05 / 05 / 2024

İmara Aykırı Yapılarla Mücadele ve Koordinasyon Birimi

İmara Aykırı Yapılarla Mücadele ve Koordinasyon Birimi

Bodrum’da yıkım kararı bulunan kaçak ve imara aykırı yapılarla ilgili kurulan özel birim Yarımada genelinde yıkımlara devam ediyor.

Danıştay Başsavcılığı, Hatay'daki riskli alan kararını hukuka aykırı buldu: Depremden önce yapılmalıydı!

Danıştay Başsavcılığı, Antakya şehir merkezinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla riskli alan ilan edilmesinin hukuka aykırı olduğunu belirtti. Kararda, "Riskli alan depremden önce ilan edilmeliydi" denildi. İşte detaylar..

O ildeki mimarlardan uyarı! ‘Projeye aykırı yapılara izin vermeyin’

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Denizli Şubesi, Denizli’de son zamanlarda artan projeye aykırı imalat ve kaçak kat yapımlarına dikkat çekerek, ruhsat projelerini kamu yararı lehine kontrol etmeye hazır olduklarını ifade etti.

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

Muğla Menteşe'de imara aykırı alanlarda yıkım başladı!

Muğla'nın Menteşe ilçesinde imara aykırı inşa edilen konutlar için yıkım kararı alındı. Mahalledeki yıkımlarla ilgili Menteşe Belediyesi tarafından yapılan açıklamada yıkım işlemlerinin bakanlık kontrolünde yapıldığı belirtildi. 

Kahramanmaraş depremlerinde yıkılan Diyarbakır'daki Serin-2 Apartmanı onaylı projelere aykırı yapılmış!

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'daki Serin 2 Apartmanı yıkılmıştı. Apartmanın onaylı projelere aykırı yapıldığı belirlendi. İşte o rapor...

BDDK talimat verdi: Krediler amacına aykırı işlemlere konu edilmeyecek!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Türk Lirası cinsinden açılan kredilerin amacına aykırı işlemlere konu olmaması için bireysel veya kurumsal müşterilere gerekli kontrollerin yapılması talimatı verildiğini bildirdi.

Muğla Menteşe'de imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Menteşe Belediyesi ekipleri, Muğla Menteşe'deki imara aykırı yapıları yıkıyor.

Filyos'taki imara aykırı yapılar için yıkım kararı!

Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde Filyos'ta 26 adet yapı ve bir yapı için alınmış 10 adet yapı kayıt belgesinde yapılan incelemede üç adet yapıdaki yedi adet bağımsız bölümün imara aykırı olduğunu belirledi.

Menteşe'de imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Kaçak yapı denetimleri kapsamında Muğla'nın Menteşe ilçesinde yer alan imara aykırı yapılar yerle bir ediliyor...

İznik Gölü kenarındaki Zeytinyağı Fabrikası mevzuata aykırı inşa edildi iddiası!

Mahkeme, Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Murat Evke’nin kızına ait olan İznik Gölü’ne 500 metre uzaklıkta yapılan Zeytinyağı Fabrikası’nın ÇED yönetmeliğine aykırı olduğunu belirtti. 

Muğla'da Kıyı Kenar Kanunu'na aykırı ve kaçak yapılar yıkılacak!

Muğla Valisi Orhan Tavlı yaptığı açıklamada, "Muğla’da imara aykırı ve kaçak yapılarla mücadelemiz kesintisiz devam edecek." dedi.

Konya'da imara aykırı yapılar yıkılacak! 

Konya'nın Meram ilçesinde kaçak yapılarla mücadele başladı. İlçe genelinde kaçak yapıların yıkımı başladı. 

Yapı kayıt belgesi iptali 2021!

Çalışmalarına devam eden Çevre ve Şehircilik Müdürlükleri imara aykırı yapılarla ilgili denetimlerini hızlandırdı. Peki yapı kayıt belgesi iptal edilen vatandaşlar ne yapacak? İşte yapı kayıt belgesi iptali 2021...

İmara Aykırı Yapılarla Mücadele ve Koordinasyon Birimi Haberi

İmara Aykırı Yapılarla Mücadele ve Koordinasyon Birimi

Bodrum Belediye Başkanlığı Özel Kalemine bağlı “İmara Aykırı Yapılarla Mücadele ve Koordinasyon Birimi”, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a yargı yolunu açan kaçak yapılarda yıkıma devam ediyor.


Son olarak Gümbet Barlar sokağında 30’a yakın işyerinde tespit edilen kaçak ve imara aykırı yapıların yıkımına başlandı. Belediye ekiplerinin gözetiminde işyeri sahipleri tarafından başlatılan yıkım çalışmaları sonunda yapılacak düzenleme çalışmalarıyla Gümbet Barlar Sokağının yeni bir yüze kavuşacağı belirtiliyor.


Bodrum gece hayatının en hızlı yaşandığı Gümbet Barlar Sokağında bulunan eğlene mekanlarındaki yıkımlar sonrasında işletmeler yeni sezon için hazırlanacak.


OTELDE 600 METREKARELİK YIKIM…

Öte yandan Gümbet’in en eski otellerinden birinde başlayan yıkım çalışmalarında da sona gelindi. Geçtiğimiz aylarda başlayan yıkım çalışmalarında otelin imara aykırı yaklaşık 600 metrekarelik bir alanı yıkıldı. Otelin üst katında bulunan bu kısmın yıkılması otelin arkasında...