18 / 07 / 2024

inşaat sekötürünün istihdamki payı

inşaat sekötürünün istihdamki payı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yılın üçüncü çeyreğine ilişkin inşaat işgücü girdi endekslerini açıkladı. İnşaat istihdam endeksi, yılın üçüncü çeyreğinde, önceki çeyreğe göre yüzde 4,5 azaldı.

Konut fiyat artışları, inşaat maliyet artışlarının altında kaldı!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan konut fiyat artışlarının inşaat maliyet artışlarının altında kaldığını açıkladı.

Türk inşaat devi iflas bayrağını çekti: İnşaatlar yarım kaldı!

Bursa’da ve yurt dışında inşaat faaliyetlerine devam eden Türk şirketi Taham İnşaat iflas bayrağını çekti. 33 senelik uluslararası deneyime sahip olan firmanın İflas etmesi ile birlikte yaptığı inşaatlar da resmen yarım kaldı.

Çin'deki emlak sektörünün sorunları sona ermedi! Acilen müdahale edilmesi gerekiyor!

Çin'deki emlak sektörünün sorunlarının henüz sona ermediği ve hızla sorunların ele alınması gerektiğine vurgu yapıldı. 

Türkiye Hazır Beton Birliği duyurdu: İnşaat faaliyetlerindeki düşüş devam ediyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından Hazır Beton Endeksi 2024 Ocak Ayı Raporu açıklandı. Rapora göre, inşaat faaliyetlerindeki yavaşlamanın devam ettiği belirtildi.

Milyonluk arsa için imar değişikliği! Ankara'daki o arsanın inşaat alanı artırıldı! 

AKP’li vekil Cantürk Alagöz'ün Ankara'nın Çankaya ilçesindeki arsasının inşaat alanının artırılması için imar planı değiştirildi.

Muğla'da hazine arazisine kaçak konut inşaatı yapmıştı! İnşaat kendi elleriyle yıktırıldı!

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı yaz turizminin en canlı mahallelerinden biri olan Türbükü'de bir inşaatçı, hazine arazisine kaçak inşaat yapmıştı. Söz konusu inşaat Milli Emlak Müdürlüğü tarafından inşaat sahibine yıktırıldı.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi 2023'ün ilk yarısında yüzde 1,4 büyüdü!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi 2023'ün ilk yarısında yüzde 1,4 büyüdü...

Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! 1 ton demir fiyatı adeta çakıldı! 28 Nisan 2023 demir fiyat listesi

İnşaat sekötürünün gündeminden düşmeyen demir fiyatlarına bugün büyük indirim geldi. 1 ton demir fiyatı adeta çakıldı! Demir diyatları ne kadar oldu? 28 Nisan 2023 demir fiyat listesi

İnşaat maliyetleri haziranda tavan yaptı! Rekor artış inşaat sektörünü salladı

Türkiye İstatistik Kurumu haziran ayı inşaat maliyetlerini açıkladı. İnşaat maliyetleri haziran ayında yıllık bazda 3,47,  yıllık bazda ise yüzde 106,87 arttı. Bu rekor artış inşaat sektörünü salladı...

İnşaat sektöründe bayram arifesinde neler oluyor? Çimento, beton, tuğla, bims, laminat parke fiyatları ne kadar?

İnşaat sekötürünün gündeminde bugün inşaat malzemeleri var. İnşaat malzemelerinin kaç lira olduğu merak ediliyor. Peki beton, tuğla, çimento bims ve laminat parke ne kadar? İşte Nisan 2022 fiyat listesi...

İnşaat bitmeden tapu alınır mı?

Ev satın almak isteyen kimseler sık sık inşaatı bitmemiş ama satışa sunulmuş konutlarla karşılaşıyor. Peki, bu evlerin satışı nasıl yapılıyor? İnşaat bitmeden tapu alınır mı?

İBB'den Süleymaniye inşaatı yanıtı: Bina kaçak, mühür yasadışı öyle mi?

İstanbul Süleymaniye'nin silüetini bozduğu gerekçesiyle inşaatı mühürlenmiş olan İlim Yayma Vakfı'nın 'Mühürleme hukuka aykırı' açıklamasına İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yanıt geldi. İşte İBB'nin verdiği o yanıt...

Irak'ın prestijli inşaat projeleri Türk firması tarafından görücüye çıkarılıyor!

Bursa'da faaliyet gösteren bir firma prestijli inşaat firmalarının maketlerinin yapımını üstleniyor.

inşaat sekötürünün istihdamki payı Haberi

inşaat sekötürünün istihdamki payı

İnşaat istihdam endeksi, yılın üçüncü çeyreğinde, önceki çeyreğe göre yüzde 4,5 azaldı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yılın üçüncü çeyreğine ilişkin inşaat işgücü girdi endekslerini açıkladı. 

Buna göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi, bu yılın üçüncü çeyreğinde, önceki çeyreğe göre yüzde 4,5 azalış gösterdi. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi ise geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 14,9 azaldı. İnşaat sektöründe çalışılan saat endeksi, önceki çeyreğe göre yüzde 4,3 düştü. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat sektöründe çalışılan saat endeksi, geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 14,5 azaldı. Sektördeki brüt ücret-maaş endeksi ise önceki çeyreğe göre yüzde 0,8 azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat brüt ücret-maaş endeksi ise geçen yılın aynı çeyreğine göre değişmedi. 


Ankara 24...