06 / 05 / 2024

İngiliz Ulusal Arşivi hanedan

İngiliz Ulusal Arşivi hanedan

İngiliz Ulusal Arşivi’nde erişim yasağı kaldırılan 47 belgeye göre, İngilizler 1947 yılına kadar 2. Abdülhamid’in varislerini takibe almış. Hazırlanan istihbarat raporlarında hanedan mensuplarının veraset hakkı için İngiliz makamlarına yaptığı müracaat belgeleri de bulunuyor...

Birleşik Krallık'ta konut kiraları yüzde 9,2 arttı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi'nin açıklamış olduğu resmi verilere göre Birleşik Krallık'ta ortalama konut kiraları Mart ayında yıllık bazda yüzde 9,2 arttı.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları gerilerken, konut kiraları yüzde 6,2 yükseldi!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan rakamlara göre Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatları Ekim ayında yıllık bazda yüzde 1,2 geriledi, konut kiraları ise kasımda yıllık bazda yüzde 6,2 yükseldi.

Arçelik CEO'sundan dayanıklı eşya piyasası için uyarı!

Arçelik CEO'su Hakan Bulgurlu, İngiliz Financial Times gazetesine verdiği söyleşide Avrupa dayanıklı eşya piyasası için 2024 yılının çok zor geçebileceği uyarısında bulundu. Bulgurlu, iç piyasada da büyük bir yavaşlama yaşanacağını kaydetti.

Birleşik Krallık'ta konut kiralarında yıllık bazda en büyük artış!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan rakamlara göre, Birleşik Krallık'ta konut kirasında Eylül ayında yüzde 5,7 ile yıllık bazda en büyük artış görüldü.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları Mayıs ayında yüzde 1,9 arttı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından açıklanan verilere göre, Birleşik Krallık'ta konut fiyatları Mayıs ayında yüzde 1,9 artış gösterdi.

İngiltere'de enflasyon Mayıs ayında sabit kaldı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından İngiltere'de yıllık enflasyon, Mayıs ayında yüzde 8,7 ile değişiklik göstermezken, çekirdek enflasyon yüzde 7,1'e yükseldi.

İngiltere'de konut fiyatları Şubat ayında yüzde 5,5 arttı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından yapılan açıklamada, İngiltere'de konut fiyatlarının Şubat ayında yıllık bazda yüzde 5,5 arttığı ve ortalama konut fiyatının 288 bin sterline yükseldiği belirtildi.

İngiltere’de konut kiraları yüzde 4,2 arttı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından yapılan açıklamada, İngiltere’de konut kiralarının geçen yılın aralık ayında yıllık bazda yüzde 4,2 artış gösterdiği belirtildi.

İngiltere'de inşaat sektörü daralma yaşadı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi verilerine göre; ülke genelinde inşaat sektöründe yüzde 0,8 daralma meydana geldi. 

İngiltere’de konut fiyatları Mart'ta sert yükseldi!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofis tarafından açıklanan verilere göre, İngiltere’de Mart'ta konut fiyatları yıllık bazda yüzde 10,2 oranında artış gösterdi.

Bulgur Palas'taki çalışmalar yaz sonuna kadar tamamlanacak!

İBB tarafından satın alınan, İstanbul Fatih'te uzun seneler bankaların arşivi olarak kullanılan tarihi Bulgur Palas binasındaki çalışmalar yaz sonuna kadar tamamlanacak.

İngiltere'de konut fiyatları Aralık 2020'de yüzde 8,5 arttı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından yapılan açıklamaya göre, İngiltere'de konut fiyatları, 2020 yılının aralık ayında yıllık oranda yüzde 8,5 arttı. 

İngiliz ekonomisi nisanda yüzde 20,4 daraldı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi verilerine göre, ülke ekonomisinde aylık kayıtların tutulmaya başlandığı 1997 yılından bu yana en sert daralmayı gerçekleştirdi.

İngiliz Ulusal Arşivi hanedan Haberi

İngiliz Ulusal Arşivi hanedan

2. Abdülhamid’in soyundan gelen varislerin, dedelerinden miras kaldığını öne sürdükleri değerli mülk ve araziler için başlattığı hukuk mücadelesi sürerken, Erciyes Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cengiz Kartın, 2. Abdülhamid’in Irak’taki mülklerine ilişkin bilinmeyen belgeleri İngiliz Ulusal Arşivi’nde (The National Archives) buldu. 

Milliyet gazetesinden Mert İnan'ın haberine göre, erişim yasağı kaldırılan 47 adet gizli belgeye göre, İngilizler 1947 yılına kadar kadar 2. Abdülhamid’in varislerini yakından takip ederek, istihbarat raporları oluşturmuş. 6 Eylül 1921 tarihli arşiv belgesine göre veraset hakkı için İngiliz makamlarına müracaat edenlerin isimleri, şu şekilde: “2. Abdülhamid’in eşleri olarak; Bedr-i Felek, Emsal-i Nur, Müşfika, Saz-kar, Peyveste, Naciye, Behice ve Fatma Hanım. Padişah 2. Abdülhamid’in oğulları Mehmed Selim Efendi, Ahmed Efendi, Burhaneddin Efendi, Abdürrahim Efendi, Abid Efendi, Nureddin...