28 / 04 / 2024

İfraz işleminin mali yönü

İfraz işleminin mali yönü

İfraz işleminde, tapu kütüğünün müstakil bir sayfasında kayıtlı taşınmaz, ilgilisinin talebi üzerine iki ya da daha fazla parçaya ayrılıyor. İşte, ifraz işleminin mali yönü!

Hisseli arsa ifrazı nasıl yapılır?

Tapu kütüğünde tek bir parsel olarak kaydı bulunan bir taşınmaz malın, birden fazla parsele bölünmesi ve tapu kütüğüne bu şekilde kaydedilmesine ifraz deniyor. Peki, hisseli arsa ifrazı nasıl yapılır?

İşletmelerin 2023 karnesi: Tasfiyeler ve konkordato başvuruları adeta patladı!

2023 yılında yaşanan zorlu finansal koşullar bir çok işletmenin mali durumunu olumsuz yönde etkilendi. Bu süreçte konkordato ve tasfiyelerde ciddi artışlar görüldü.

Rezerv alan ilan edilen Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nde tahliye işleminin yürütmesi durduruldu! 

Üsküdar Çengelköy’de Türkiye Diyanet Vakfı’nın mülkiyet sahipleri arasında olduğu 29 Mayıs Sitesi’nin tahliye işlemi ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Aktarılan detaylara göre rezerv alan ilan edilen sitede tahliye işleminin yürütmesi durduruldu. İşte detaylar...

Yüzde 200’e varan maliyet artışı müteahhitleri zorluyor! TMB, mali sicil affı ve fiyat farkı düzenlemesi istiyor!

İnşaat sektöründe temel girdi maliyetlerinde yüzde 200’e dayanan fiyat artışları sektörü zorluyor. TMB Başkanı Erdal Eren, müteahhitlerin faaliyetlerine sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için mali sicil affı ve fiyat farkı düzenlemesinin şart olduğunu savundu.

İfraz işlemi nedir? İfrazlı arsa nedir?

İfraz işlemi gayrimenkul alanında önemli bir terim olup gayrimenkul sahiplerini ilgilendirmektedir.  İfraz işlemi için izin ve onay süreci oldukça önemlidir ve belli başvuru süreci gerektirir. Bu işlemler tamamlandığında arsa ifrazlı arsa olarak adlandırılmaktadır. Peki ifraz ve ifrazlı arsa nedir?

Vakıfbank'ın 2023’ün ilk çeyreğinde elde ettiği kâr dudak uçuklattı!

Türkiye’nin en büyük bankalarından VakıfBank 2023’ün ilk çeyreğinde 4 milyar 503 milyon TL net kat elde etti. VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih: "İlk üç ay için mali sonuçlarımız da bankamızın güçlü konumunu bir kez daha ortaya koydu" ifadelerini kullandı.

2023 kamu işçisine yapılacak zam oranında son dakika gelişmesi! Acil bakın!

Hükümetin 700 bin kamu işçisine yapılacak ilk 6 aylık zam teklifini Türk-İş Başkanı Ergün Atalay paylaştı. Kamu işçilerinin mali ve sosyal haklarını belirleyecek olan Toplu İş Sözleşmesi'nin ne zaman imzalanacağı da kamu işçileri tarafından merak konusu oldu.

Kamu işçisinin zam pazarlıklarında son durum ne? İşte detaylar

Kamu işçilerinin mali ve sosyal haklarının belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü ile ilgili gelişmeler merak konusu oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise konu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Borsa İstanbul için dikkat çeken 5 talep!

7,7 büyüklüğündeki deprem sonrası kayıpların üç gün içinde yüzde 16'yı aştığı Borsa İstanbul'da işlemler durdurulmuş oldu. İşlemlere kapatılan borsada 'durdurma' işleminin cuma gününe kadar sürmesi talep edilirken, gündeme ise borsaya 10 milyar liralık kaynak girişi sağlayabilecek beş talep gelmiş o

EYT'liler dikkat! Maaşınız seçim sonrasına kalacak! İşte nedeni...

EYT düzenlemesi Şubat ayında yasalaşsa bile maaş bağlama işleminin yıl boyu süreceği, ayda sadece 40 bin kişiye maaş bağlanabildiği kaydedildi.

Devlet herkese 7 bin 200 TL veriyor! E-devlet'te portal açıldı! Hemen başvurun, karşılıksız desteği kapın!

Yüzbinlerce kişi devletin mali desteklerinden yararlanmanın yollarını merak ederken, beklenen açıklama da yapıldı. Devlet herkese 7 bin 200 TL veriyor! E-devlet'te portal açıldı! Hemen başvurun, karşılıksız desteği kapın!

İfraz nedir? İfraz işlemi nedir?

İfraz nedir? İfraz işlemi nedir? İfraz işlemi için gerekli belgeler nelerdir? soruları yanıtlanmayı bekleyen sorular arasında yer alıyor. İşte detaylı bilgiler!

Tapu ifraz işleminin iptali nasıl yapılır?

Tapuda tek bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılması işlemine ifraz deniyor. Peki, bu işlemin iptali mümkün mü? Tapu ifraz işleminin iptali nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur?

İfrazın kelime anlamı ayırmak olarak biliniyor. Tapu kütüğünde büyük boyutlardaki parsellerin başvuru üzerine tek tapu altındayken bölünmesi işlemidir. Peki, tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur? İşte konu hakkında tüm detaylar...

İfraz işleminin mali yönü Haberi

İfraz işleminin mali yönü

İfraz işleminin mali yönü!

İfraz işlemi 1994/5 sayılı Genelgede; “İlgilisinin talebi üzerine bir parselin İmar Kanunu’nun 15 ve 16. maddeleri uyarınca iki ya da daha fazla parçalara bölünmesi işlemidir.” şeklinde tanımlanıyor.


Ayırma işleminde, tapu kütüğünün müstakil bir sayfasında kayıtlı taşınmaz, ilgilisinin talebi üzerine iki ya da daha fazla parçaya ayrılıyor.


Yapılan işlemin imar mevzuatına uygunluğu, işleme tabi parselin konumuna göre belediye ya da il özel idaresi kurulu kararına bağlanıyor.  Daha sonra yeni oluşan her bir parça ayrı bir parsel numarası altında ayrı bir kütük sayfasına kaydediliyor. 


İmar planlarına uygun şekilde parselasyon haritaları hazırlanıyor ve imar kanunun 15 maddesine göre kamuya terk edilen alanlar bu haritalarda belirleniyor. 


İfrazı yapılan taşınmaz belediye ve mücavir alan içinde kalıyorsa belediye encümeni, belediye ve mücavir alan dışında kalıyorsa il...