18 / 05 / 2024

İmar İskan Bakanlığı

İmar İskan Bakanlığı

Eskişehir Sakarya Gazetesi "50 yıl önce bugün Sakarya" bölümü kapsamında İmar ve İskan Bakanlığı'nın Eskişehir'de yaptığı çalışmalar yayınladı.

Türkiye'nin gözü Irak’ın 3 yıllık yatırım bütçesinde!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Irak İmar, İskan, Belediyeler ve Kamu İşleri Bakanı Bengin Rekani ile görüşmesine ilişkin, "Irak'ın onaylanan 3 yıllık bütçesinde yatırımlara ayrılan payın büyüklüğü firmalarımıza çok önemli fırsatlar sunuyor" dedi.

Türkiye'de 1.7 milyon konut dönüştü!

Ataşehir Şerifali İmar İskan Blokları Temel Atma Töreni'nde açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’da yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi ve 1,7 milyon konutun dönüştürüldüğünü belirtti.

Ataşehir Şerifali İmar İskan Blokları'nın temeli atıldı!

Ataşehir Şerifali İmar İskan Blokları Temel Atma Töreni gerçekleştirildi. Törene katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum önemli açıklamalar yaptı.

Akyaka imar planı davasında Bakanlık'tan savunma istendi!

Muğlalıların, Akyaka Revizyon İmar Planına karşı 15 Ekim’den bu yana sürdürdükleri mücadelede yeni bir gelişme oldu. Doğal güzellikleri ve mimari yapıyı olumsuz etkileyecek Akyaka bölgesindeki planın iptali için çevrecilerin açtığı davayı onaylayan mahkeme, Bakanlık'tan savunma istedi.

İsrail Kudüs'ün kuzeyinde 9 bin konut inşa ediyor!

İsrail Bölge Komitesi'nin, İnşaat ve İskan Bakanlığının Kudüs’ün kuzeyinde 9 bin konutluk bir Yahudi yerleşim birimi harekete geçti. 

Koray Aydın: İzmir Depremi ile Marmara depremini karşılaştırmak trajikomiktir!

17 bin vatandaşın hayatını kaybettiği 133 bin binanın ise enkaz olduğu 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi döneminde Bayındırlık ve İskan Bakanlığı koltuğunda olan Koray Aydın, İzmir depremi ile Marmara depremin karşılaştırılmasının trajikomik olduğunu dile getirdi. 

Üçağız Yarımadası'nda tepki çeken villa için Bakanlık harekete geçti!

Antalya'nın Üçağız Yarımadası'nda, bir İngiliz tarafından İmar Barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi alınıp inşa edildiği villayla ilgili son karar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilecek.

Salda Gölü'nün imar planlarına Bakanlıktan onay!

Salda Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi 1/25000 Ölçekli Nazım İmar Planı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

İmar planı değişikliklerinde değer artışı bakanlık ve belediyelere ödenecek!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, bugünkü yazısında ''İmar planı değişikliklerinde ortaya çıkacak değer artışı artık bakanlık ve belediyelere ödenecek'' konulu yazısını kaleme aldı. 

Müteahhitlerin otopark yönetmeliği tarih talebini bakanlığa sunacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yeni inşa edilecek binalara otopark zorunluluğunun 31 Mart'ta yürürlüğe girecek olması sebebiyle kentteki müteahhitler yürürlük süresinin uzatılması talebiyle Edirne Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne geldi…

Eski bakanlardan Ali Topuz vefat etti!

37. Hükümet'te İmar ve İskan, 40. Hükümet'te Köyişleri, 42. Hükümet'te ise Köyişleri ve Kooperatifler Bakanlığı görevlerini yürüten Ali Topuz, 87 yaşında hayatını kaybetti...

Ataşehir İmar İskan Blokları'nda yıkım ne zaman başlayacak?

TOKİ, İstanbul Ataşehir Şerifali Gecekondu Önleme Bölgesi'nde yer alan İmar İskan Blokları'nı kentsel dönüşüm kapsamında yıkıp yeniden inşa edecek. Peki söz konusu alanda yıkım ne zaman başlayacak?

İsrail'in Gazze saldırılarında evi yıkılanlara kira yardımı yapılacak!

Gazze'deki Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği son saldırılarda evleri tamamen yıkılanlara 6 aylık kira yardımı yapılacak...

İmar İskan Bakanlığı Haberi

İmar İskan Bakanlığı

İmar ve İskan Bakanlığı'nın taşra teşkilatlarının kuruluşlarıyla ilgili çalışmalar Eskişehir Valiliği tarafından tamamlanmış. Buna göre kentte İmar Müdürlüğü kurulacakmış. Şehir imar planları isteğe göre ve keyfi olarak her an değiştirilemeyecekmiş. 


KÖYLÜLERLE JANDARMA ÇARPIŞTI

Hekimdağ bucağında kız kaçırma meselesi nedeniyle aileler arası tartışma çıkmış. Olaya müdahale eden ve kızı kurtarmaya çalışan jandarma ekiplerine silahlarla karşılık verilmiş. Büyük çatışmaların yaşandığı olaylarda çok sayıda kişi yaralanmış. 


KÖYLÜLER İÇME SUYU GETİRDİ

Aşağı Çağlan Köyü sakinlerinin temiz ve kullanmak üzere suları yokmuş. Köylüler kendi çözümlerini kendileri bularak gençlerin önderliğinde 1 kilometrelik uzaklıktaki bir deren köye borularla su bağlamışlar. 


MEZUNİYET HAFTASI

İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinden mezun olacak olan öğrenciler için 25 Nisan ve 1 Mayıs tarihleri arası mezuniyet haftası olarak ilan edilmiş. 


Eskişehir...