27 / 05 / 2024

İMSAD yerel seçimlerden sonra ekonomik degerlendirme

İMSAD yerel seçimlerden sonra ekonomik degerlendirme

İnşaat malzemesi sanayinin çatı kurumu olan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği' nce (İMSAD) düzenlenen "Yerel Seçimlerin Ardından Ekonomik Beklentiler" konulu toplantı, bugün Feriye Lokantası'nda gerçekleştirilecek...

İnşaat malzemeleri sanayi endeksinde yükseliş!

Açıklanan rakamlara göre İMSAD İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi, geleneksel olarak kış aylarında ortaya çıkan yavaşlama etkisinin azalması ve yerel seçim öncesi hareketliliğin etkileriyle de sınırlı ölçüde yükseliş gösterdi.

Seçimler tamam, şimdi yeni vergi ve zamlar kapıda: Gayrimenkule de yeni vergi gelebilir!

Yerel seçimlerin tamamlanmasının ardından başta KDV ve ÖTV olmak üzere yeni vergi artışları yapılması bekleniyor. Ayrıca, gayrimenkule de yeni vergi gelebileceği konuşuluyor. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektörü devlerinden 2024 yerel seçim değerlendirmesi! İhtiyaçlara cevap verecek yatırımlar bekliyoruz

30 Mart 2024 Yerel Seçimlerin ardından inşaat sektörü devlerinden açıklama geldi. İhtiyaçlara cevap verecek yatırımlar beklediklerini açıklayan uzman isimlerden önemli açıklamalar geldi.

İstanbul gayrimenkul piyasasını neler bekliyor? Seçim sonrası kentsel dönüşüm hızlanacak mı? 

Seçimlerden önce sık sık konut piyasasının geleceği merak ediliyordu. Peki İstanbul gayrimenkul piyasasını neler bekliyor?

Konut arzını artırmak için düğmeye basılıyor! Fiyatlar düşecek!

Hükûmet konut arzını artırmak için start veriyor. Yerel seçimlerden hemen sonra AK Partili belediyeler özellikle konut sıkıntısı çekilen büyükşehir ve ilçelerde projeler hayata geçirerek, konut arzına katkı sağlayacak. Böylelikle de konut ve kira fiyatlarının da düşecek.

Konut satışlarında yerel seçim durgunluğu!

Emlak sektörünün son açıklanan raporu son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut satışlarının son 8 senenin en düşük seviyelerine indiğini ortaya çıkardı. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan sektör temsilcileri de umutların seçim sonrasına kaldığını kaydetti.

Konut piyasasında seçimden sonra bunlar olacak! Kulis bilgileri sızdı: Kira takibi, 3'ten fazla evi olana vergi...

Yerel seçimlere 1 hafta kala konut piyasasında yapılacak düzenlemeler merak ediliyor. Maliye Bakanlığı’ndan sızan kulis bilgilerine konutlar ile ilgili birçok düzenleme kapıda. Peki neler olacak? 

Ünlü ekonomist açıkladı: Seçimlerden sonra döviz kuru atağı için sebep yok

Seçimlere sayılı günler kala, altın ve dolardaki yükseliş sürüyor. Piyasalar seçimi beklerken, herkesin aklındaki seçimden sonra altın, dolar, ekonomi ne olur sorusunun yanıtı ünlü Ekonomist Dr. M. Murat Kubilay’dan geldi.

Konut fırsatçıları yerel seçimleri bekliyor!

Konutta hem alıcılar hem de satıcılar kendine milat olarak merakla beklenen yerel seçimleri belirledi. Yerel seçimler sonrasında fiyatların ne kadar olacağını öngöremeyen alıcılar harekete geçerken, satıcılar da ilanlarını dondurma ve yerel seçimler sonrası zam yapmanın peşine düştü.

Seçimden sonra konut ve otomobil piyasasını neler bekliyor? Para kazanmak kolay olmayacak! 

Yerel seçimlere sayılı günler kala, seçim sonrası ekonominin seyri merak ediliyor. 88 bin takipçili Piyasa Kurdu isimli kullanıcı, X hesabından seçim sonrası konut ve otomobil piyasası ile ilgili bir değerlendirmesini paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Vatandaşlar yerel seçim öncesi dolara hücum etti!

Merakla beklenen yerel seçimler öncesinde Merkez Bankası rezervleri azalırken vatandaşlar döviz talebindeki artışlar da oldukça dikkat çekti. Paylaşılan detaylara göre yurt içi yerleşiklerin yabancı para mevduatı geçen hafta 5,7 milyar dolar artış gösterdi.

Seçim sonrası boş konut vergisi geliyor mu? Konutların gerçek değerini ev sahipleri ve müteahhitler belirlememeli!

Seçimlerden sonra en çok değişimin vergilerde olması bekleniyor. Bu vergilerden birinin de boş konut vergisi olabileceği gündeme geldi. İşte konut sektörünün seçim sonrası beklentileri...

Birden çok evi olanlara yüzde 1 oranında vergi gelecek! Ünlü ekonomistten seçim sonrası için ev sahiplerine kötü haber!

Geçtiğimiz günlerde sık sık gündem olan konutta yeni vergiler, ev sahiplerinin tepkisini çekmişti. Ünlü ekonomist Şeref Oğuz, seçimlerden sonra birden çok evi olanlara yüzde 1'ler seviyesinde vergi geleceğini belirtti. İşte Şeref Oğuz'un o açıklamaları...

İMSAD yerel seçimlerden sonra ekonomik degerlendirme Haberi

İMSAD yerel seçimlerden sonra ekonomik degerlendirme

İnşaat malzemesi sanayinin çatı kurumu olan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nce (İMSAD) düzenlenen "Yerel Seçimlerin Ardından Ekonomik Beklentiler" konulu toplantı, bugün Feriye Lokantası'nda gerçekleştirilecek. İMSAD'dan yapılan açıklamaya göre, İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Yetişener'in açılış konuşmasını yapacağı toplantıda, Türkiye ekonomisinin mart ayına ilişkin makro büyüklükler ve sektöre ilişkin verilerin yer aldığı Ekonomi Raporu açıklanacak. Türkiye İMSAD Ekonomi Danışmanı Prof. Dr. Kerem Alkin, Ekonomi Strateji Danışmanlık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Can Fuat Gürlesel ve CNN Türk Ekonomi Müdürü Emin Çapa'nın sunumlarıyla yer alacakları toplantıda, yerel seçimlerin ardından ekonominin geleceğine ilişkin öngörüler ve beklentiler paylaşılacak. Türkiye İMSAD Ekonomi Toplantısı'na Türkiye inşaat malzemeleri sanayini temsil eden çok sayıda iş dünyası temsilcisinin katılması bekleniyor. 


Hürses...