28 / 04 / 2024

Ilısu Barajı araştırmaları

Ilısu Barajı araştırmaları

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca desteklenen "Dicle Nehri ve Garzan Vadisinin Çevre Jeomorfoloji Projesi" kapsamında, yapımı süren Ilısu Barajı'nın suları altında kalacak yerlerin coğrafi özellikleri araştırılarak, veriler kayıt altına alınacak.

Deprem araştırmaları yapan, Kandilli Rasathanesi de riskli!

Deprem araştırmaları yapan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesin bulunan  binalar için “riskli yapı” kararı alındığı açıklandı. Buna göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, rasathane binalarının dönüşümü için yeni imar planı hazırladığını duyurdu.

Merkez Bankası araştırmasından çıkan acı gerçek: Şirketler düşük faizli krediyi yatırıma değil, dövize yatırdı!

Merkez Bankası’nın araştırmasına göre, seçim ekonomisi uygulandığı dönemde şirketlere bol keseden dağıtılan düşük faizli krediler, yatırım ve istihdama yansımıyor. Şirketler aldıkları kredileri dövize yatırmayı tercih ediyor.

İzmir'deki o fayın deprem potansiyeli araştırılıyor: 24 kilometre uzunluğundaki fay 7'ye varan deprem üretebilir! 

DEÜ Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, eski deprem izi ve sarsıntı potansiyelini araştırmak için hendek kazdıkları İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki fayın 7 büyüklüğüne varan deprem üretebileceğinin altını çizdi. İşte ayrıntılar...

İl Özel İdaresi KPSS şartı olmadan personel alımı yapıyor! Başvurular bugün son! Elinizi çabuk tutun

Kamuda istihdam etmek isteyen binlerce kişi araştırmalarına devam ediyor. İŞKUR tarafından yapılan duyuruda, il özel idaresinin KPSS şartı olmadan personel alımı yapılacağı belirtildi. Başvurular için son gün bugün. Elizi çabuk tutun. İşte başvuru şartları...

Mesken Şehircilik Danışmanlık Ve Araştırma Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mesken Şehircilik Danışmanlık Ve Araştırma Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Miray Özkan ve Seçil Özalp ortaklığında kuruldu.

Mart 2023 mazot gübre desteği yattı mı? Mazot gübre il il takvim açıklandı mı? Çiftçiler hemen kontrol edin!

Milyonlarca çiftçi tarımsal destek ödemelerine ilişkin araştırmalarını hızlandırdı. Mart 2023 mazot gübre desteği yattı mı? Mazot gübre il il takvim açıklandı mı? Çiftçiler hemen kontrol edin!

İstanbul'a su sağlayan Kazandere Barajı taştı! AFAD bölgeye gitti valilik açıklama yaptı

Kırklareli'nin Vize ilçesine bağlı Kıyıköy beldesinde İstanbul'a su sağlayan Kazandere Barajı taştı. Bölgedeki yerleşim yerleri su altında kaldı. Kırklareli Valiliği olaya hemen müdahale edildiğini açıkladı. İşte taşan barajla ilgili son dakika gelişmesi...

Çatalca ve Silivri'deki köylülerin arazi sorunlarına ilişkin araştırma önergesi verildi!

İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçelerindeki bazı mahallelerdeki köylülerin yaşadıkları arazi sorunlarının araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

CHP'li 26 milletvekili krize dönüşen yurt sorunu için araştırma önergesi verdi!

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, krize dönüşen yurt sorunu için araştırma önergesi verdi...

Kripto paralar için araştırmalar hızlandı!

ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Lael Brainard, kripto para borsalarına yönelik araştırmaların hızlanacağını söyledi. 

Sur'daki kentsel dönüşüm konutları için araştırma önergesi verildi!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinin bazı mahallelerinde kentsel dönüşüm kapsamında yapılan konutlara yönelik sorunların tespit edilerek bu sorunlara çözüm yollarının belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Adana'da özelleştirilen, satılan, kapatılan işletmeler için araştırma önergesi verildi!

Adana'nın İmamoğlu ilçesinde özelleştirilen, satılan, kapatılan kamu kurumu ve kuruluşları ve işletmelerden istihdama ve ekonomiye katkı sağlayabilecek olanların yeniden açılması konusunda Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Yenişarbademli'deki sulama göleti inşaatıyla ilgili meclis araştırması önergesi verildi!

Isparta'nın Yenişarbademli ilçesindeki sulama göleti inşaatının bitirilememesinin sebeplerinin araştırılarak suya erişim konusunda yaşanan sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla bir meclis araştırması açılmasına ilişkin meclis araştırması önergesi verildi.

Ilısu Barajı araştırmaları Haberi

Ilısu Barajı araştırmaları

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca desteklenen "Dicle Nehri ve Garzan Vadisinin Çevre Jeomorfoloji Projesi" kapsamında, yapımı süren Ilısu Barajı'nın suları altında kalacak yerlerin coğrafi özellikleri araştırılarak, veriler kayıt altına alınacak.


Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülriz Kozbe tarafından hazırlanan, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca desteklenen proje ile baraj gölü altında kalacak bölgenin coğrafi özellikleri araştırılarak, kültür varlıklarının tespiti ve envanterinin çıkarılması amaçlanıyor.


Prof. Dr. Kozbe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ilısu Barajı'nın tamamlanması ve su tutulmasıyla yukarı Dicle Vadisi denilen büyük vadide birçok arkeolojik eserle birlikte coğrafi unsurların da sular altında kalacağını söyledi.


Projenin Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle bu yıl hayata geçirildiğini aktaran Kozbe, Raman-Gercüş, Kıra Dağı ve Garzan Vadisi gibi üç farklı bölgede gerçekleştirilen yüzey ve jeomorfoloji araştırmaları ile sular...