05 / 05 / 2024

ilk motorlu tren seferleri

ilk motorlu tren seferleri

1948 yılında Ankara ve İstanbul arasında motorlu tren seferleri başlamış. Fransa'dan alınan tren 270 bin liraya mal olmuş. Yugoslavya ve Çekoslovakya'dan da toplam üç tren daha alınacakmış.

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde son ödeme günü yaklaşıyor...

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemesi ilk taksiti Ocak ayında gerçekleştirilmektedir. Buna göre, araç sahiplerinin son tarihe dek ödemeleri tamamlamaları gerekiyor.

Ulaştırma Bakanı açıkladı! Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin ilk etabı 2025'te tamamlanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin Çerkezköy-Kapıkule arasında bulunan 53 kilometrelik kesiminde çalışmaların devam ettiğini kaydedilerek, projenin ilk etabının ise 2025 yılı sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını açıkladı.

Araç sahipleri dikkat! Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeleri için son 2 hafta kaldı...

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde gecikme faizi olmaması için ilk taksitlerin, 31 Ocak 2024 tarihine kadar ödenmesi gerekmektedir. Buna göre, ikinci taksit ödemeleri Temmuz ayında yapılacağı kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Milli Banliyö Tren Seti 2024 yılında hizmet verecek!

Milli Banliyö Tren Seti'nın 2024 yılında tamamlanması ve ilk setlerin Gaziray Projesi'nde kullanılması hedefleniyor.

Araç sahipleri aman dikkat! Ek MTV'nin ilk taksit ödemesi bugün son!

Araç sahiplerini yakından ilgilendiren MTV ödemeleri ile ilgili son dakika haberi geldi.  Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ilk taksiti için ödeme süresi bugün sona eriyor.

Araç sahipleri dikkat! Ek MTV'nin ilk taksit ödeme süresi uzatıldı!

Araç sahiplerini yakından ilgilendiren MTV taksit ödemeleri ile ilgili son dakika haberi geldi. Ek motorlu taşıtlar vergisinin ilk taksit ödeme süresi uzatıldı. Peki ek motorlu taşıtlar vergisinin ilk taksit ödemesi ne zaman sona erecek?

Ek motorlu taşıtlar vergisinde yeni düzenleme! Ödemeler 2 taksitle yapılacak!

TBMM'ye sunulan torba yasa teklifinde, yeni düzenlemeler arasında motorlu taşıtlar vergisi de yer alıyor. Motorlu taşıtlar vergisi artık 2 taksitle yapılabilecek. Peki MTV vergisi ilk taksit ödemesi ne zaman?

Milli Elektrikli Tren seferlere başladı; 11 durakta hizmet verecek

Adapazarı-Gebze arasında 11 durakta hizmet verecek ve günde 5 sefer yapacak olan Milli Elektrikli Tren ilk kez saat 20.10’da Adapazarı’ndan harekete ederek ilk yolcularını taşıdı. Garın çevresindeki vatandaşlar milli treninin ilk ticari seferini cep telefonlarıyla  kaydetti.  İşte detaylar...

İlk Milli Elektrikli Tren Seti bugün İstanbul'da görücüye çıktı!

Türkiye'nin ürettiği İlk Milli Elektrikli Tren Seti, bugün Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda vatandaşlarla buluşturulacak.

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının ilk seferi gerçekleşti!

Merakla beklenen Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının ilk seferi gerçekleşti. Gerçekleştirilen sefere Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da katıldı.

MTV ilk taksit ödemesi ne zaman yapılacak? MTV'de hangi banka ne kadar taksit yapıyor?

Araç sahiplerinin her sene ödeme kalemlerinden biri olan Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin (MTV) ödemesinin ilk taksitinin ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Peki, MTV ilk taksit ödemesi ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Hızlı tren seferleri 10 Eylül’den itibaren 44’ten 56’ya çıkıyor! 5 Eylül 2022 Hızlı tren fiyat listesi..

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, "Hızlı tren seferlerini 10 Eylül 2022’den itibaren 44’ten 56’ya çıkarıyoruz. Ayrıca Eskişehir-İstanbul arasına da ilk defa sefer konulacak." dedi. İşte haberin devamı…

Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı 8 Ocak'ta açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 Ocak 2022 tarihinde ilk seferini gerçekleşecek Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı'nın açılışına katılacağı AK Parti Konya İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamayla duyuruldu.

ilk motorlu tren seferleri Haberi

ilk motorlu tren seferleri



Motorlu Tren Seferleri Yarın Sabah Başlıyor


   Motorlu tren tecrübe seferi seçkin davetliler, İstanbul ve Ankara basın mensupları tarafından dün yapılmıştır. Sabah 8'de Ankara'dan hareket eden tren vasati saatte 115 km. gitmek suretiyle 1.15'de Haydarpaşa'ya gelmiştir. 

   Fransa'dan alınan 270 bin liraya mal olan ve saatte 140 km. süratle giden motorlu tren 119 kişi taşımaktadır. Haftada iki sefer yapacak olan motorlu trene, iki Yugoslavya'dan bir de Çekoslovakya'dan alınmak suretiyle üç tren daha ilave edilecek, böylelikle Ankara - İstanbul yolu imkan nispetinde kısa bir zamanda katedilmeye çalışacaktır.


(1948 yılında Reşat Altın 41 liraymış.)


Her Gün  26 Haziran 1948



Abdullah Kutalmış...