29 / 04 / 2024

ibb okmeydanı imar planlaması

ibb okmeydanı imar planlaması

Kadıköy’de arıtma tesisini cami yapan İBB, şimdi de Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin karşısında Okmeydanı Ağız ve Dış Sağlığı Hastanesi’nin yanında yer alan yaklaşık 4 bin metrekarelik Hazine arazisine ‘zeminüstü cami’ yapacak.

Medipol için hazırlanan imar planlarını İBB iptal ettirdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol için hazırlamış olduğu imar planlarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi iptal ettirdi. Paylaşılan detaylara göre mahkeme planı hukuksuz buldu. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

İmar ve plan sorununu çözdük diyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na bakın vatandaş ne yanıt verdi! 

Sarıyer'in 50 yıllık imar sorununu, Ataşehir'de 25 yıllık plan sorununu çözdüklerini söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na vatandaşlardan yanıt gecikmedi. İşte İBB Başkanı İmamoğlu'nun paylaşımı ve o paylaşıma gelen yanıtlar...

Kadıköy'deki o inşaat için koruma amaçlı imar planı hazırlandı! İBB, 'kurul kararına aykırı' dedi.

İstanbul Kadıköy’de bulunan tescilli tarihi eser Sokullu Konağı ve arkasında yer alan 2 bloklu sitenin iskan ruhsatını alabilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koruma amaçlı imar planı hazırladı... İşte detaylar...

Sancaktepe’deki 23 dönümlük arazide imar krizi: İtiraz İBB Meclisi'nde reddedildi!

İSKİ’nin Sancaktepe’deki Ortadağ Tepesi Parkı’nın etrafında yer alan yaklaşık 23 dönümlük arazinin imar planlarına, Ömerli Barajı’nın koruma havzasında nüfus yoğunluğunu artacağına vurgu yaparak yaptığı itiraz, AKP-MHP grubunun oyları ile reddedildi.

Avcılar, Bahçelievler ve Pendik’teki imar planları İBB Meclisi'nde onaylandı! Neler değişti?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu veto ederek tekrar değerlendirilmek üzere İBB Meclisi’ne yolladığı Avcılar, Bahçelievler ve Pendik’teki imar planları, çoğunluktaki AKP-MHP grubunun oyları ile aynen onaylandı. İBB Meclisi’ndeki çoğunluk veto kararlarına karşı ısrarcı oldu. 

40 yıllık imar planındaki kör düğüm çözüldü! Avcılar Yeşilkent muradına erdi! Hiç kimse hak kaybına uğramayacak!

Avcılar Yeşilkent Mahallesi’nin 1/1000 ölçekli İmar Planı IBB Meclisi’nde oybirliğiyle kabul edildi ve mahallelinin 40 yıllık imar sorunu çözülmüş oldu.

Mimarlar İBB imar kararlarına ne diyor? 

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Yalçın Bayer bugünkü köşe yazısında İBB tarafından alınan imar kararları karşısında mimarların sessiz kalmasını kaleme aldı. 

Beşiktaş Ulus imar planlarına İBB'den onay!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından plansız alan olarak kaydedilen Beşiktaş Ulus'taki bir arazinin imar değişikliğine onay verildi. 

Eyüpsultan imar planlarında İBB devre dışı kaldı iddiası!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul Eyüpsultan'da yapacağı kültür merkezinin inşaatı için hazırlanan imar planlarında İBB'yi devre dışı bıraktı. 

Türker Proje'nin Kartal arazisinin imar raporları İBB'den onay bekliyor!

Türker Proje Gayrimenkul'ün Kartal arazisinin de yer aldığı 12 alt bölgeye ait, 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarıyla ilgili plan notları ve tasarım kodu kitapçıkları İBB'den onay bekliyor.

İBB'den Ermeni Yetimhanesi imarına izin!

İBB, 19 Ocak 2007'de öldürülen Hrant Dink'in isteğini yerine getiriyor. Büyükşehir Belediyesi, Tuzla'da bulunan Ermeni Yetimhanesi’nin imar değişikliği için gerekli izinleri verdi.

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

Şişli ve Kağıthane ilçeleri, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Çevresi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 24.07.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Afif Paşa Mehtabiye Köşkü'nün imar planı değişikliği İBB Meclisi'nde görüşüldü!

İstanbul Boğazı'nın en görkemli yalılarından biri olan ve Afif Paşa Yalısı'nın restorasyonu ve imar planı değişikliği için köşkün yeni sahibi Fiba Holding, İBB'ye başvurdu. Başvuru İBB meclisinde görüşüldü ve dosya kurula gönderildi...

ibb okmeydanı imar planlaması Haberi

ibb okmeydanı imar planlaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yeni bir planlama terimi icat etti: Zeminüstü cami. Okmeydanı’nda yapılan yeni plana giren terimin nedeni zeminaltına yapılacak otoparkı açıklayabilmek. Hastanelerin ortasında kalan Maliye’ye ait arazinin üstünde cami yükselirken altında otopark işletilecek.


Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin karşısında Okmeydanı Ağız ve Dış Sağlığı Hastanesi’nin yanında yer alan yaklaşık 4 bin metrekarelik Hazine arazisine ‘zeminüstü cami’ yapılacak. Arazinin kullanım hakkını elinde bulunduran Sağlık Bakanlığı mevcut alana hizmet binası yapmayı planlıyordu. Ancak yapılan plan değişikliği ile parseller ‘zeminüstü cami ve zeminaltı otopark’ alanı oldu.


Şişli Kaptanpaşa Mahallesi’ndeki Hazine arazisi 2014 tarihli planda ‘sağlık tesisi alanı’ olarak ayrıldı. Bitişiğindeki parsel ise metrobüs hattına ait planlarda ‘karayolu koruma kuşağı’nda kalıyordu. Her iki parsel kısmen açık otopark kısmen de yeşil alan niteliğinde. Şişli...