30 / 06 / 2024

iç ticarette dijital dönüşüm

iç ticarette dijital dönüşüm

Ticaret Bakanı Pekcan, MERSİS üzerinden yeni bir uygulama başlattıklarını belirterek, "Şirket yetkilileri ticaret sicili belgelerine ilişkin başvurularını elektronik ortamda yapabilecek ve harç bedellerini ödeyebilecek." ifadesini kullandı.

Gelir İdaresi açıkladı! Kira tespiti için Dijital Vergi Dairesi'nden form doldurmak yeterli olacak!

Gelir İdaresi Başkanlığı kayıt dışı ekonomi ile mücadele ile ilgili olarak resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kiracıların Dijital Vergi Dairesi üzerinden Kira Bildirim Formu'nu doldurması için çağrı yaptı. İşte o paylaşım...

Restoran ve kafeler fiyat tarifelerini duyurmak için dijital panolar kullanabilecekler

Ticaret Bakanlığı, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren zorunlu hale getirilen kafe ve restoran gibi gıda işletmelerinin önüne fiyat tarifesi konulması uygulaması doğrultusunda dijital ve elektronik panoların da kullanılabileceğini açıkladı.

Kirada fahiş zamlar son buluyor! Dijital kayıt sistemi geliyor!

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda birden fazla ev sahibi olan kişilerin krediye erişimi zorlaştırılacak. Dijital kayıt sistemleri kurularak ev, iş yeri kiraları ve ikinci el araç satışları gibi işlemlerin dijital ortamda kaydedilecek.

Colendi’den ABD’nin önde gelen bankalarına ‘dijital dolar’ desteği!

Fintek hizmetleri platformu Colendi'nin bağlı kuruluşu SETL, ABD'nin önde gelen bankalarına teknoloji desteği sağladı. Proje, dijital dolara giden yolda önemli bir kilometre taşı niteliği taşıyor.

2027’ye kadar iş alanlarında en yüksek büyüme eğitim, tarım ve ticarette olacak!

Dünya Ekonomik Forumu’nun hazırladığı, ‘2023 İşlerin Geleceği Raporu’na göre, iş alanlarında 2027 yılına kadar en yüksek mutlak büyümenin eğitim, tarım ve dijital ticarette olacağı öngörülüyor.

Detaylar belli oldu; Avrupa Birliği'nden dijital euro hazırlığı

Dijital euro ile Avrupa çapında alternatif bir ödeme yöntemi devreye alınmış olacak, kişi ve işletmeler mevcut seçeneklere ek olarak dijital euro ile ödeme yapabilecek.

Fibabanka ve HDI Sigorta güç birliği yaparak dijital sigorta şirketi Fibasigorta’yı kurdu!

Dijitalleşmenin yaygınlaşmasıyla birlikte sigorta sektöründe değişim rüzgarları esiyor. Gelişen yeni nesil teknolojiler sigorta sektöründe de dijital dönüşümü hızlandırdı. Fibabanka ve HDI Sigorta ortaklaşa Fibasigorta’yı kurarak dijital sigortacılığa adım attı.

Alternatif Bank dijital kredi ile 70 bin TL'ye kadar veriyor! İşte dijital kredi detayları

Alternatif Bank, yaz sezonunda artan ihtiyaçları  ve harcamaları kolaylıkla karşılayabilmeleri için müşterilerine Dijital Kredi fırsatını sundu. 70 bin TL limitle sunulan bu krediye şubeye gitmeden internet üzerinden başvuru sağlanabilecek.

Seçim sürecinde dijital reklamlar için harcanan tutar adeta dudak uçuklattı!

14 Mayıs’ta yapılan seçim kapsamında dijital reklam için toplamda ne kadar para harcandığı belli oldu. Meta ve Google’ın açıkladığı verilere göre, seçim sürecinde yaklaşık 150 milyon TL’nin üzerinde dijital reklam harcaması yapıldığı görüldü.

Dijital göstergesi ile sizi şaşkına çevirecek elektrikli ankastre ocaklar Siemens'te! İşte 10 Şubat 2023 fiyat listesi

17 adet güç kademesine sahip Siemens elektrikli ankastre ocak mutfakta yaşamı kolaylaştıran yenilikçi ürünler arasına girmektedir. Ankastre ocak pişirme ve ısıtma ihtiyaçlarını pratik bir şekilde karşılar.

Samsung Mikrodalga Fırın 2.599 TL ! En uygun fiyata nerede satılıyor ? İşte 8 Şubat 2023 fiyat listesi

Mutfakta bir yardımcım olsun diyen ev hanımları için Samsung, 23 litre hacme sahip 6 farklı güç kademesinin yer aldığı mikrodalga fırın mutfakların gözdesi olmayı başarıyor. Çocuk güvenlik kilidi ve dijital saat ekranı ile mikrodalga fırın bir çok kişinin ilgi odağı haline geliyor. 

Profilo 9 KG Çamaşır Makinesi Kaç TL? Özellikleri neler? İşte 8 Şubat 2023 fiyat listesi

Çamaşırlarım daha hijyenik olsun diyenler için Profilo, 9 kg kapasitesi ve 8 farklı program ile tüketicisinin karşısına çıkıyor. Dijital ekran sayesinde güvenli ve kontrollü kullanım imkanı sunan Profilo çamaşır makinesi bir çok özelliği ile dikkatleri üzerine çekiyor. 

Bebek maması, atkı, bere, eldiven ne varsa satılacak! E-ticaret üzerinden deprem yardımlaşma seferberliği yapılıyor

Türkiye'yi yasa boğan ve tüm Türkiye'nin tek yürek olduğu depremden etkilenen vatandaşların öncelikli ihtiyaç ürünlerinin satılacağı e-Ticarette  Deprem Yardımlaşma Seferberliği başlatıldı.

iç ticarette dijital dönüşüm Haberi

iç ticarette dijital dönüşüm

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, ticarete yönelik dijital dönüşüm çalışmalarına bir yenisini daha eklediklerini bildirdi. *** resim

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Yeni uygulamanın sağlayacağı katkılara dikkati çeken Pekcan, şu bilgileri verdi: "Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) üzerinden başlattığımız elektronik belge uygulamasıyla şirket yetkilileri ihtiyaç duydukları ticaret sicili belgelerine ilişkin başvurularını elektronik ortamda yapabilecek ve harç bedellerini ödeyebilecek. Bugün itibarıyla Ankara, İstanbul ve İzmir ticaret sicili müdürlüklerimizde hayata geçirilen ve kısa sürede tüm müdürlüklerimizde devreye alınacak e-belge uygulamasıyla işlemler hızlı bir şekilde tamamlanabilecek ve ticaret sicili müdürlüklerimizdeki yoğunluk asgari düzeye indirilecek. Diğer taraftan anonim şirketlerin genel kurul toplantıları için Bakanlık temsilcisi görevlendirme işlemleri de MERSİS üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirilebilecek. İç ticaretin dijitalleşmesine, vatandaşlarımızın talep ettikleri hizmete...