29 / 04 / 2024

İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu

İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu

İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, Bursa emlak piyasasını değerlendirdi. Mescioğlu yılın ilk üç ayında Bursa'nın konut satışında Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğunu belirtti.

Depremlere karşı sağlam yapılar kentsel dönüşümle inşa edilmeli!

Deprem haftası etkinliğinde konuşan İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, kentsel dönüşümün en iyi şekilde analiz edilerek depremlere karşı sağlam bir yapı oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Gayrimenkul Sertifikası Modeli sektörde heyecanla karşılandı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 2016 Eylem Planı’nda yer alan “Konut Hesabı Uygulaması ve Gayrimenkul Sertifikası Modeli”, başta inşaat sektörü olmak üzere toplumun bütün kesimlerinde heyecanla karşılandı.

İnşaatçılar yeni imar yönetmeliği istiyor!

‘Yeni tip imar yönetmeliği’ uygulamasının 2016 yılı sonuna kadar ertelenmesi kararı inşaat sektörünü memnun etti. Hedef kurulacak yeni hükümetle birlikte sektörün önünü açacak bir yönetmeliğin hazırlanmasına destek olmak.

Namık Ziya Mescioğlu: Müteahhitlerin ufkunu açıyoruz!

İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, "Ulusal ve uluslararası birçok fuara gidiyoruz. Yeni trendlerive izledikleri yolları inceliyoruz. Bursa otomotivde tekstilde uluslararası olabiliyorsa inşaatta neden olmasın" dedi.

Bursa İMSİAD kentsel dönüşüm hakkında bilgilendirdi!

İMSİAD, düzenlediği ‘Sektörel Bilgilendirme Toplantısı’nda üyelerinin inşaat sektörünün en öncelikli gündem maddeleri arasında yer alan kentsel dönüşüm konusunda en doğru bilgileri almalarını sağladı.

Müteahhitlerden rant eleştirilerine tepki: Kentsel dönüşüm yapacak kimse bulunamayacak!

İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD)  Başkanı Şeref Demir, kentsel dönüşüm ile ilgili konuştu. Demir, yapılması gerekenleri tek tek sıraladı.

İMSİAD Başkanı Demir: İnşaat sektörü yapay zeka çağına ayak uydurmalı!

İMSİAD Başkanı Şeref Demir, inşaat firmaların veri ve yapay zeka çağına ayak uydurması gerektiğine dikkat çekti.

İMO Şube Başkanı Orkun Kılıç: İmar barışı gibi uygulamalardan vazgeçilmeli!

İMO Şube Başkanı Orkun Kılıç, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Eskişehir Şubesi tarafından 69.Kuruluş Yıl Dönümü Geleneksel Oda Yemeği'nde yaptığı açıklamada imar barışı gibi uygulamalardan vazgeçilmesi gerektiğini dile getirdi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Kırmızı ette fiyatlar uçtu! Rekabet Kurumu Başkanı nedenini açıkladı...

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, kırmızı et sektörüne yönelik başlattıkları incelemeye ilişkin açıklamada bulundu. Kırmızı et sektöründeki fiyatların yükselmesine yönelik çok sayıda şikayet aldıklarını belirten Küle, fiyatlardaki artışın nedenlerini kaydetti. İşte ayrıntılar...

İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Depreme dayanıklı güvenli yapılar inşa etmeliyiz!

Şehircilik Günü dolayısıyla açıklama yapan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu gelecek nesiller için enerji verimli, çevre dostu, depreme dayanıklı güvenli yapıların inşa edilmesi gerektiğine değindi.

Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık: Fahiş fiyatla beton satışına biz de karşıyız! Peki zamları kim yapıyor?

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, Türkiye'de hazır beton üretiminin 110 milyon metreküp civarında olduğunu belirterek,  beton fiyatlarındaki fahiş artışlara karşı olduklarını değindi.

THBB Başkanı Yavuz Işık: İstanbul'da 90 bin adet tabut bina var!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık fahiş fiyata beton satılmadığını söyleyerek kötü niyetlilerin olabileceğini söyledi. Işık,  Ayrıca İstanbul'da 90 bin tane tabut bina olduğunu ve hemen dönüştürülmesi gerektiğine dikkat çekti.

TÜGİAD Başkanı Yıldırım’dan genç nüfus çıkışı: ‘Avantajı kaybetmeden istihdam politikası üretilmeli’

TÜGİAD Başkanı Gürkan Yıldırım, Türkiye’nin elinde bulundurduğu genç nüfus avantajına dikkat çekti. Yıldırım, “Avantajı kaybetmeden istihdam politikası üretilmeli” dedi.

MUSİAD Başkanı'ndan dolar açıklaması: Yıl sonunda 30 TL'yi aşacak!

Seçimlerin ardından yükselişe geçen dolar kuru ile ilgili Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Mahmut Asmalı önemli açıklamalarsa bulundu.

Dolar/TL kurunda sert yükseliş: MÜSİAD başkanı, yıl sonunda 30 TL'yi aşabilir!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Mahmut Asmalı, seçimlerin ardından dolar kurunda meydana gelen sert artışlar hakkında konuşarak, yıl sonuna kadar dolar/TL'nin hangi seviyelere çıkabileceği konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Federasyon Başkanı: Kurbanlık Fiyatları Yükseldi, Ancak Normal Seviyede!

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Küçükbaş hayvanlar için 7 bin TL, büyükbaş hayvanlar için ise 84 bin TL'den başlayan fiyatlar belirlendi.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık istifa etti! Bakın arkasında yatan sebep ne?

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, son dönemde tartışmalara neden olan kan ve çadır satışı konularında gelen eleştirilerin ardından 14 Mayıs seçimlerine sadece iki gün kala istifasını açıkladı.

Satılık ve kiralık konut fiyatları nasıl düşecek? TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz tek tek açıkladı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, satılık ve kiralık konut fiyatları ile ilgili atılan adımları tek tek açıkladı ve fiyatların düşürüleceğini vurguladı. 

İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu Haberi

İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, Bursa emlak piyasasını değerlendirdi. Mescioğlu 2016'nın ilk üç ayında Bursa'nın konut satışında Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğunu belirtti.


İlk üç ayda satışlar arttı 

Bursa'nın sadece yerli değil yurt dışından da birçok emlak yatırımcısının gözdesi olduğunu söyleyen IMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, 2016 yılının ilk üç ayında konut satışlarında yaşanan artışa dikkat çekti. Ziya Mescioğlu. 2015 yılında Bursa'da yabancıya satılan konut miktarının bin 501.2014 yılında 954,2013 yılında ise 375 olduğunu, yılın ilk üç ayında da 385 konutla 2013 yılında gerçekleşen toplam satışın üzerine çıkıldığını belirtti. Mescioğlu 2016 yılında yabancıya satışta hedefin 2 bin 500 konut olduğunu kaydetti. 


'Ortalamasının üstündeyiz' 

Bursa'daki konut satış artışının Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğunu söyleyen Ziya Mescioğlu. "Ocak...