02 / 05 / 2024

ımf Dominique Strauss Kahn

ımf Dominique Strauss Kahn

Uluslar Arası Paar Fonu eski Başkanı Dominique Strauss Kahn'ın evi 3.3 milyon dolara satıldı...

Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez enflasyon için iki veriyi karşılaştırdı ve sordu: IMF hazırlığı mı?

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) şubat ayı enflasyonunu aylık bazda yüzde 4,34 olarak açıklarken, TÜİK ise 4,53 olarak açıkladı. Bu durum karşısında ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez sosyal medya hesabından değerlendirme yaptı. 

Dolarda buz kestiren rakam IMF'den geldi: O tarihte 120 liraya çıkacak! Bugün 1 dolar kaç TL oldu? SON DAKİKA! 

Dolar ile ilgili çarpıcı açıklamalar gelmeye devam ediyor. '5 Kasım 2023 Pazar 1 dolar kaç TL?' sorusunun yanıtı merak edilirken, IMF'den dolarla ilgili çarpıcı bir rakam verildi. İşte ayrıntılar ve 5 Kasım 2023 Pazar dolar/TL kuru... 

IMF'nin kredi kaynaklarının artırılması için anlaşma sağlandı!

IMF'ye üye ülkeler, yıl sonuna kadar fonun kredi kaynaklarında anlamlı bir artış yapılması konusunda anlaştı. İkinci adım olarak da IMF üyelerinin oy haklarının değiştirilmesi konusunda anlaşma yapıldı.

IMF’ye göre Türkiye 2023’te 17’nci büyük ekonomi olacak!

IMF, 2023’te Türkiye’nin 19’uncu büyük ekonomi olacağı yönündeki tahminini 17’ciliğe revize etti ve 2028 yılına kadar bu sırasının değişmeyeceğini öngördü. IMF’nin milli gelir tahminleri OVP’nin de üzerine yer aldı.

IMF’den Türkiye için deprem etkisi yaratan dolar tahmini! Dolar kuru 2028’de 119,85 TL mi olacak?

Global ekonomik görünüm raporunu dün (10 Ekim) açıklayan IMF, Türkiye ekonomisine yönelik öngörüleri de paylaştı. TL ve dolar cinsi milli gelir öngörüleri, IMF'nin ortalama dolar kuru öngörülerine de işaret ediyor.

IMF'den Türkiye raporu: Politika faizi, piyasa faiz oranları ile eşitlenmeli!

Uluslararası Para Fonu Türkiye için 4. madde değerlendirmesini bitirdi. Enflasyonun 2023’te yüzde 69,1, 2024’te ise yüzde 46 olarak tahmin eden IMF, politika faizinin daha da yükseltilmesi gerektiğini belirtti.

Çin'den IMF'ye 'korumacılığa karşı çıkın' uyarısı geldi!

Çin Başbakanı Li Çiang, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva ile görüşmesinde IMF'den küresel ekonomide korumacılığa, bağları koparmaya ve tedarik zincirlerini kesmeye yönelik girişimlere karşı çıkmasını istedi.

IMF’nin teknik ekibi eylül ayında Türkiye’ye geliyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF), teknik ekibinin dördüncü madde konsültasyonuna hazırlık için eylül ayında Türkiye'ye rutin bir ziyarette bulunacağını duyurdu. Ayrıca, IMF, Türkiye'den herhangi bir ekonomik destek talebi gelmediğini de paylaştı.

IMF Başkanı Georgieva'dan flaş açıklama: Orta vadeli büyüme beklentileri zayıf kalıyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, özellikle imalat sektöründe faaliyetin yavaşladığını vurgulayarak, "İleriye bakıldığında, orta vadeli büyüme beklentileri zayıf kalmaya devam ediyor." şeklinde konuştu.

IMF küresel ekonomi için 'karışık bir tablo' çiziyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel ekonominin ilk çeyrekte büyüme tahminlerini biraz geride bıraktığını, ancak verilerin, yavaşlayan ivme belirtilerinin yanı sıra direnç görülen alanlarla karışık bir tablo gösterdiğini bildirdi.

IMF’den dijital para atağı!

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, merkez bankası adına dijital paralara has Fas'ın başkenti Rabat'ta tertip edilen toplantıda yaptığı konuşmada, dijital devrimin yönlendirdiği büyük dönüşümün farkında olduklarını aktardı.

IMF'den Euro Bölgesi için belirsizlik uyarısı!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva yaptığı açıklamada Avro Bölgesi'nde büyüme için aşağı yönlü, enflasyon için yukarı yönlü riskler olduğunu ve belirsizliğin yüksek seyrettiğini belirtti.

IMF: ABD uzun süre faiz artırımlarına devam etmeli!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, ABD'de uzun süreli bir sıkı para politikasının gerekli olduğunu belirterek, "Enflasyonun yüzde 2 hedefine düşürülmesi için faiz oranlarının bir süre daha yüksek olması gerekecek" dedi.

ımf Dominique Strauss Kahn Haberi

ımf Dominique Strauss Kahn

Uluslar Arası Paar Fonu eski Başkanı Dominique Strauss Kahn'ın evi 3.3 milyon dolara satıldı. Ev Washington'da yer alıyor. Satılan 2 katlı evde Kahn ve eski eşi 4 yıl boyunca...