14 / 05 / 2024

ihale Başkentray

ihale Başkentray

Başkentray Projesi'nde yeni ihale süreci için geri sayım başladı. TCDD yetkililerinden edinilen bilgiye göre, yeni ihale için kasım ayında ilana çıkılacak. Projenin en kısa zamanda tamamlanması planlanıyor.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Başkentray'ı her gün 60 bin yolcu kullanıyor...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankaralıların 12 Nisan 2018 yılında hizmet vermeye başlayan Başkentray'ın konforunu çok sevdiğini kaydederek, "Başkentray'ı her gün 60 bin yolcu kullanıyor." denildi.

İstanbul Park pisti için ihale süreci başlatıldı! İhalenin tahmini bedeli 117.8 milyon dolar!

Geçtiğimiz senenin sonunda Intercity'nin İstanbul Park pisti boşaltmaya karar verilmişti. Dah sonra, Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul Park Formula 1 pisti için ihale sürecini başlattığını duyurdu. Yapılacak olan bu ihalenin toplam tahmini bedeli 117.8 milyon dolar olacak.

1 Ocak'ta toplu taşıma araçları ücretsiz olacak...

Yılbaşında toplu taşımanın ücretsiz olup olmadığı, birçok vatandaş tarafından sorgulanmaya başlanmıştı. Buna göre, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı sonrasında Başkentray, Marmaray, İZBAN ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu 1 Ocak 2024 Pazartesi günü ücretsiz olacağı açıklandı.

Bahçeşehir 1. Kısım'da 390 milyon TL'ye konut imarlı arsa fırsatı! Başakşehir Belediyesi ihale tarihini duyurdu!

Başakşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul ili, Başakşehir ilçesi, Bahçeşehir 1.Kısım (Tatarcık) mahallesinde yer alan konut imarlı arsayı satıyor. İşte o ihale ilgili detaylar ve tüm şartlar...

İstanbul'da yarın yapılacak miting nedeni ile İstanbul Havalimanı metro hattı ve Marmaray ücretsiz olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği karar ile yarın yapılacak olan Büyük Filistin mitinginde ulaşımın hızlı bir şekilde sağlanması için sağlanabilmesi için İstanbul'da havalimanı metro hattı ve Marmaray, Ankara'da Başkentray ve İzmir'de ise İZBAN seferleri ücretsiz olacak.

Resmi Gazete’de yayımlandı! Bunlar o tarihte ücretsiz! Paranız cebinizde kalacak!

Başkentray, Marmaray, İZBAN ve bunun yanı sıra, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu seferleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında ücretsiz olacak. Söz konusu Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Deprem Vakfı Başkanı da isyan etti: Betona su katan müteahhide bir daha ihale verilmesin!

Türkiye Deprem Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Erdik’e göre yıkıcı depremin yarattığı ağır tablonun nedeni şartnameye uygun iş yapılmaması. Bunun için de yanlış uygulama sigortası teminatıyla betona su katan müteahhide ihale verilmemesi gerekiyor.

Resmen açıklandı! Ücretsiz olacak

1 Ocak 2023 Pazar günü Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferlerinde ulaşım bir gün ücretsiz kullanılacak. İşte tüm detaylar...

Resmi Gazete’de yayımlandı! Marmaray seferleri ücretsiz! İşte detaylar!

Resmi Gazete'de yayımlandı. Marmaray (İstanbul), Başkentray (Ankara) ve İZBAN (İzmir) seferleri ücretsiz olacak. İşte detaylar!

Altındağ Belediyesi kat karşılığı inşaat yaptıracak! Başkent Ankara'da ihale fırsatı!

Ankara İli Altındağ Belediye Başkanlığı, Ankara'da kat karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor. İşte ihale detayları...

Fahrettin Koca: 10 şehir hastanesinin ihale süreci başladı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 10 tane şehir hastanemizin ihalesi bu dönemde başlatılmış oldu. Bu hastaneleri daha çok kendi kaynaklarıyla, imkanlarıyla bu yatırımları yapan bir ihale süreci başladı.

Şanlıurfa Yeşildirek Kentsel Dönüşüm Projesi'nde ihale süreci başladı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin girişimleri ile Şanlıurfa’nın senelerdir beklediği Yeşildirek Kentsel Dönüşüm Projesinin 1. Etabı için ihale süreci başlatıldı.

Başkentray 18.4 kilometre uzatılacak!

Ankara’daki Başkentray, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan vesilesiyle Akçaören’e kadar uzatılacak. Başkentray’a Akçaören dahil olmak üzere üç durak talebinde bulunuldu…

ihale Başkentray Haberi

ihale Başkentray

Başkentin raylı ulaşımı ile birlikte hızlı tren hatlarını da kapsayan Başkentray Projesi'nde yeni ihale süreci için geri sayım başladı. TCDD yetkililerinden edinilen bilgiye göre, yeni ihale için kasım ayında ilana çıkılacak. Projenin bir aksilik olmazsa en kısa zamanda tamamlanması hedefleniyor. 


Sincan-Kayaş banliyö trenlerinin seferleri 1 Ağustos 2011 tarihinde durdurulmuş, Başkentray Projesi'nin ihalesi ise 25 Nisan 2012'de yapılmıştı. İhaleye yerli ve yabancı toplam 17 firma katılmıştı. En düşük teklifi 186 milyon 235 bin 935 avro ile Gülermak-Kolin Ortak Girişim Grubu vermiş, ancak Avusturyalı Porr Bau GmbH'nin itirazı nedeniyle yargı yürütmeyi durdurma karan almıştı. Bunun üzerine Kamu İhale Kurumu (KİK), Giilennak-Kolin Grubu'nu ihale dışı bırakmış, TCDD yönetim kumlu da ihale komisyonu karannı uygulamıştı. Son olarak ise KİK, ihaleyi tümüyle iptal etmişti. 


Başkentray Projesi...