniversiteli öğrencilere indirimli seyahat için büyük kolaylık sağlandı. Üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrenciler evraklarla uğraşmadan, sıra beklemeden İstanbulkart sahibi olacak.

İnşaat maliyetleri artıyor: İstanbul'da hafriyat depolama ücretlerine yüzde 449'luk dev zam!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde, bu yıl için önceden belirlenen hafriyat depolama ücretlerine yüzde 449'a ulaşan oranlarda zam geldi. Depolama sahasına gelen araç cinsi için 5 metreküpe kadar araç başına 135 TL'den yüzde 449 artışla 741 liraya çıkartıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi açıkladı! Bayramda ulaşım ücretsiz olacak...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul'da Ramazan Bayramı boyunca kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerine toplu ulaşımın ücretsiz olacağını açıkladı.

İBB, 2 ilçedeki 4 arsayı satıyor! Fiyatlar dudak uçuklattı! 

İBB, İstanbul'un Eyüpsultan ve Kağıthane ilçelerinde yer alan 4 adet arsayı satıyor. Peki arsaların fiyatları ve ihale tarihleri ne zaman? İşte ayrıntılar...

İstanbul Kart artık minibüslerde de geçerli!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), tarafından yapılan açıklamada İstanbul Kart minibüslerde de kullanmaya başlandı. Yapılan açıklama kapsamında pilot uygulama için Arnavutköy ilçesindeki minibüsler seçildi.

Yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

AK Parti'nin İBB İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum'un İstanbul'daki dönüşüme ilişkin açıklamalarının ardından yeni yasa yeniden gündem oldu. Peki yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

İBB, Bayrampaşa'daki 37 adet dükkanı 3 yıllığına kiraya veriyor! 

İBB, İstanbul ili, Bayrampaşa ilçesi, Sağmalcılar Mahallesi, Köy Yanı Mevkiinde yer alan 37 adet dükkanı 3 yıl süreyle kiraya veriyor. İşte detaylar ve ihale tarihi... 

Kredi kartı aidatlı olanlar dikkat! Başvuru yapmayı unutmayın

İstanbul'da bir müşteri, bir bankadan kredi kartı alırken "aidatsız kart seçeneği sunulmadan" verilen karta yansıtılan 473 liralık aidat ücretini tüketici hakem heyetine yaptığı başvuru olumlu sonuçlandı.

Kredi kartı kullananlara Hakem heyetinden müjde geldi: Kart aidatları bu şekilde iade alınabiliyor! SON DAKİKA!

İstanbul'da bir müşteri, bir bankadan kredi kartı alırken "aidatsız kart seçeneği sunulmadan" kendisine verilen kart için alınan 473 TL'lik aidat ücretini tüketici hakem heyetine yaptığı başvurunun ardından iade aldı. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da yeni dönem başladı: Kredi kartıyla ödemede indirim

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, kent içi toplu ulaşım araçlarında kredi kartı, banka kartı veya ön ödemeli kart kullanarak yapılan ödemelerde yüzde 33,33'lük bir indirim kararı alındı.

İstanbul'da toplu taşımaya kart ayarı; İstanbulkart ile 22,5 TL, kredi kartıyla 60 TL

İstanbul'da toplu ulaşımda kredi kartı ve banka kartlarıyla temassız ödeme yöntemi UKOME kararıyla; 26 Ekim 2022’den itibaren uygulanmaya koyuldu.

İstanbul'da toplu taşımaya kredi kartı ayarı: Metrobüs 60 TL, otobüs 30 TL oldu! 

Megakent İstanbul'da toplu ulaşımda, kredi kartı ve banka kartlarıyla temassız ödeme seçeneği UKOME kararını ardından 26 Ekim 2022 tarihinden itibaren uygulanıyordu. Peki son zamla kartla ödeme tutarları ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

İBB İstanbul'daki boş konut sayısını duyurdu! Kutudan inanılmaz bir sayı çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul'da bulunan boş konut sayısının kabul edilemez bir seviyede olduğunu açıkladı. Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, sadece İstanbul'da 450 bin ile 750 bin arasında boş konut olduğunu ifade etti.

Olası İstanbul depreminin tahmini sonucunu İBB açıkladı! Bu kadar can kaybı olacak!

İBB, İstanbul'da meydana gelmesi beklenen depremin etkileriyle ilgili çalışma yaptı. Yapılan incelemede deprem nedeniyle tahmini can kaybı olduğu ortaya çıktı.

İBB İstanbul kart nasıl alacağım Haberi

İBB İstanbul kart nasıl alacağım

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, üniversiteye yeni kayıt olan öğrencilerin toplu taşıma araçlarını kullanımında kolaylık sağlamak için yeni bir çalışma başlattı.


İETT, Üniversiteye kayıt yaptıran 125 bin öğrenciye kayıt anında öğrenci indirimli ‘İstanbulkart’larını teslim edecek. Özellikle il dışından gelen öğrenciler, hiçbir zorluk yaşamadan indirimli kartları ile toplu ulaşıma hızlı bir şekilde katılacaklar.


İETT; İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi gibi toplam 43 Üniversite ile işbirliği içerisinde bu çalışmalar tamamlandı.


Öğrenciler, kayıt esnasında aldıkları kartlarına 10 TL yükledikten sonra biletmatiklere okutarak İstanbulkart’larını indirimli tarifeyle kullanabilecekler. İETT, Üniversitelere biletmatikler yerleştirerek kart dolumlarının okullarda da yapılmasını...