09 / 05 / 2024

imar affında aykırılık

imar affında aykırılık

İmar barışına başvuru esnasında imara aykırılığın tarif edilmesi isteniyor. Peki, imar barışında aykırılık nasıl tarif edilecek?

Foça Sazlıca'daki yapı ruhsatı davasında son dakika: İmar mevzuatına aykırı dendi, yürütmeyi durdurma kararı verildi!

Foça Sazlıca'daki yapı ruhsatı davasında bir son dakika gelişmesi yaşandı. Buna göre, mahkeme, Foça Sazlıca’daki aynı parseldeki yapı ruhsatı davasında yürütmeyi durdurma kararı aldı. İşte o kararın gerekçeleri...

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

İmar affı nedir? Neden yapılır ve avantajları nelerdir?

3194 sayılı İmar Kanunu'nda gerçekleştirilen düzenleme, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı inşa edilen yapıların kayıt altına alınmasını sağlayarak devlet ile vatandaş arasında uzlaşmayı amaçlayan bir uygulamadır. Peki imar affı neden yapılır ve yapı sahiplerine ne kazandırır?

İmar affında son durum ne? İmar affı ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? Şartlar neler? 

İmar affı ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Uzun zamandır kamuoyunun gündeminde yer alan imar barışı için vatandaşlar ''İmar affında son durum ne? İmar affı ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? Şartlar neler? '' sorularının yanıtlarını araştırıyor. İşte affı ile ilgili son  dakika gelişmeler...

Fahiş fiyat uygulayan fırsatçılara 11,2 milyon TL ceza!

Ticaret Bakanlığı, 17 bin 278 firmanın 11 bin 301 adet ürününde aykırılık tespit edildiğini ve toplam 11,2 milyon TL para cezası uygulandığını duyurdu. 

EYT'de son dakika gelişmesi! Eşitlik ilkesine aykırılık gerekçesi ile yeni düzenleme talep edildi! 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) alakalı düzenlemeden, esnaf ve sanatkar ile "staj mağdurlarının" yararlanması gerektiğini söyledi.

İmar affına köklü düzenleme geliyor! Adalet Bakanı Bozdağ resmen açıkladı!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, imar affına ilişkin yaptığı son dakika açıklamasında imar affında köklü düzenleme yapılacağını söyledi.

Depremin vurduğu bölgenin imar affında acı tablo!

6 Şubat'ta Türkiye'yi sarsan ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremle birlikte 2018'de çıkarılan imar affı tekrar gündeme düştü. Söz konusu afla birlikte depremin vurduğu 10 ilde toplam 294 bin kaçak yapının affedildiği belirlendi.

İmar affında son dakika! Uzman isim peş peşe açıkladı! İmar barışının yıkımlardaki rolü ne?

10 ili etkileyen depremlerin ardından imar barışı konusu yeniden tartışmaya açıldı. İmar affında son dakika! Uzman isim peş peşe açıkladı! İmar barışının yıkımlardaki rolü ne?

Depremin yıktığı Malatya'da imar affı ile ilgili acı gerçek

Önümüzdeki günlerde Meclis'e gelmesi beklenen İmar Affı ile ilgili acı bir gerçek ortaya çıktı. Malatya'da son imar affında toplamda 22 bin 329 adet Yapı Kayıt Belgesi düzenlenmiş.

İmar affında son dakika! İmar barışı ne zaman çıkacak? Hemen bakın!

İmar affında son dakika... Binlerce kişi tarafından merakla beklenen imar barışı ne zaman çıkacak? Hemen bakın...

İmar barışı çıkacak mı? İmar affında son dakika! İmar barışı bekleyenler hemen bakın!

İmar barışı çıkacak mı sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki İmar barışı çıkacak mı? İşte İmar affında son dakika gelişmeleri...

İmar affında son dakika! İmar affı çıkacak mı?

İmar affındaki son dakika gelişmeleri milyonlarca kişi tarafından da merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki İmar affı çıkacak mı?

imar affında aykırılık Haberi

imar affında aykırılık

İmar mevzuatına aykırı yapılara, imar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Bu belge ile yapıya abonelikler bağlanabildiği gibi, yıkım ve para cezalarından da vazgeçiliyor. Ayrıca kat mülkiyeti de tesis edilebiliyor.

İmar barışına başvurulurken, imara aykırılığın tarif edilmesi isteniyor. Peki, imar barışında aykırılık nasıl tarif edilecek?

Ruhsatsız yapılan yapılar, ruhsatlı olup ruhsata aykırı imalatlar, ruhsata uygun olup iskan alamamış yapılar, iskanlı fakat daha sonradan değişiklik ve ilaveler yapılmış yapılar vb. yapıları kapsıyor.

Yapının tamamını ilgilendiren aykırılıklar: 

1- Yapının tamamının ruhsatsız biçimde yapılması,
2- Yapı kullanma izin belgesi alınmamış olması, 
3- Bina oturum ölçülerinde büyüme, 
4- Bina dış cephesinde projesine aykırı değişiklikler, 
5- Sığınak veya otoparkın yapılmaması / farklı amaçlarla kullanılması, 
6- Bina girişinin farklı yerden yapılması, 
7- Asansörün projesine uygun biçimde yapılmaması, 
8- Ortak...