04 / 05 / 2024

imar affında yapının yıkılması

imar affında yapının yıkılması

İmar barışı ile imara aykırı yapılara verilecek yapı kayıt belgesiyle vatandaşların sorunları çözülüyor. Peki, yapı kayıt belgesi alan yapı yenilenebilecek mi?

Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracak!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık yaptığı açıklamada kentsel dönüşümün büyük bir fırsat olduğunu belirterek, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracağını söyledi.

1940 yılında Eminönü'ne 20 milyon TL'lik proje! Ticaret Sarayı ve Vakıf binasının yapımı planlanmış!

1940 yılında, Eminönü Meydanı'na için yapılan çalışmaların ardından, Eminönü ile Unkapanı arasında 20 milyon lira bütçeyle Ticaret Sarayı ve Vakıf binası yapılacağının bilgisi verilmiş.

İmar affı beklentisi kaçak yapılaşmayı artırdı! Bodrum'da 989 kaçak yapı yıkıldı!

Yerel seçimler öncesi imar affı beklentisi nedeniyle Bodrum'da kaçak yapıların sayısı yükseldi ve bu zamana kadar toplamda 989 kaçak yapı yıkıldı.

İnşaat Mühendisler Odası'ndan kritik açıklama: Yeni bir imar affı çıkabilir!

İnşaat Mühendisler Odası İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar, son 21 yılda 9 kez imar affı çıkarıldığını belirterek, yerel seçimlere sayılı günler kala yeni imar affının çıkabileceğini belirtti.

İmar affı nedir? Neden yapılır ve avantajları nelerdir?

3194 sayılı İmar Kanunu'nda gerçekleştirilen düzenleme, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı inşa edilen yapıların kayıt altına alınmasını sağlayarak devlet ile vatandaş arasında uzlaşmayı amaçlayan bir uygulamadır. Peki imar affı neden yapılır ve yapı sahiplerine ne kazandırır?

İmar affında son durum ne? İmar affı ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? Şartlar neler? 

İmar affı ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Uzun zamandır kamuoyunun gündeminde yer alan imar barışı için vatandaşlar ''İmar affında son durum ne? İmar affı ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? Şartlar neler? '' sorularının yanıtlarını araştırıyor. İşte affı ile ilgili son  dakika gelişmeler...

TBMM Deprem Komisyonu'ndan kentsel dönüşüm için imar affı önerisi! İmar affı gelecek mi?

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu raporunda 6.7 milyon konutun dönüştürülmesi gerektiği bildirdi. Ayrıca komisyon kaçak yapıların mülkiyet sorununun çözümü için kentsel dönüşümle sınırlı olmak üzere imar affı düzenlemesi istedi.

İmar barışında son dakika gelişmesi! Yeni imar affı gelecek mi? Peş peşe açıklandı, hemen bakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, imar barışı ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Peki yeni imar affı gelecek mi?

İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Yıkıma neden olan depremler Türkiye’de imar affıyla yapı kayıt belgesi alan binaların depreme dayanıklı olup olmadığını bir defa daha gündeme getirdi. İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

İmar affına köklü düzenleme geliyor! Adalet Bakanı Bozdağ resmen açıkladı!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, imar affına ilişkin yaptığı son dakika açıklamasında imar affında köklü düzenleme yapılacağını söyledi.

Japon uzman Hatay, Bingöl, Marmara'ya dikkat çekti! Peş peşe açıkladı! İmar affı, insan hayatını çalıyor...

Japon uzman Hatay, Bingöl, Marmara'ya dikkat çekti! Peş peşe açıkladı! İmar affı, insan hayatını çalıyor...

Depremin vurduğu bölgenin imar affında acı tablo!

6 Şubat'ta Türkiye'yi sarsan ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremle birlikte 2018'de çıkarılan imar affı tekrar gündeme düştü. Söz konusu afla birlikte depremin vurduğu 10 ilde toplam 294 bin kaçak yapının affedildiği belirlendi.

İmar affında son dakika! Uzman isim peş peşe açıkladı! İmar barışının yıkımlardaki rolü ne?

10 ili etkileyen depremlerin ardından imar barışı konusu yeniden tartışmaya açıldı. İmar affında son dakika! Uzman isim peş peşe açıkladı! İmar barışının yıkımlardaki rolü ne?

imar affında yapının yıkılması Haberi

imar affında yapının yıkılması

İmar barışı ile imar mevzuatına veya ruhsata aykırı yapılara verilecek yapı kayıt belgesiyle vatandaşların imar sorunları çözülüyor.

Yapı Kayıt Belgesi için imar barışına yapı maliklerinden herhangi birisi veya vekilinin başvurusu yeterli oluyor. 

31 Ekim 2018 tarihine kadar başvuruların devam edeceği imar barışında, başvurular e-devlet veya Bakanlığın yetkilendirdiği kurum ve kuruluşlardan yapılabiliyor.

Başvuru, e-Devlet üzerinden yapılması durumunda, Yapı Kayıt Belgesi formunun eksiksiz olarak doldurulmasından ve Yapı Kayıt Belgesi bedelinin yatırılmasından sonra, Yapı Kayıt Sistemi tarafından oluşturulan Yapı Kayıt Belgesi talepte bulunan yapı sahibince e-Devlet üzerinden alınacak.

Yapı Kayıt Belgesini alan yapı malikleri, bu belgenin bir örneğini belediye ve mücavir alan sınırları içinde ilgili belediyesine, bu sınırlar dışında il özel idaresine vermek zorunda olacak.

Belgenin alındığı yapıda abonelikler alınabilecek, yapıya kat mülkiyetinin tesis edilmesi mümkün olacak,...