02 / 05 / 2024

İcralık olan kişi ne yapmalı

İcralık olan kişi ne yapmalı

Zamanında ödenmeyen borçlar nedeniyle bankalar başta olmak üzere, şirketler, şahıslar haciz işlemi başlatabiliyor. Haciz sürecinde mağdur olmamak için vatandaşın bilmesi gereken detaylar bulunuyor. İşte o detaylar...

Bin kişiye mezar olan Rönesans Sitesi'nde son dakika gelişmesi! 4 kişi daha tutuklandı

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli Hatay'da depremlerde yıkılan ve yaklaşık bin kişinin hayatını kaybettiği Rönesans Sitesi'nin gözaltına alınanlardan 4 kişi tutuklandı.

SSK ve BAĞKUR emeklisine hafta sonu müjdesi! Kişi başı 10.500 TL ödenecek, kısa sürede hesaplara nakit para yatırılacak

Milyonlarca emekliye sağlanan banka promosyonları kasım ayıyla birlikte yeniden gündeme geldi. SSK ve BAĞKUR emeklisine hafta sonu müjdesi! Kişi başı 10.500 TL ödenecek, kısa sürede hesaplara nakit para yatırılacak...

12 milyonu aşkın kişi bu tarihi bekliyor! 5 bin TL'lik 29 Ekim ikramiyesi ne zaman yatırılacak? 

12 milyonu aşkın kişinin merakla beklediği 29 Ekim 2023 ikramiyesi geçtiğimiz günlerde yasalaştı. Peki 5 bin TL'lik 29 Ekim ikramiyesi ne zaman yatırılacak, kimler yararlanacak? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

Polisli çetenin 211 daireli site vurgunu: Evler usulsüz işlemlerle yaklaşık 600 kişiye satıldı! 

İstanbul Esenyurt'ta inanılmaz bir olay yaşandı. Aralarında da polis memurlarının da bulunduğu kişiler, 211 konuttan oluşan bir sitedeki daireleri usulsüz işlemlerle yaklaşık 600 kişiye sattı.

Orta Vadeli Program boyunca istihdamın yıllık 909 bin kişi artması bekleniyor!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, OVP sürecince istihdamın yıllık ortalama 909 bin kişi artmasının beklendiğini, işsizlik oranın ise 2026’da yüzde 9,3 seviyesinde gerçekleşmesinin beklendiğini paylaştı.

Dünyada kaç kişi kripto kullanıyor? Kripto milyarderlerinin sayısı kaç? Öğrenmek için hemen bakın!

Henley & Partners tarafından yayınlanan Kripto Varlık Raporu'na göre, dünya genelinde en az 1 milyar dolar değerinde kripto varlığı olan kişi sayısı 22. Detaylar için tıklayın.

2023 TYP Haziran alımları başlıyor! O kaymakamlık 100 kişi alacak! Başvurular 2 gün sonra! 

Binlerce kişinin merakla beklediği 2023 TYP Haziran ayı alımları başlıyor. O kaymakamlık İŞKUR üzerinden 100 personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular 2 gün sonra başlıyor. İşte TYP personel alımı başvuru şartları.

İstanbul'da 3 milyon 500 bin kişi kötü zeminde yaşıyor!

İstanbul'da zemini kötü bölgeler, kent genelinin yüzde 15'ini kapsamıyor. Fakat bu alanlarda milyonlarca kişi yaşıyor. 3 milyon 500 bin kişinin kötü zeminde yaşadığı açıklanırken, Jeolog Prof. Dr. Haluk Eyidoğan acilen yeni imar planlarına ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

Bakan Bozdağ açıkladı: Depremlerde yıkılan binalarla ilgili soruşturmalarda 171 kişi tutuklandı!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı açıklamada depremlerden etkilenen illerde yıkılan binalarla ilgili soruşturmalarda 171 kişi hakkında tutuklama kararı çıkarıldığını söyledi.

İstanbul depremiyle ilgili çarpıcı uyarı: Binaların yüzde 5'i bile yıkılsa 825 bin kişi enkaz altında kalacak!

TBMM Deprem Komisyonu ve Bayındırlık, İmar Komisyonu CHP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek İstanbul'da, olası bir depremde binaların yüzde 5'i bile yıkılsa 825 bin kişi enkaz altında kalacağını söyledi.

Bugün emekli olan bir kişi ne kadar emekli maaşı alır?

Çalışanların emekli olduklarında alacağı emekli maaşı ile ilgili bir takım farklı hesaplamalar bulunuyor. Peki bugün emekli olan bir kişi ne kadar emekli maaşı alacak? Emekli maaşı nasıl hesaplanır? İşte detaylar...

WhatsApp'tan bir ilk! Profil fotoğrafları herkese açık olacak! Mesaj atan kişi resmen görecek!

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp bir ilke imza attı. WhatsApp 5 bin kişilik duyuru gruplarına izin vererek profil fotoğrafları herkese açık olacak. Mesaj atan kişi resmen görecek! İşte detaylar...

Emekli olan kişi sigortalı çalışabilir mi?

Emekli olan vatandaşalar, “Emekli olan kişi sigortalı çalışabilir mi?” sorusunun yanıtını arıyor. İşte detaylar!

İcralık olan kişi ne yapmalı Haberi

İcralık olan kişi ne yapmalı

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde icra ve hacizde vatandaşın bilmesi gereken detayları kaleme aldı.

İşte Tamer Heper'in 'Öğrenin mağdur olmayın! İcra ve hacizde haklarınız' başlıklı yazısı...

Zamanında ödenmeyen borçlar nedeniyle bankalar başta olmak üzere, şirketler, şahıslar haciz işlemi başlatabiliyor. Haciz sürecinde mağdur olmamak adına vatandaşın da bilmesi gereken detaylar söz konusu. Özellikle bu sürece ilişkin itiraz süreleri ve itiraz mercilerine dikkat edilmeli. Sadece bu detay bilinmediği için vatandaş aylarca uğraşmak zorunda kalıyor.

Diğer yandan borcun toptan değil de taksitle ödenmesi gibi alternatif çözümler de icra takiplerinde vatandaşın elini rahatlatacak seçeneklerden. Bir de hacizde sınır var ve bu konudaki haksız uygulamalara da itiraz edilebilir. İşte icra takibi ve hacizle ilgili merak edilen tüm detaylar...

İCRA TAKİBİ NASIL YAPILIR?

Bilindiği gibi her alacak...