10 / 05 / 2024

inşaat nühendisliği bölümü

inşaat nühendisliği bölümü

1997’de tek bir vakıf üniversitesinde inşaat mühendisliği bölümü varken, bu yıl sayı 31’e yükseldi. Artış, “Kalite düşüyor mu?” sorusunu birlikte getiriyor. Okullara öğrencilerini iyi yetiştirmek için büyük görev düşüyor.

Deprem bölgesinde hafif yapı çağrısı: Hafif yapıların kullanılması yıkımı azaltıyor!

Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sepanta Naimi, deprem bölgesinde konutların tamamlanmasının normale dönüş için önemini vurguladı ve hafif yapıların yıkımı azalttığının altını çizdi. İşte o açıklama...

Gül İnşaat'ın sahibi Ali Gül için tutuklama kararı!

Büyükçekmece Belediyesi'ndeki rüşvet iddialarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 22 şüpheliden 8 tanesi tutuklandı. Tutuklanan isimler arasında Gül İnşaat'ın sahibi Ali Gül de bulunuyor.

Prof. Dr. Doğangün 'Deprem işaret veriyor, neyi bekliyoruz' diyerek yapılması gerekenleri sıraladı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün, Bursa'da 300'ü aşkın kişi binasına karot testi yaptırmak için başvurduğunu ancak test yaptırmadığını belirterek isyan etti.

Tpco Grup İnşaat Otomotiv Kuyumculuk Medikal Yazılım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tpco Grup İnşaat Otomotiv Kuyumculuk Medikal Yazılım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Canan Kepenekci tarafından kuruldu.

İnşaat sektörü, deprem bölgesinin yaralarını sararak büyüyor!

TÜİK’in açıkladığı 2023 yılı ikinci çeyrek büyüme rakamları ile ilgili önemli açıklamalar yapan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren deprem bölgesinde başlayan yaraları sarma ve yeniden inşa sürecinin inşaat sektörüne  büyüme olarak yansıdığını söyledi.

İş GYO Profilo AVM'deki 60 bağımsız bölümün değerini açıkladı!

İş GYO tarafından Profilo AVM için 21 Haziran 2023 tarihinde hazırlatılan gayrimenkul değerleme raporu yayımlandı. Peki Profilo AVM'deki 60 adet bağımsız bölümün değeri ne kadar?

İnşaat malzemeleri sanayi üretimi yılın ilk çeyreğinde yüzde 1,2 büyüdü!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun Mayıs 2023 sonuçlarına göre, inşaat malzemeleri sanayi üretiminin yılın ilk çeyreğinde yüzde 1,2 büyüdüğü belirlendi. İşte raporda yer verilen tüm veriler...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem sonrasında 171 bini aşkın bağımsız bölümün inşaatı başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada deprem sonrasında ülle genelinde 130 bin konut, 36 bin köy evi ve 5 bin ahır olmak üzere toplam 171 bini aşkın bağımsız bölümün inşa sürecinin başladığını söyledi.

Polift İnşaat Gıda Ve Yazılım Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Polift İnşaat Gıda Ve Yazılım Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 2 milyon TL sermaye bedeli ile Halit Çok tarafından kuruldu.

Yarısı Bizden kampanyasında bağımsız bölüm için başvuru sayısı 467 bine ulaştı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasında bugün itibarıyla 467 bin bağımsız bölüm için başvuru yapıldığını söyledi.

2000'den önceki binalar için çarpıcı uyarı! Depremde yıkılan binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi!

KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinin, depremde yıkılan 300'ü aşkın binadan aldıkları karot örneklerine göre, binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi. 

Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

OMÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Sertaç Tuhta, bina güçlendirme çalışmalarını değerlendirdi. Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

Prof. Dr. Cemalettin Dönmez'den depreme dayanıklı yapılar için 'Şili formülü' önerisi!

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemalettin Dönmez yaptığı açıklamada depreme dayanıklı yapılar için perde duvar kullanımının önemine değindi. 

inşaat nühendisliği bölümü Haberi

inşaat nühendisliği bölümü


2013 ÖSYS’de inşaat mühendisliği bölümünü isteyen adaylar, 68’i devlet, 30’u vakıf ve 5’i de Kıbrıs üniversitesi olmak üzere 103 farklı okul içinden tercih yaptı. Bu üniversitelerdeki toplam 10 bin 179 kontenjanın yüzde 74’ü devlet üniversitelerindeydi. Büyükşehirlerde ise vakıf üniversitelerinin ağırlığı daha fazlaydı. İstanbul’daki kontenjanların yüzde 67’si vakıflardaydı. 


VAKIFLARA TALEP DÜŞÜK

İlk yerleştirmelerde devlet üniversitelerindeki örgün inşaat mühendisliği kontenjanlarının tamamı doldu. Devlette boşluk sadece ODTÜ’nün Kuzey Kıbrıs Kampusu’nda kaldı. Devlet kontenjanlarına talep bu kadar yoğunken, vakıflarda durum aynı değil. Bu yıl vakıf üniversitelerinde 26 programın kontenjanı dolmadı ve bunların taban puanı oluşmadı. Bu programlar arasında yüzde 25 burslu kontenjanların da bulunması, inşaat mühendisliğinde arz-talep dengesinde dikkate alınması gereken bir gelişme olduğunu gösteriyor. Durum böyle olsa da ek yerleştirme döneminde iki vakıf üniversitesinde...