04 / 05 / 2024

imarda Hizmet dönüşüm alanı

imarda Hizmet dönüşüm alanı

Yerleşme alanları için belediyeler tarafından düzenlenen imar planlarında kimi alanlar, hizmet dönüşüm alanı olarak tespit edilebiliyor. Peki, hizmet dönüşüm alanı nedir? Hizmet dönüşüm alanlarında neler yapılabilir?

İmarda yeni dönem resmen başlıyor: Artık arsa bazlı değil ada bazlı dönüşüm yapılacak!

AK Parti’nin belirlemiş olduğu 5 yıllık yerel yönetim vizyonunda imar planı değişikliklerinde yeni bir dönemin de kapısı aralanıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre artık arsa bazlı değil ada bazlı dönüşüm yapılacak.

Kağıthane Hizmet Sitesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarında geri sayım!

Riskli olduğu gerekçesiyle 6 blok ve 288 daireden oluşan Hizmet Sitesi 2020 yılında kontrollü şekilde yıkılmıştı. Hizmet Sitesi'nde dönüşüm çalışmaları tamamlanmak üzere...

SGK resmen duyurdu! Emeklilik hayalleriniz suya düşebilir! Hemen hizmet dökümünüze bakın!

Emeklilik hakkı kazanmak için gün, prim ve yıl koşullarını yerine getirmek önemli. Fakat hizmet dökümünüzde yer alan bazı harf kodlamaları da emekliliğinizi etkileyebilir. Özellikle "S," "Ş," ve "K" gibi harfler, emeklilik müracaatınızın iptal edilmesine veya ertelenmesine neden olabilir.

Basın Ekspres Yolu yeni bir dönüşüm için atağa kalkıyor!

Gayrimenkulde 2006-2015 döneminde toplu bir dönüşüm geçirerek fabrikalardan oluşan bir sanayi bölgesi kimliğinden rezidans, ofis, otellere ağırlık veren hizmet bölgesine dönüşen Basın Ekspres Yolu, yeni bir dönüşüm için atağa kalkıyor.

SSK, 4A ve 4B’lilere emeklilik şoku! Tüm hayalleriniz tepetaklak olabilir! Hizmet dökümüne acil bakın!

Çalışanların emeklilik sürecinde kontrol etmeleri gereken bir nokta bulunuyor. Gün, prim, yıl şartını sağladığınızı düşünseniz bile emekliliği hak edemeyebilirsiniz. Hizmet dökümünüzdeki o ayrıntıya dikkat! İşte detaylar...

SGK hizmet dökümünüzde 'S,Ş,K' harfleri ne anlama geliyor? Eğer bu harfler varsa aman dikkat!

Çıkan EYT yasası ile birlikte milyonlarca vatandaş emekli olmaya hak kazandı. Nisan ayında ilk emekli aylıklarını alacak emeklileri korkutan bir uyarı geldi. SGK hizmet dökümünde ‘S, Ş, K’ harfleri yazanların emekliliği riske düşebiliyor.

SGK hizmet dökümünüzde 'S,Ş,K' harfleri ne anlama geliyor? Eğer bu harfler varsa aman dikkat!

EYT’nin Resmi Gazete'de yayımlanarak yasalaşmasının ardından, EYT başvuruları başlamış durumda. SGK hizmet dökümünde bulunan bazı harfler ise EYT ile emeklilik hakkına sahip olan vatandaşları da ilgilendiriyor. Uzmanlar sigorta dökümünde bulunan S, Ş ve K harfleri için uyarıyor.

Hizmet dökümünüzde bu kodlar varsa emekliliğiniz tehlikeye girebilir! E devletinizi kontrol edin

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) meclisin açılmasını ve düzenleme ile ilgili detaylara sahip olmak istiyor. Emeklilik hayalini suya düşüren bi durum herkesi korkuttu. Hizmet dökümünde çıkan abzı haflerin anlamları herkesi e devletten araştırma yapmaya sevk etti.

Ev sahipleri dijital dönüşümü sevdi!

Her anlamda hayatımıza giren dijital dönüşüm,  toplu yaşam alanlarını da etkiledi.850 binden fazla toplu yaşam alanında konut sakinlerine hizmet sunan Apsiyon’un CEO’su Kudret Türk, Türkiye'de teknolojiye talebin arttığını dile getirdi.

Şanlıurfa'da kentsel dönüşüm projeleri belirlendi!

Projeler için Urfa'ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Şanlıurfa'ya müjdeleri verdi Bakan Kurum'un Urfa'da yapılacak kentsel dönüşüm projeleri, tapu sorunlarının çözümü, Büyükşehir'e yapılacak yeni hizmet binası ile birçok yenilik hakkında açıklamalar yaptı...

Bursa Teoman Özalp Parkı’nda dönüşüm başlıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hamitler ve Bağlarbaşı Mahallelerine hizmet veren fakat 10 yıldır atıl haldeki amfi tiyatrosu ile günümüzde ihtiyacı karşılayamayan 110 dönümlük Teoman Özalp Parkı’nda dönüşümü başlatıyor.

Bingöl'de kentsel dönüşüm mağduriyeti yaşanmayacak!

Kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili açıklama yapan Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; “Biz rant değil, hizmet odaklı çalışıyoruz. En büyük gayemiz de hak sahiplerini mağdur etmeden projeyi nihai sonuca ulaştırmaktır.” dedi.

Bingöl'de en önemli konu kentsel dönüşüm!

Bingöl'de devam eden Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kentin en önemli konularından biri olarak görülüyor. Yeni belediye başkanı Erdal Arıkan,hizmet verdiği dönem boyunca en çok kentsel dönüşüm meselesi üzerinde duracağını ifade ediyor.

imarda Hizmet dönüşüm alanı Haberi

imarda Hizmet dönüşüm alanı

Hizmet dönüşüm alanı nedir?

İmar planları, yerleşme yerleri ile bu yerlerdeki yapılaşmaların; plan, fen, sağlık ve çevre şartlarına uygun teşekkülünü sağlamak amacıyla düzenleniyor.


İmar planlarında kimi alanlar, hizmet dönüşüm alanı olarak tespit edilebiliyor. Peki, hizmet dönüşüm alanı nedir? Hizmet dönüşüm alanlarında neler yapılabilir?


Hizmet dönüşüm alanlarının nasıl kullanılıp, nasıl kullanılamayacağı bölgenin imar planlarında belirtiliyor. İstanbul İmar Yönetmeliğinde yer alan hizmet dönüşüm alanları ile ilgili kararlar şu şekilde sıralanıyor:


İmarda hizmet dönüşüm alanları

1. Plan kapsamında "Hizmet Dönüşüm Alanı" olarak belirlenen alanda, rezidans,  otel, perakende ticaret, büro hizmetleri, lokanta, kafeterya, teknik bürolar ticari ve mali kurumlar, avukatlık hizmetleri, yazıhaneler, bilgi iletişim ve koordinasyon birimleri ile bakım ve servis hizmetleri, sinema, tiyatro gibi sosyal-kültürel tesisler, yönetimle ilgili  tesisler vb. yer alabileceği gibi konut kullanımları her katta...