02 / 10 / 2024

ikici el araç piyasası

ikici el araç piyasası

MASFED Başkanı Erkoç, faiz indirim kararı sektör temsilcileri tarafından olumlu karşılandığını ve bu kararın ikinci el araç piyasasını canlandıracağını söyledi.

İkinci el araç satışlarında yeni dönem başlıyor! 

Ticaret Bakanlığı ikinci el araç alışverişini daha güvenli hale getirecek, dolandırıcılık vakalarını tümüyle ortadan kaldıracak yeni sisteme geçileceğini açıkladı.

İkinci el araç satışlarında yeni sistem! 27 Eylül’de zorunlu olacak...

İkinci el otomobil satışlarında devreye alınan yeni sistem 27 Eylül 2024 tarihi itibari ile zorunlu hale gelecek. Buna göre, galericiler ise yeni sistemin getirdiği ek masraflardan yakınıyorlar.

Resmen açıklandı! Ocak'a kadar ikinci el araçlar, sıfır araçlardan pahalıya ilana çıkmayacak!

Ticaret Bakanlığı motorlu taşıtların ticareti ile ilgili kapsamlı bir düzenleme yaptı. Söz konusu düzenleme sıfır ve ikinci el satışlara yenilikler getirirken; 2. el satışlarda 'Güvenli Ödeme Sistemi'nin herkes tarafından kullanılması zorunlu oldu.

İkinci el araç piyasasında reel düşüş devam ediyor...

Yüksek faiz ortamında otomobil firmalarının sıfır faizli kredi kampanyaları ve ikinci araçlardaki yüksek fiyatlarda çekilmeme olmaması ihtiyaç sahiplerini sıfır araç almaya iterken, ikinci el araç fiyatlarındaki reel düşüş temmuz ayında sürdüğü kaydedildi.

Bakanlık açıkladı! İkinci el araçta e-devlet dönemi başlıyor...

İlan siteleri üzerinden gerçekleştirilen ikinci el araç satışlarında ekim ayından itibaren yeni kurallar devreye giriyor. Şu anda aracını ilana koymak isteyen kişiler, e-devlet üzerinden kimlik doğrulaması yapmak zorunda oldukları kaydedildi.

Parası olan sıfır aldı, ikinci el otolar elde kaldı!

Otomotiv piyasında durgunluk sürerken, ikinci elde satışlar geçen yıla göre yaklaşık yüzde 20 geriledi. İlan sitelerinde ikinci el araç fiyatlarının sıfırlarından pahalı olması ise vatandaşın tepkisine neden oldu. Gazeteci Emre Özpeynirci son durumu özetledi.

İkinci el otomobilde en hızlı satılan marka hangisi oldu?

Türkiye'de ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında satışlar, mayıs ayında geçen senenin aynı zamanına göre yüzde 7 düşüş ile 160 bin 811 adet oldu. İkinci el araçların ortalama satış hızı 48 gün olarak kaydedildi. 

Sıfır araçlardaki kampanyalar domino etkisi yaratacak ve 2. el araç fiyatlarında düşüş hızlanacak!

Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda sıfır araçlarda başlatılan kampanyalar domino etkisi yaratacağını ve 2. el araç fiyatlarında düşüşün hızlanacağını belirtti.

İkinci el otomobil piyasasında kaos: 100 bin TL koysam sıfır alıyorum neden senden alayım sorunsalı…

Nisan ayında ikinci el otomobil satışları gerilerken, fiyatlardaki yükseliş devam ediyor. İlan sitelerinde ikinci el araçların hala sıfırlarından 100 bin TL ucuz olmasına anlam veremediğini belirten yazılım mühendisi Zafer Ayan’ın paylaşımına piyasa yorumları yağdı.

İkinci el araç fiyatları arttı mı? Nisan ayı verileri belli oldu...

Nisan ayının ikinci el ilan verilerine dayanarak hazırlanan analizi paylaşıldı. İlan fiyatları baz alınarak oluşturulan verilerde aylık fiyat endeksi kapsamında, nisan ayında ilan sayıları yükseldi ve ikinci el araç fiyatlarında yalnızca yüzde 0,50 puanlık artış yaşandı.

Uzmanlar açıkladı! İkinci el otomobil fiyatları bayramdan sonra artar mı?

2024 sene başından itibaren ikinci el pazarda talep ve fiyatlar giderek artış gösteriyor. Buna göre uzmanlar, ikinci el araç fiyatlarının bayramdan sonra da yükselmeye devam edeceğini düşünüyorlar.

Noter araç satış ücreti 2024! Otomobil alacaklar hemen bakın!

Otomotiv sektöründe sert rüzgarlar eserken, 2. el araçlara yönelen pek çok kişi de noter araç satış ücreti 2024 ile ilgili araştırma yapıyor. Peki 2024 yılı noter araç satış ücreti ne kadar?

İkinci el araç ortalama fiyatları ne kadar?

İlan fiyatları baz alınarak oluşturulan arabam.com aylık fiyat endeksi kapsamında şubat ayında otomobil fiyatlarındaki gerileme durduğu  Endekse göre 0 araç fiyatları ve kur artmasına rağmen ikinci el fiyatlarında önemli bir artış yaşanmadı.

ikici el araç piyasası Haberi

ikici el araç piyasası

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın Türkiye'de üretilen binek ve ticari taşıtlar için kredi faizini aylık yüzde 0,49-0,69 aralığına indirmesi, sektörde hareketlilik beklentisi oluşturdu.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, AA muhabirine, sıfır otomobiller için düşürülen faiz oranlarının Türkiye'deki üretimi destekleyeceğini söyledi.

Faiz indirim kararının 1 Ekim-31 Aralık döneminde uygulanacağını anımsatan Erkoç, şöyle konuştu:"Faiz indirim kararı sektör temsilcileri tarafından olumlu karşılandı. Bu karar ikinci el araç piyasasını canlandıracak. İkinci el araç alım satımı yapan esnaf arkadaşlarımız şu an sattıklarının yerine araç koyamıyorlar. Yani satacak araç bulamıyorlar. Sıfır araç satılırsa ikinci el piyasasında da araç bollaşır. Araç satışının artmasıyla piyasaya canlılık gelir."

Anadolu Ajansı'ndaki habere göre; Sıfır araç satan bayilerin işlerinin geçen yıla göre düşük olması nedeniyle çeşitli kampanyalar düzenlendiğini vurgulayan Erkoç,...