02 / 10 / 2024

ikamet tezkeresinin süresinin dolması

ikamet tezkeresinin süresinin dolması

Yabancıların Türkiye'de İkamet ve Seyahatleri Hakkında Kanununa göre ikamet tezkerelerinin süresi beş seneliktir. Peki tezkere süresi dolunca ne olur? İşte ikamet tezkeresi süre uzatma işlemleri...

Ankara-Bursa Hızlı Tren Hattı ile seyahat süresi 2 saat 15 dakika olacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Bursa Hızlı Tren Hattı tamamlandığında Ankara-Bursa ve Bursa-İstanbul arası seyahat süresinin 2 saat 15 dakika olacağını söyledi. İşte hattaki son durum...

Sarıyer-Kilyos Tüneli'nin 2026'da bitmesi hedefleniyor! 'Sarıyer’e ulaşım süresi 35 dakikadan 5 dakikaya inecek'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli'nin tamamlanmasıyla birlikte şehir içi imar yolları baypas edileceğini ve Sarıyer'e ulaşım süresinin 5 dakikaya kadar ineceğini söyledi. Tünelin 2026 yılında hizmete açılacağını belirtti.

Ankara-İzmir Hızlı Tren projesiyle ilgili son dakika gelişmesi! Seyahat süresi 3 saat 30 dakikaya düşecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren projesi tamamlandığında Ankara İzmir arası 14 saat olan seyahat süresinin 3 saat 30 dakikaya düşeceğini söyledi. 

Bankalar kolları sıvadı: Promosyon yarışında taahhüt süresi kısalacak iddiası!

En düşük emekli maaşının 22 bin lirayı bulmasıyla birlikte harekete geçen bankalar kurumlarla tekrar biraraya gelecek. Promosyon artışlarında taahhüt süresinin uzatılacağı ile ilgili değişikliğe gidilmesi bekleniyor.

Deprem bölgesi için Genel Sağlık Sigortası düzenlemesi: Süresi resmen uzatıldı! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, deprem bölgesinde yer alan şehirlerde Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında yapılan düzenlemelerin süresinin 30 Kasım'a kadar uzatıldığını açıkladı. İşte ayrıntılar... 

Kur Korumalı Mevduat'ta stopaj indirimi süresi uzatıldı!

Türk lirası mevduatları ve katılım hesaplarında stopaj indirimi süresinin uzatılmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Aile Bakanlığı'ndan müjdelerin müjdesi geldi. Süre uzatıldı. 1 yıl bu kadar para ödenecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın aile destek ödemelerinin süresini uzatıp uzatmayacağı merak ediliyordu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, müjdeyi verdi. Bakan Yanık, destek programının süresinin uzatıldığını açıkladı. Ailelere 1 yıl daha ödemeler yapılmaya devam edilecek.

Bakan Bekir Bozdağ'dan son dakika açıklaması! Kirada yüzde 25 artış sınırının süresi uzatılacak!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı açıklamada kiralarda yüzde 25 artış sınırının süresinin uzatılacağını söyledi.

Ehliyet yenileme süresi uzatıldı mı? Ehliyet yenilemek için ne yapmam gerek?

Ehliyet yenileme süresinin uzatıldı mı, uzatılmadı mı? bu konuya dair vatandaşların sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar!

Tahıl koridoru uzatılacak mı? Gıda güvenliği ve fiyat artışları için süresiz anlaşma gündemde! 

Türkiye ve Birleşmiş Milletler girişimleriyle Rusya ve Ukrayna arasında imzalanan tahıl koridoru anlaşmasının süresinin uzatılması amacıyla temaslar sürüyor. Peki tahıl koridoru uzatılacak mı? İşte ayrıntılar...

Tapu harcı ödeme süresi ne kadar?

Tapu harcı ödeyecek kişiler, belli başlı huşuları merak etmektedir. Onlardan biri de tapu harcı ödeme süresinin ne kadar sürdüğüdür. İşte tapu harcına dair detaylar!

TOKİ 2022 sosyal konut başvuru süresi uzatılacak mı? Bakan Kurum açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ 2022 sosyal konut başvuru süresinin uzatılıp uzatılmayacağını açıkladı. Peki TOKİ 2022 sosyal konut başvuru süresi uzatılacak mı? İşte merak edilen sorunun yanıtı...

TOKİ ev başvurusu ne zaman bitiyor? TOKİ para yatırma süresi geçti mi? TOKİ için ne kadar peşinat alıyor 2022?

TOKİ başvuru ücreti yatırma süresinin geçip geçmediğine dair sorular sorulmaktadır. İşte merak edilen o detaylar!

ikamet tezkeresinin süresinin dolması Haberi

ikamet tezkeresinin süresinin dolması

 İkamet tezkeresi süre uzatma!

Bilindiği üzere ikamet tezkeresi, yabancı uyruklu kimselerin Türkiye'de yasal olarak ikamet edildiğini gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor.


İkamet tezkeresi süresi ve ikamet tezkeresi süre uzatma ile ilgili yasal esaslar, 5683 sayılı Yabancıların Türkiye'de İkamet ve Seyahatleri Hakkında Kanunu kapsamında yer alıyor. 


İkamet tezkere süresi 

Madde 9 – 

İkamet tezkerelerinin süresi beş seneliktir. Karşılıklılık ilkesi uyarınca bu süre Dışişleri Bakanlığının görüşü alınmak suretiyle İçişleri Bakanlığı tarafından, daha uzun veya daha kısa olarak tespit edilebilir. 

Süresi biten ikamet tezkeresi üzerinde en fazla dört defa uzatma işlemi yapılabilir. 

İkamet tezkereleri şahsi olmakla beraber karı, koca ve bunların onsekiz yaşını doldurmamış çocuklarına ya hepsi için, yahut çocukların baba ve analarının refakat hanesine kaydı süretiyle müşterek ikamet tezkeresi verilebilir, iş sahibi olanların şahsi ikamet tezkeresi almaları zorunludur. 



İkamet...