03 / 05 / 2024

ihh suriyedeki evsizler

ihh suriyedeki evsizler

Esed rejimi ve Rusya'nın İdlib'e yönelik saldırılarında dokuz çocuğuyla beraber evsiz kalan Feriye Taha ailesine İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı sahip çıktı

Evsizlere 200 bin TL hibe para yardımı yapılacak!

Ev sahibi olmak isteyen ve bu hayal ile yaşayan evi olamayan evsizler için Devlet, kendi evini yapmak isteyen evsizlere 150 bin Türk Lirası ve 200 bin Türk Lirası hibe para yardımı yapacağı duyuruldu.

Paris'teki evsizler sokaklarda yaşam mücadelesi veriyor!

Fransa’nın başkenti Paris’te artan kira fiyatları ve büyük kentlerde yeterli sayıda kiralık ev olmaması, barınma krizine neden oldu. Kentte çok sayıda kişi sokakta yaşıyor.

San Francisco'da evsizlik oranı gittikçe artıyor!

Kaliforniya eyaletine bağlı San Francisco’da evsizlik oranı gittikçe artıyor. Evsizler arasında uyuşturucu kullanımının ciddi boyutlara ulaşması da şehir sakinleri arasında tedirginliğe neden oluyor. 

New York'taki evsizler için yeni önlemler alınacak!

New York Belediye Başkanı Eric Adams New York'taki evsizlerle ilgili yaptığı açıklamada, konu ile ilgili olarak yeni önlemler alınacağını belirtti.

İstanbul'da evsiz sayısı her geçen gün yıl artıyor!

Mega kent İstanbul'da evsiz sayısı her geçen gün yıl artıyor. Evsizler yetkililere şöyle sesleniyor: "Bize sahip çıkın. Bizim de bir hayatımız vardı. İnsanca yaşamak istiyoruz."

İHH'den Gazze halkına kira yardımı!

İHH İnsani Yardım Vakfı Gazze'de İsrail'in saldırısı sonucunda evleri yıkılan ailelere kira yardımında bulundu.

İhh Gayrimenkul Satış Pazarlama Ve Ticaret Limited  Şirketi kuruldu!

İhh Gayrimenkul Satış Pazarlama Ve Ticaret Limited  Şirketi Sarıyer’de  200 bin TL sermaye bedeli ile Baran        Karaca  ve Melih Olcay tarafından kuruldu.

San Francisco'da evsizler için sunulan konut projesi reddedildi!

ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı San Francisco'da evsizler için sunulan konut projesini şehir denetim kurulu 8'e 3 oyla reddetti.

Los Angeles’ta evsizler sokaklara kamp kurdu!

Los Angeles şehrinde evsizlerin, Koreatown kasabasında işlek caddelerin kenarlarında çadır kurduğu görülüyor. Daha önce Skid Row bölgesinde görülen evsizler, şimdi tüm sokakları istila etmiş durumda.

İHH ve Qatar Charity Suriye'de 1400 konut inşa edecek!

İHH ve Qatar Charity kurumu Suriye'nin  kuzeyindeki Azez ilçesindeki siviller için 1400 konutluk projenin inşaatını başlattı.

New York'un milyarderler sokağında artık evsizler de yaşayacak!

New York Eyalet Temyiz Mahkemesi, olay yaratan bir karar verdi. Manhattan’da milyarderlerin sokağı olarak bilinen bir alanda şuanda kapalı olan ve kullanılamaz vaziyette bulunan tarihi Savoy Oteli’nin evsizler için sığınma evi olarak kullanılmasını reddeden bir alt mahkemenin kararını bozdu.

İHH, İdlib'de Yaşam Evleri projesiyle briket ev inşa edecek!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye'deki iş savaş sebebiyle İdlib'e göç eden Suriyelileri daha iyi imkanlara kavuşturmak için  "Yaşam Evleri" projesi kapsamında 40 metrekarelik briket evler inşa edecek.

Berlin'de evsizler için yapılan barınaklar yıkıldı! 

Almanya Berlin'in Lichtenberg ilçesindeki boş arazi üzerinde, arazi sahibinin onayıyla kurulan evsizler kampı yıkıldı. 

ihh suriyedeki evsizler Haberi

ihh suriyedeki evsizler

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve Rusya’nın İdlib'e yönelik olarak yapılan saldırılarında bir çocuğu yaralanan ve dokuz çocuğuyla evini terk ederek çadırda yaşamak zorunda kalan babasız aileye yardım eli uzattı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Sivil yerleşim bölgelerinin Esed rejimi ve Rusya tarafından hedef alındığı İdlib şehrinde binlerce insan evini kaybederken, zor şartlar altında çadır kentlerde yaşam mücadelesi veriyor.

Dokuz çocuk annesi Feriye Taha, İdlib'de sivillere yönelik saldırılardan kaçıp Türkiye sınırında bulunan  Azez kırsalındaki dağınık kamplarda çocuklarıyla beraber hayatta kalmaya çalışanların arasındaydı.

Saldırılarda bir çocuğu yaralanan ve ameliyata muhtaç kalan, diğer çocuğu ise işitme ve konuşma engelli olan Feriye Taha, bu süreçte yaşadığı acıları Anadolu Ajansı muhabirine anlattı.

Eşinin İdlib'de Esed rejimi güçlerince alıkonulduğunu anlatan...