04 / 05 / 2024

ilçelerin amortisman süreleri

ilçelerin amortisman süreleri

İstanbul özelinde yapılan konut geri dönüş sürelerine yönelik bir araştırmadan çarpıcı sonuçlar çıktı.

Konutta amortisman süreleri düşüyor

Konut fiyatlarındaki artışın yavaşlaması ve kira fiyatlarının yükselmesiyle amortisman süreleri de kısalıyor. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu Türkiye ve İstanbul için kısalan amortisman sürelerini açıkladı.

30 bin metrekarelik bir konut projesinin iş kalemi süreleri!

Pek çok kişi inşaat projelerinde iş kalemi sürelerini merak ederken, İnşaat Doktoru resmi X hesabı üzerinden bu süreleri paylaştı. İşte 30 bin metrekarelik bir konut projesinin yaklaşık tamamlanma süreleri...

Konut için amortisman süresi nasıl hesaplanır?

Konut amortisman süreleri merak edilip araştırılıyor. Borsacı Sima Kocatepe, konut için amortisman süresinin nasıl hesaplandığını açıkladı.

Konutta amortisman süresi kısalıyor! 

Gayrimenkul yatırımlarında en önemli faktör amortisman süresidir. Alınan evin kiraya verilmesi durumunda, satış fiyatının kaç senede geri kazanılacağı hesaplanarak bu süre belirleniyor. 

AFAD peş peşe sıraladı: İstanbul depremini en çok o ilçeler hissedecek! Adalar, Bakırköy, Üsküdar, Esenyurt...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı raporu İstanbul'da olası bir depremde hangi ilçelerin daha çok zarar göreceğini peş peşe sıraladı. İşte İstanbul depreminde en çok hasar alacak o ilçeler...

Deprem bölgesinde yapılandırma borçlarının taksit ödeme süresi o tarihi uzatıldı!

Deprem bölgesinde mücbir sebep halinin sürdüğü il ve ilçelerde yapılandırmadan kaynaklanan taksit ödeme süreleri uzatıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Gayrimenkulde amortisman süreleri düşüyor!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada konut fiyatlarındaki artışın azalması, kiraların da yükselmeye devam etmesi sonrasında gayrimenkulde amortisman sürelerinin düşmeye başladığını söyledi.

Bayram tatili 9 güne çıktı! Fiyatlar yüzde 94 arttı; tatil süreleri kısaldı

Bayram tatilinin 9 gün olarak açıklanmasının ardından vatandaşlar tatil planları yapmaya başladı. Yaşanan fiyat artışlarına paralel olarak tatil süreleri azalırken, tatilseverlerin en çok tercih ettiği yerlerin başında bu yıl da Antalya ve Muğla geliyor. İşte detaylar...

Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlükleri başvurularında yaş şartı değiştirildi! Hizmet süreleri de düzenlendi!

2023 yılında gerçekleştirilecek Polis Meslek Eğitim Merkezi başvurularında yaş şartı ve hizmet süreleri düzenlendi. İşte ayrıntılar...

Deprem bölgesindeki o illerde çeklerin ibraz süreleri resmen durduruldu! 

Deprem bölgesinde yer alan illerde çeklerin ibraz süreleri resmen durduruldu. İşte o son dakika kararı ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Hedef sıfır riskli bina! Depreme karşı ‘Avcılar Modeli’

Olası İstanbul depreminde en riskli ilçelerin başında gelen Avcılar’da 2029 yılına kadar sıfır riskli bina hedefi konulduğu bildirildi. Peki Türkiye’ye ‘Avcılar Modeli’ olarak tanıtılan bu sistem nasıl işliyor?

YSK 2023 milletvekili sayısını il il peş peşe açıkladı! İstanbul Ankara İzmir ve diğer iller kaç milletvekili çıkaracak?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) YSK il il milletvekili sayısını peş peşe açıklandı. Peki, İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer iller kaç milletvekili çıkaracak? İşte detaylar...

Şirketlerin Kur Korumalı Mevduat süreleri değişti! Şirketler için KKM süreleri ne zaman bitiyor?

Şirketlerin KKM kapsamındaki döviz hesabı cinsinden katılım fonu hesaplarının süresi genişletildi. Peki KKM yeni süreleri ne zaman?

ilçelerin amortisman süreleri Haberi

ilçelerin amortisman süreleri

İstanbul özelinde yapılan konut geri dönüş sürelerine yönelik bir araştırma çarpıcı verileri gözler önüne serdi. İlçe bazında değerlemelere bakıldığında 2+1 konutların geri dönüş süreleri 19 ila 31 yıl, 3+1 konutların geri dönüş süreleri 21 ila 32 yıl olarak hesap edildi. 


EN HIZLI GERİ DÖNÜŞ 

En hızlı geri dönüş süresi ise Gaziosmanpaşa için hesaplandı. Gaziosmanpaşa’da brüt alan 110 metrekare, birim fiyat 3 bin 125 lira, konut fiyatı 341 bin lira olan 2+ı’lerin geri dönüş süresi 19 yıl olarak hesap edildi. Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, Kadıköy’de ortalama brüt alanın 130 metrekare, ortalama metrekare birim fiyatının 7 bin 500 lira konut fiyatının 976 bin lira ve ortalama geri dönüş süresinin 31 yıl olduğunu açıkladı. 


Üsküdar’da brüt alan 124 metrekare, birim fiyat...