03 / 05 / 2024

icranın eve gelmesi

icranın eve gelmesi

Borçlu olan bir kişinin,borcunu ödememesi halinde alacaklı dava açıp,icrayla eve gelebiliyor.Peki icra eve ne zaman gelir?Eve gelen İcra memuru hangi eşyaları haczedebilir?

Feraye Tanyolaç'ın kira dilekçesi şaşırttı: 'Ölümle burun burunayım; fareli, pireli eve 80 bin TL çok' dedi!

Bebek’te kiracı olduğu evin kirasının 80 bin TL olması için mahkemeye verilen Kaya Çilingiroğlu'nun eski eşi Feraye Tanyolaç'ın dilekçesi şaşırttı. Tanyolaç, 'Fareli, pireli eve 80 bin TL çok' dedi ve yıkılma riski çok yüksek, doğalgazı olmayan, çöp manzaralı evde oturduğunu söyledi.

Eve zarar veren kiracı hakkında nasıl işlem yapılır?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan çok sayıda yaşanan anlaşmazlıklar gündemdeki yerini koruyor. Bir kiracının eve zarar vermesi durumu da bunlardan birisidir. Ev sahipleri kiracıları eğer eve zarar vermişse ne yaparlar? 

Borsada dengeler şaştı! Yabancı yatırımcının faturası küçük yatırımcıya kesildi! 

Yabancı yatırımcıların borsaya gelmesi ile borsada dengeler şaştı. 4 yıl öncesine kadar yabancı giderken yükselen borsa, şimdi yabancı gelince düşmeye başladı. Yabancı yatırımcının faturası ise küçük yatırımcıya kesildi.

Kiracılar dikkat! Eve zarar veren kiracıdan hasar masrafı nasıl alınır?

Son zamanlarda ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar yaşanan sıkıntılar gündemdeki yerini koruyor. Bir kiracının eve zarar vermesi durumunda hasar masrafını ne zaman ödeyeceği sorulan sorular arasında yer almakta. Kiracı hasarı hemen karşılamak zorunda mı? İşte ayrıntılar...

Tapusu olanlara son dakika şoku! Emlak vergisine yüzde 60'a yakın zam! Aman dikkat! 

Gayrimenkulü olanlara emlak vergisi ile ilgili şok haber geldi. 2024 yılının başında emlak vergisine yüzde 60'a yakın zam gelmesi bekleniyor. İşte detaylar...

Altın yatırımcılarına acil uyarı. Parlayan yıldız yine o olacak. Alın iki tane eve koyun

Analistlerden altın yatırımcılarına flaş bir tavsiye geldi. Altında parlayan yine o altın olacak. Eve alıp iki tane koymanızdan zarar gelmeyecek.

Ticaret Bakanı Bolat: Hatay'ın eskisinden daha güzel şehircilik ve modern konuma gelmesi için canla başla çalışıyoruz

Ticaret Bakanı Ömer Bolat,  Afet Koordinasyon Merkezi'nde Hatay'daki çalışmaları ele alarak ''Hatay'ın eskisinden daha güzel bir şehircilik ve modern şehir konumuna gelmesi için canla başla bir çalışma içindeyiz" dedi.

Dolarda makas açılınca LPG’ye zam gündeme geldi! Sektör temsilcileri bir bir açıkladı!

Dövizde resmi kur ile piyasa kuru makasının gittikçe açılması, bankada alış ile satış kuru arasında yüzde 6'ya yaklaşan farkın meydana gelmesi, akaryakıt piyasasında işleri karıştırdı. Oto gazda ithalatçı firmalar bugün kur kaynaklı zammı dağıtıcılara yansıtırken, piyasa durumun kalıcı olmasından te

Aile Bakanlığı'ndan nisan ayı müjdesi geldi! Aile Bakanlığı'ndan flaş adım... Her eve ödeyecekler! Aman unutmayın!

Aile Bakanlığı'ndan nisan ayı müjdesi geldi! Aile Bakanlığı'ndan flaş adım... Her eve ödeyecekler! Sakın kaçırmayın! Paralar hesaplara tek tek hesaplara yatırılıyor, aman unutmayın...

EYT'liye özel promosyon müjdesi! O banka başlattı, diğer bankaların çığ gibi gelmesi bekleniyor

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar uzun süreden bu yana devam ettirdikleri yarışı kazandı ve emeklilik haklarını aldı. Bankalar da bu vatandaşlara çevrildi. Bir banka EYT'lilere özel olarak promosyon kampanyası başlattı.

Fakir Robert RS 770 akıllı robot süpürgede yüzde 15 indirim fırsatı! İşte 30 Haziran 2022 fiyat listesi...

Fakir Robert RS 770 akıllı robot süpürgede büyük fırsat başladı. Robert RS 770 Akıllı Robot Süpürge'de hem sepette yüzde 15 indirim fırsatı hem de aynı gün eve teslim ve ücretsiz kurulum fırsatı sunuluyor. İşte 30 Haziran 2022 fiyat listesi...

Burada eve yatırım yapan parasını ikiye katladı! İkince ev neredeyse bedavaya geldi

Türkiye'de ortalama bir konutun fiyatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde yüzün üzerinde arttı. Geçen sene bu dönemde 500 bin liraya satılan bir ev bu sene aynı dönemde 1 milyon lirayı geçti. Parasını konuta yatıran bir yatırımcı eve yatırdığı parayı bir yılda amorti etti.

Benzine 1 lira 68 kuruş, LPG'ye 40 kuruş zam geliyor! Opet, Total, Shell ve Petrol Ofisi 14 Mayıs 2022 fiyat listesi

Milyonlarca araç sahibinin yakından takip ettiği benzin, motorin ve LPG fiyatlarında yeni bir gelişme yaşandı. Benzin ve LPG'ye pazartesi günü zam gelmesi bekleniyor. İşte Opet, Total, BP ve Petrol Ofisi 14 Mayıs 2022 fiyat listesi...

icranın eve gelmesi Haberi

icranın eve gelmesi

İcra eve ne zaman gelir?

Alacaklının borcunu ödemeyen kişiye dava açılıp,İcra memurları eve gönderilebiliyor.İcra memurluğa giden alacaklı borçlu kişi için tebligat gönderiyor.Tebligatta yazanlara bağlı kalmakla birlikte haciz işlemi için icra memuru 3 gün içinde eve gidiyor.


İcra müdürü haczi kendi yapabileceği gibi yardımcı veya katiplerinden birine de yaptırabiliyor.Borçlu haciz sırasında malın bulunduğu yerde bulunmuyor.Haczi yapan memur, borçlunun üzerinde para, kıymetli evrak, altın veya gümüş veya diğer kıymetli şey­leri sakladığını anlar ve borçlu bunları vermekten kaçınırsa, borçlunun şahsına karşı kuvvet istimal edilebiliyor.


Haciz işlemi uygulanabilcek malların borçlu ile aynı çatı altında yaşayan aile bireyleri için, gerekli olan her türlü ev eşyası haczedilmeyerek  kendilerine bırakılması gerekiyor.Ancak gerekli eşya da olsa aynı amaçla kullanılan birden fazla eşya olması halinde bunlardan biri dışında diğerlerinin haczedilebiliyor.


Haczi caiz...