02 / 05 / 2024

İÇDAŞ arazisi Altan Elmas

İÇDAŞ arazisi Altan Elmas

Gazete ilanları çıktıktan sonra İÇDAŞ'ın arazisine tam 18 inşaat firmasından teklif gelmişti. Bunların tamamının adını öğrenemesek de aralarında İbrahim Dumankaya Holding'e ait DKY İnşaat var...

Sudan’da kiralanan bir karış tarım arazisi yok...

Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerine göre, Sudan’da hiçbir zaman arazi kiralanmadığı belirtildi. Türkiye Cumhuriyeti’nin 1 tek kuruş parası da Sudan’a aktarılmadığı ve Sudan taahhüdünü yerine getirmedi ve firmanın tasfiyesini Türkiye istediği kaydedildi. İşte ayrıntılar...

Amme arazisi nedir?

Amme arazisi kısacası bir tür arazidir. Arazinin kullanım alanı ve amacı belirlidir. Amme mülkiyeti olarak da adlandırılan amme arazisi gayrimenkul alanda kullanılır. Peki amme arazisi nedir, kim tarafından belirlenir ve hangi alanları kapsar? İşte amme arazisiyle ilgili kapsamlı bilgiler...

Dalaman'daki 3 tarım arazisi kiraya verilecek! İhalesi 8 Kasım'da!

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Dalaman Tarım İşletmesi Müdürlüğü, Dalaman'da yer alan üç adet tarım arazisini kiraya verecek. Söz konusu ihale 8 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

Manisa'da 7 adet Hazine arazisi satılıyor: 159 bin TL'den başlayan fiyatlarla! 

Manisa Milli Emlak Müdürlüğü, Manisa ili, Saruhanlı ve Yunusemre ilçelerinde yer alan 7 adet Hazine arazisini KDV'den muaf ve yüzde 20 indirim ile satıyor. Peki Manisa'da yer alan arazilerin fiyatları ne kadar? Büyüklükleri kaç metrekare? 

EYT'de şok detay! Adına tarım arazisi olanlar ile TMO'ya ürün satanlara EYT müjdesi! Hemen bu şartlara bakın!

Türkiye’de hiç sigorta girişi olmayıp 25-30 senedir yurt dışında yaşayanlar, borçlanma ve hizmet kazanarak EYT ile emekli olmaya hak kazanacak. SGK girişi olmayıp adına tarım arazisi bulunanlar ve TMO'ya ürün satanlar da faydalanabilecek. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da 19 adet Hazine arazisi yüzde 25 peşinat ve 24 ay taksitle satılıyor! Bu fiyatlara hemen bakın!

İstanbul'da yer alan 19 adet Hazine arazisi açık artırma ile satışa çıkarılıyor. İstanbul'un 4 ilçesinde yer alan Hazine arazilerinin toplam büyüklüğü yaklaşık 40 bin metrekare olarak belirlendi. İşte detaylar...

Eşref Hamamcıoğlu'ndan Florya arazisi açıklaması: Kısa sürede açıklanacak!

Galatasaray Kulübünün divan kurulu toplantısı yapıldı, Galatasaray Lisesi'nde basına kapalı şekilde yapılan toplantıda Florya arazisi gündeme geldi! Eşref Hamamcıoğlu Florya'daki araziyle ilgili projelerini de kısa sürede duyuracaklarını söyledi.

Ankara'da kamu arazisi satma vaadiyle 25 milyon TL'lik dolandırıcılık!

Başkent Ankara'da kamu arazisi satma vaadiyle 5 kişiden toplamda 25 milyon TL alan 4 şüpheli yakalandı.

İstanbul'da 700 bin bina kentsel dönüşüme girmeli!

17 Ağustos İstanbul depremi yıldönümü gelirken uzman isimler büyük İstanbul depremine yönelik açıklamalarına devam ediyor. AFAM Müdürü ve inşaat mühendisi Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan, İstanbul'da 700 bin binanın kentsel dönüşüme girmesi gerektiğini dile getirdi. 

Şanlıurfa'da hastane arazisi üzerine konut mu inşa edilecek?

Şanlıurfa'da kamu hastanesi inşa edilmesi için ayrılan 53 dönümlük hazine arazisi Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle konut alanına çevrildi. 

Adana'da 5 bin 500 dönümlük hazine arazisine yeni sanayi sitesi!

Adana'da Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun Kozan çıkışına yakın bir mesafede yeni bir sanayi sitesi kurulacak. Yeni sanayi sitesi için tam 5 bin 500 dönümlük hazine arazisi ayrılacak.

Çatalca'da 8 kaçak yapı yıkıldı!

Çatalca'da Hazine arazisi üzerinde ve imara aykırı olarak yapılan 8 kaçak yapı yıkıldı. Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, "Çatalca'da hiçbir şekilde kaçak yapı yaptırmayacağız" dedi.

Eyüpsultan'da okul arazisi satışa çıkarıldı!

Eyüpsultan'da daha önce yıkılan Kemer Okulları'nın bulunduğu 210 bin 538 metrekarelik arazisi satışa çıkarıldı. Eyüpsultan Belediyesi söz konusu satış için meclisten yetki aldı. 

İÇDAŞ arazisi Altan Elmas Haberi

İÇDAŞ arazisi Altan Elmas


Bugünlerde Türkiye'nin önde gelen müteahhitlerinin gözü kulağı Aslan Ailesi'nden gelecek haberde. Konunun biraz daha anlaşılabilmesi için dergimizin 39. sayısında yine bu sayfalarda yazdığımız bir kulisi hatırlatmamız gerekiyor. "İçdaş'ın fabrika arazisine 18 talip var" başlıklı kulisimizde Türkiye'nin en büyük demir çelik firmalarından olan İÇDAŞ Demir Çelik'in Güneşli'deki eski fabrika yerini değerlendirmek üzere harekete geçtiğini yazmıştık. Aile, gazetelere ilan vererek, 112 dönümlük arazisini 'hasılat paylaşımı modeli' ile değerlendirmek istediğini açıklamıştı. İki emsali bulunan araziye ailenin karma proje yapılmasına sıcak baktığını da vurgulamıştık. 


Gazete ilanları çıktıktan sonra araziye tam 18 inşaat firmasından teklif gelmişti. Bunların tamamının adını öğrenemesek de aralarında İbrahim Dumankaya Holding'e ait DKY İnşaat ve Altan Elmas'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Suryapı'nın olduğunu duyup, okurlarımızla paylaşmıştık. 


Aslında Aslan Ailesi'nin şimdiye kadar görüşmelerini...