29 / 04 / 2024

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON)

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON)

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, "Bunun temel sebebi, Türkiye'de Müteahhitlik Hizmet Kanunu'nun olmayışından kaynaklı, belediye ruhsatları ve inşaat metrekare üretimi açısından bir düşüş var" dedi

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

Kentsel dönüşümde mülk ve arsa sahipleri de önemli! Hızlı dönüşüm için kim, ne yapabilir?

İTO Gayrimenkul Komiye Başkanı Hakan Akdoğan ve Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Ahmet Erkurtoğl, İstanbul'un kentsel dönüşümü ile ilgili açıklanan projeyi değerlendirdi. İşte sektör temsilcilerinin o açıklamaları...

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

İMKON Yönetim Kurulu Üyesi Avcıl: İnşaat maliyetlerinin 4 kat artacağını biz de ön göremedik!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Yönetim Kurulu Üyesi, Osman Avcıl yaptığı açıklamada "İnşaat maliyetlerin en fazla iki kat artacağını düşünüyorduk fakat 4 kat artışı öngöremedik" diye konuştu.

Kentsel dönüşüm uzmanından korkutan açıklama: Yerinde dönüşüm projesi sıkıntı oluşturabilir! 

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Av. Osman Avcıl, yerinde kentsel dönüşüm projesinin Elazığ için sıkıntılara neden olabileceğini söyledi.

Bursa'da inşaat sektörünün gücüne güç katacak güç birliği!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Yönetimini ziyaret ederek önemli bilgiler aldı. İşte konu ile ilgili detaylar...

İMKON 2. Gayrimenkul Yapı ve İnşaat Malzemeleri Fuarı kapılarını açtı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu'nun sektörün önde gelen projeleri ilgililerle bir araya getirmek için düzenlediği 2. Gayrimenkul Yapı ve İnşaat Malzemeleri Fuarı kapılarını açtı.

Konut ve kira fiyatları neden artıyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 5 maddede açıkladı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu konut ve kira artışlarına ilişkin açıklama yaptı. Tellioğlu konut ve kira artışlarının neden arttığını 5 maddede açıkladı. İşte detaylar...

İMKON'DAN yapıların depremden az zarar görmesi için 10 öneri! 

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, yapıların depremden en az zarar görmesi amacıyla yapılması gerekenlere ilişkin 10 öneri paylaştı.

Oğuzhan Keleş: Vatandaşımızın konuta erişimi zorlaşıyor!

Dolar kurunun dalgalı seyretmesi konut fiyatlarına yansımaya devam ediyor.  İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyesi aynı zamanda Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş konut fiyatları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Konut fiyatlarındaki artış neden durdurulamıyor?

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı ve İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Keleş, inşaat sektörüyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Konut fiyatlarına değinen Keleş, uygun fiyatlı konuta erişiminin imkânsız hale gelmesini tartıştıklarını belirtti...

İMKON'dan fahiş fiyatlar düşürülsün talebi!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) tarafınca yapılan "Türkiye İnşaat Sektörü Çalıştayı"nın sonuç bildirgesinde, stokçuluğa ve fırsatçılığa dayalı fahiş rakam artışlarının normal seviyeye dönmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Müteahhitlerden fiyat farkı güncellemesi talebi!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, "Hükümetten ve sayın Cumhurbaşkanı'ndan orta ve büyük rakamlı projeleri durdurmalarını ve sözleşmeleri 'güncel' enflasyona göre fiyat farkı güncellemesi yapmalarını istirham ediyoruz" açıklamasında bulundu.

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Haberi

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON)

Mobilyadan toprak ürünleri sanayiine kadar 200'e yakın alt sektörü beslediği ifade edilen inşaat sektörüne ait öncü göstergelerin seyri korkuttu. 2015 yılı ekim ayında inşaat sektörünün 2 milyon 49 bin kişi olan istihdamı, bu yılın şubat ayında 1 milyon 764 bin kişiye geriledi. Beş aylık dönemde sektörün istihdamındaki kayıp 285 bin kişiyi buldu. 

KREDİ BORCU PATLADI 

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yakın zaman önce açıkladığı rakamlara göre konut satışları 2016 Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,9 oranında azaldı. Aynı dönemde yabancılara yapılan konut satışları ise yüzde 14,4 geriledi. Ekonomideki lokomotif sektörlerden biri olarak gösterilen konut alanındaki durgunluk sinyalleri endişeye yol açtı. Gözler, konutun çok ciddi pay tuttuğu inşaat sektörüne çevrildi. Hâlihazırda 5,1 milyar civarında ödenemeyen geciken banka borcu ve...