05 / 05 / 2024

İnşaatçılardan KDV mahsuplaşması önerisi

İnşaatçılardan KDV mahsuplaşması önerisi

Bursa İnşaat Zirvesi'nde konuşan İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, konutta şirketlerin KDV mahsuplaşmasının, şahıslara da tanınmasının faydalı olacağını söyledi. İşte toplantının detayları...

Türk inşaat firması Taliban yönetimi ile 22 megavatlık enerji anlaşması imzaladı

Afganistan'daki yatırımlarını sürdüren Türk şirketi 77 İnşaat, Taliban yönetimi ile 22 megavatlık enerji anlaşması imzaladığı kaydedildi. 

Konut piyasasının 2024'te istikrara kavuşması bekleniyor!

Fannie Mae'nin Ekonomik ve Stratejik Araştırma (ESR) Grubu son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut piyasasının 2024'te istikrara kavuşmasını bekliyor.

Milletvekilinden Cengiz İnşaat'ın Cennet Koyu'ndaki projesine tepki!

CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Mustafa Erdem, Meclis'te yaptığı konuşmasında Özelleştirme İdaresi'nin arazi satışları  ve Cengiz İnşaat'ın Cennet Koyu'ndaki projesine tepki gösterdi. İşte Erdem'in o açıklamaları...

Mas Besicilik Tarım İnşaat Otomotiv Turizm Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mas Besicilik Tarım İnşaat Otomotiv Turizm Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 3 milyon TL sermaye bedeli ile Muhammed Selimoğlu tarafından kuruldu.

Galatasaray ile Başkent İnşaat sponsorluk anlaşması imzalandı!

Galatasaray Kulübü ile Başkent İnşaat arasında, sponsorluk anlaşması imzalandı. Söz konusu imza töreni RAMS Park'ta gerçekleştirdi.

İnşaat sektörünün yaraları sarılıyor! Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! İşte güncel 2022 demir fiyatları...

İnşaat sektöründe son günlerde inşaat malzemelerinde yükse fiyat artışları yaşanmaya başladı. Gelen artışlardan sonra sektörün yaraları sarılmaya başlandı. İnşaatın en temel yapı malzemelerinden biri olan demir fiyatlarına bugün indirim geldi. 1 ton demir fiyatı bugün ne kadar?

Tek-Art İnşaat Club Zigana Tatil Köyü'nü Aydın Ünlüer Turizm'e devretti!

Tek-Art İnşaat Antalya Kemer'de Beldibi Mahallesi'nde yer alan  Antalya Club Zigana Tatil Köyü'nü 29 milyon 354 bin 243 Euro+KDV bedelle Aydın Ünlüer Turizm'e sattı. 

İnşaat sektöründe sürdürülebilirlik ön plana çıktı!

Türkiye'nin Paris İklim Anlaşması'nı imzalamasıyla sürdürülebilir şehirler ön plana çıktı. İnşaat sektörü bu değişimi konut üretimine taşımaya hazırlanıyor. 

RE360 Gayrimenkulün Büyük Buluşması 15 Aralık'ta!

RE360 Gayrimenkulün Büyük Buluşması 15 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

Kayı İnşaat'ın duruşması 15 Aralık'ta!

1991 yılında endüstriyel bina inşaatları yaparak faaliyete geçen Kayı İnşaat, içinde bulunduğu mali sıkıntıları aşamayınca konkordato talep etmişti. Şirket hakkında yeni bir karar alındı. 

AC Yapı İnşaat'ın duruşması 17 Mayıs'ta! 

İlk projesini Kent Life ismiyle İstanbul Sancaktepe'de hayata geçiren AC Yapı İnşaat, mali sıkıntıları aşamayınca konkordato talep etmişti. Şirketin konkordato davasında yeni bir gelişme yaşandı.

Mas Ak Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mas Ak Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ali Osman Akgün ve Serhat Akgün ortaklığında kuruldu.

Emay İnşaat'ın konkordato duruşması 1 Nisan'da!

İstanbul'da gerçekleştirdiği önemli projelerle tanınan ve 2008'de kurumlar vergisi Türkiye rekortmenliğinde 62'nci sırada bulunan Emay İnşaat, yaşadığı mali sıkıntıları aşamayınca konkordato talep etmişti. Şirket hakkında yeni bir karar verildi. 

İnşaatçılardan KDV mahsuplaşması önerisi Haberi

İnşaatçılardan KDV mahsuplaşması önerisi

Bursa İnşaat Zirvesi'nde konuşan İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "KDV'den muaf olalım şeklinde bir yaklaşımımız yok. Ancak konutu bir şirket aldığında ödediği KDV'yi mahsup etme şansı varken, şahıs aldığında KDV maliyetin üzerine konuluyor. Şahısta da mahsup imkanı olduğu takdirde KDV işlevselliğini sürdürecektir" dedi. 


Uludağ Üniversitesi'nde düzenlenen 2. Bursa İnşaat Zirvesi'de konuşan Durbakayım, TOKİ'nin başlattığı hasılat paylaşım modeli ve Emlak Konut GYO'nun yaptığı projeler ile konut sektörünün 2004 itibariyle milat yaşadığını söyledi. 


Durbakayım, "Sektörümüzde konutla ilgili KDV, harç, vergi gibi birtakım yüklerden bahsediyoruz. KDV'den muaf olalım, şeklinde bir yaklaşımımız yok. Ancak konutu bir şirket aldığında ödediği KDV'yi mahsup etme şansı varken, şahıs aldığında KDV maliyetin üzerine konuluyor. Şahısta da mahsup imkanı olduğu takdirde KDV işlevselliğini sürdürecektir. KDV'de böyle bir...