29 / 04 / 2024

ikametgah

ikametgah

Herkesin bir yatırım hayali vardır, ancak önemli olan hayallerini gerçekleştirdikten sonra sahibi olunan yatırımların korunması ve muhafaza edilmesidir. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş anlatıyor:

Sizden habersiz taşınmazınız satılabilir mi ?

Herkesin bir yatırım hayali vardır, ancak önemli olan hayallerini gerçekleştirdikten sonra sahibi olunan yatırımların korunması ve muhafaza edilmesidir. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş anlatıyor:

Ankara Çankaya'ya genel seçim öncesi ikametgah uyarısı!

TÜİK verilerine yansıyan Çankaya nüfusundaki azalışın Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi adres kaydını yazlıklarına aldıran tatilcilerden kaynaklı olduğunu belirten yetkililer; vatandaşları, 7 Haziran’daki genel seçimler öncesi uyardı.

İkamet adresi nereden alınır?

Yaşanılan konutun adresini gösteren ve resmi bir belgede gösterilen ikamet adresi nereden alınır merak ediyorsanız, detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

1947'de konut kira fiyatlarında yeni yasa! İkametgah ve mesken olarak kullanılan konutlara farklı zam yapılmış!

1947 yılında konut kiralarına dair kanun tasarısı Bakanlar Kurulu'nda son şeklini alarak, Meclise verilmiş ve yapılan teklifle karma komisyona havalesi kararlaştırılmış.

Üniversite öğrencilerine müjde! 10 ay boyunca aylık 750 lira destek verilecek!

Ümraniye Belediyesi, üniversite eğitimi alan ve ikametgahı ilçede bulunan 593 gence aylık 750 TL eğitim desteği vereceğini açıkladı.

Alanya'da inşaat ve emlak sektöründe kriz derinleşiyor! Tapularda büyük düşüş!

Yeni ikametgah rejimi sebebiyle Alanya ekonomisinin can damarı olarak bilinen inşaat ve emlak sektöründe kriz derinleşiyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Ev sahibi kiracı anlaşmazlıkları gittikçe büyüyor! Ev sahibi kiracısının ikametgahını sildirdi!

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar gittikçe büyüyor. Antalya'da bir ev sahibi kiracısını tahliye etmek için ikametgahını sildirdi. İşte ayrıntılar...

AFAD resmen açıkladı: 680 bin 268 hanede hasar tespiti tamamlandı!

AFAD 10 bin liralık 'Hane Başı Destek Ödemeleri'nin kesinleşmemiş hasar tespit verileri üzerinden alınan ikametgah verisi dikkate alınarak gerçekleştirildiği bildirilerek, şu ana kadar 680 bin 268 hanede hasar tespit çalışması tamamlanmış olup, ödemelere başlandığı kaydedildi.

Görevinden alınan eski bakanın ikametgahı TBMM gündeminde!

Görevinden alınan eski bakanın ikametgahı ile ilgili iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Sarıbal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İkametgah belgesi doldurma örneği 2021!

İkametgah belgesi nedir ve nasıl alınır? İkametgah beyan formu nasıl doldurulur? İşte ikametgah belgesi doldurma örneği 2021...

Çin'in Raffles City Chongqing gökdeleni ziyaretçilere açılıyor!

Çin Chongging'de yapımı tamamlanan 250 metre yüksekliğe sahip Raffles City Chongqing isimli gökdelen ziyaretçilere açılıyor. İçerisinde ticaret/alışveriş merkezleri, bürolar, oteller ve 1.400 ikametgah yer alıyor.

Turkuaz Kart nasıl alınır?

Turkuaz Kart Yönetmeliği'nin Resmi Gazete'de yayımlanması ile süresiz ikametgah izninin detayları belli oldu. Peki, bu hakkı veren Turkuaz Kart nasıl alınır? Turkuaz Kart nereden alınır?

Kentsel dönüşümde devlet ne kadar kira yardımı yapıyor?

Vatandaşın devletten kentsel dönüşüm yasası kapsamında kira yardımı alabilmesi için binanın ” Riskli Yapı ” raporuna sahip olması ve en az 1 yıl boyunca ev sahibinin ya da kiracının ikametgah etmiş olması gerekir

Semih Akşeker: Apartmanlar mecburi ikametgah oldu!

Yeni Söz Gazetesi köşe yazarı olan Semih Akşener bugünkü yazısında gayrimenkul sektöründen bahsetti.

Kentsel dönüşümde ikametgah değişikliğine dikkat!

Kentsel dönüşüm kapsamında yenileme kararı alınan binalardaki hak sahipleri, işlemleri tamamlanmadan ikametgah değişikliği yapmaları halinde kira yardımından mahrum kalabiliyor.

Bade İşçil Ulus'taki evine aile konutu şerhi koydurdu!

Bade İşçil, Malkoç Süalp ile boşanma kararı alınca Ulus'taki evlerinden ayrılıp ikametini baba evi olan Büyükada'ya taşımıştı. Süalp, İşçil'in ikametgahını gizlice Ulus'taki eve geri aldırdığını öğrendi.

ikametgah Haberi

ikametgah

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Aldığımız gayrimenkullerin tapusu elimizde deyip tapu takibinizi düzenli yapmayı ihmal etmeyiniz. Çünkü şimdilerde çokça karşımıza çıkan bir olay; taşınmaz sahiplerinin bilgisi ve haberi dışında sahibi bulundukları gayrimenkulleri satma veya bu gayrimenkullerden hukuka aykırı olarak yararlanma olayları çok ciddi sayılara ulaşmıştır. 


Özellikle yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın sahibi oldukları gayrimenkullere uzak olması sebebiyle; kötü niyetli kişiler, gurbetçi vatandaşlarımızın gayrimenkullerini hedef almaktadırlar. Bu duruma örnek verecek olursak; yurtdışında yaşayan birinin Türkiye’ de almış olduğu bir taşınmazın elinde adına çıkartılmış tapusu olduğu için düzenli olarak takibini yapmamaktadırlar. Bu durumu fırsat olarak gören dolandırıcılar uzun süre boş kalmış taşınmazların sahiplerine ait sahte evrak düzenleyerek gayrimenkulleri, sahiplerinin haberleri olmaksızın 3. kişilere satmaya çalışmaktadır. Bu dolandırıcılar kimi zaman sahte vekaletname, kimi zaman da sahte imzalı...