18 / 05 / 2024

İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği ödül töreni

İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği ödül töreni

Nihat Zeybekci, Dolar-TL kurundaki 2,15-2,20 aralığının dış ticarete olumlu katkı yaptığını belirterek, "Kur bu seviyede tutulmalı. 2,10'un altına düşen durumlarda Merkez Bankası'nın müdahale yönünde adımlar atabilmesi gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Dolar en az 41-42 TL olmalı! Dolarla rekabet etme şansımız yok...

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 2024’te toplam 402 milyar dolarlık mal ve hizmet ihracatı için yol haritasını oluşturdu. asgari ücretin sanayi üzerinde baskı yarattığını belirterek, işçilikte 850 dolarla rekabet etme şansının olmadığını açıkladı. 

Demir fiyatları arttı! Ev yaptıracaklar aman dikkat!

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği'nin hazırladığı Türkiye Metal Sanayi İhracat Endeksi, TR-METALENDEKS kasım ayı sonuçları açıklandı. Yayımlanan sonuçlara göre demir fiyatları kasım ayında arttı.

İhracatçılar açıkladı! Demir çelik sektörü 2024 yılına hedef koyamıyor

Türk demir çelik ve demirdışı metaller sektörünün dünyadaki rekabet gücünü kaybettiğini belirten Ege Demir ve Demirdışı Metallar İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ertan, ihracatta Avrupa’nın payının yüzde 43’ten yüzde 31’e gerilediğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Cna Yapı İnşaat Nakliyat Hafriyat İklimlendirme Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cna Yapı İnşaat Nakliyat Hafriyat İklimlendirme Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet İslamoğlu tarafından kuruldu.

Hububatçılar gözünü Afrika ve Uzakdoğu’ya dikti!

Güneydoğulu hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar ihracatçıları, geleneksel pazarlarının yanında ayrıca, Afrika ve Uzakdoğu pazarlarından aldığı payı artırmak amacıyla harekete geçti. İhracatçılar aynı zamanda, küresel pazarda pirince alternatif olarak bulgurun tanıtımına ağırlık verecek.

Makine ihracatı yılın ilk yarısında arttı!

Makine İhracatçıları Birliği (MAİB) tarafından paylaşılan makine imalat sanayi konsolide verilerine göre, yılın ilk yarısı sonunda Türkiye'nin serbest bölgeler dâhil toplam makine ihracatı yüzde 10 artarak 14,1 milyar dolar oldu.

İhracatçılar krediye ulaşım konusunda pozitif ayrım talep ediyor

Kurumlar vergisi muafiyet oranının 1 puandan 5 puana artırılmasını ‘olumlu’ bulan ihracatçı, krediye ulaşım konusunda pozitif ayrım talep ediyor. İhracatçılar, “Ekonomide toz-duman siliniyor ama başta yatırım ortamı olmak üzere belirsizlik hâlâ devam ediyor” diyor.

İstanbul'un ihracatında başrolü sanayi sektörü oynuyor!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlenen detaylara göre, İstanbul'da faaliyet gösteren şirketlerin ihracatında başrolü sanayi sektörü oynuyor.

Sanayi bünyesindeki 7 sektör en yüksek ocak-mayıs ihracatına imza attı!

Sanayi bünyesindeki 7 sektör, resmen tüm zamanların en yüksek ocak-mayıs ihracatına imza attı. İşte Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerinden derlenen o bilgiler...

İhracatçılar yeni hükümetten taleplerini sıraladı

İhracatçılar kötü gidişe son verilmesi için yeni hükümetten birtakım taleplerde bulundu. Ekonomiye adeta yön veren ihracatçılar, yeni hükümette taleplerini sıraladı.

İhracatçılar sonunda patladı: TL yüzde 20-25 değer kaybetmez ise çok sayıda fabrika kapanacak!

İhracatçılar mevcut kur seviyelerinden küresel pazarlarda rekabet şanslarının kalmadığından yakınarak Merkez Bankası’nın şirketler üzerindeki baskıya son vermesini istedi. Sektör temsilcileri rekabetçi kur için TL’nin dolar karşısında yüzde 20 ile 25 arasında değer kaybetmesi gerektiğini düşünüyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi bin konteyner ve prefabrik konut yapacak!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), depremden etkilenen vatandaşlar için  Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya'da toplam 1000 konteyner ve prefabrik konut yapacak.

184 ülkeye ihracat yaptılar!  2023'te hedefleri 4 milyar dolar

Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği (EVSİD) Başkanı Talha Özger, önceki sene ev ve mutfak eşyaları sektörü ihracatının yüzde 35 artış göstererek 3,4 milyar dolarlık büyümeye ulaştığını belirtti.

İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği ödül töreni Haberi

İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği ödül töreni


 Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Dolar-TL kurundaki 2,15-2,20 aralığının dış ticarete olumlu katkı yaptığını belirterek, "Kur bu seviyede tutulmalı. 2,10'un altına düşen durumlarda Merkez Bankası'nın müdahale yönünde adımlar atabilmesi gerektiğine inanıyoruz" dedi.


Zeybekci, İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) Başarılı İhracatçılar Ödül Töreninin çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.


Merkez Bankası'nın yılsonu enflasyon beklentisini yükseltmesi noktasında değerlendirmesinin sorulması üzerine Zeybekci, enflasyona kur artışlarının sebep olduğu katkının bitmek üzere olduğunu söyledi.


Önümüzdeki dönemde enflasyonun aşağı yönlü hareket göstereceğini belirten Zeybekci, "Mayıs ayı istediğimiz seviyelerin biraz üzerinde gelecektir ama Haziran ayında enflasyon artışına sebep olan tortuların tamamen ortadan kalktığını göreceğiz" diye konuştu.


Zeybekci, yılsonu enflasyon ortalaması konusunda genel kanaatin yüzde 5,5-8 arasında olduğunu kaydetti.    


- "Merkez Bankası piyasanın olumlu yürüyüşüne cevap vermeli" -


Zeybekci, Merkez Bankası Başkanı Erdem...