30 / 04 / 2024

inşaatlarda sertifikalı çalışma

inşaatlarda sertifikalı çalışma

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "2017'den sonra sertifikası olmayan hiç kimse inşaatta çalışamaz hale gelecek. Hem iş güvenliği açışından hem de yapılan işin kalitesi açısından gerekiyor" dedi.

Kısa çalışma ödeneğinde gün sayısı değişecek...

Asgari ücret desteğinin 700 lira olarak uygulanması ile birlikte kısa çalışma ödeneği için asgari prim ödeme gün sayısının 450'ye indirilmesini içeren kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunulduğu açıklandı. İşte haberin detayları...

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı: Beklenen büyük deprem için İstanbul'da kayda değer çalışma yapılmadı!

Beklenen büyük İstanbul depremi tüm Marmara bölgesini tedirgin ederken, alınan önlemler de tartışma konusu oluyor. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen, büyük deprem için kayda değer bir çalışma yapılmadığının altını çizdi.

Antalya'da depremle ilgili hızlı çalışma yapılmalı: Deniz fayları ve binaların risk durumları bilinmiyor!

Prof. Dr. İbrahim Atmaca, Antalya’nın ulaşım, göç, deprem ve kentsel dönüşüm gibi önemli konularına ilişkin konuştu ve deprem için hızlı bir çalışma yapılarak veri toplanması gerektiğini söyledi. 

Kıbrıs Başbakanı Üstel'den yabancı yatırımcı açıklaması! İmar planı için çalışma başlattık!

Kıbrıs Başbakanı Ünal Üstel, Meclis’teki konuşmasında, yabancılara mal alımı konusunu ele alarak bu kapsamda imar planı için çalışma başlattıkların açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işçi ve memur için kolları sıvadı! Üçlü danışma kurulu toplanıyor! Tarih verildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışma hayatının önemli sosyal diyalog mekanizmaları arasında gelen Üçlü Danışma Kurulu'nu toplamak için çalışmalara başladı. İşçi ve memur için kolları sıvayan Bakanlık üçlü dayanışma kurulu toplayacak.

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan'dan son dakika asgari ücret açıklaması! Yeni zam takvimini az evvel duyurdu! 

Asgari ücret zammı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret zammıyla son dakika açıklamalarda bulundu. Işıkhan, yeni zam takvimine ilişkin bilgi verdi. İşte detaylar...

Çalışma Bakanı Işıkhan'dan emeklilere müjde: Tarih verip açıkladı

Emeklilerin sorunlarını dinleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli maaş zammı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimat verdiğini söyledi ve o tarihe işaret etti. O tarih gelince emekliye zam için çalışmalara başlanacak. İşte detaylar...

Almanya ve Finlandiya'dan 75.241,37 TL maaşla çalışma fırsatı! Personel alımı başvuru ekranı açıldı!

Yurt dışında çalışma hayali kuranlar için Almanya ve Finlandiya'dan sevindirici haberler var! Almanya ve Finlandiya, ortaöğretim mezunu olan adaylar içinden personel alımı yapacak.

Uzaktan çalışma ile birlikte ofis kullanımlarında azalma!

Yüksek enflasyon, tırmanan faiz oranları ve yaygınlaşan uzaktan çalışma trendi, ticari gayrimenkuller için olumsuz bir duruma neden oluyor. Özellikle ofis gayrimenkulleri bakımından, bu durum adeta bir kıyamet sahnesini anımsatıyor.

Bakan Bilgin, çalışma hayatının modernize edilmesi için çalışma sürelerinin düzenlenmesi gerektiğini vurguladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışma hayatını modernize ederek, emeğin verimliliğini artırmaya odaklanarak daha insani şartlarda çalışma sürelerini yeniden düzenlemesi gerektiğini belirtti.

20 Nisan 2023 Arefe günü bankalar ve kargolar açık olacak mı? O gün çalışma yarım gün mü olacak?

2023 yılı için resmi tatil ilan edilen bayram günlerinde kargo, eczane, banka ve noterler gibi işyerleri hakkında da bilgi arayışı artıyor. 20 Nisan Perşembe günü olan Arife gününde bankaların çalışıp çalışmayacağı, açık olup olmayacağı ve çalışma saatleri gibi konular araştırılıyor. İşte, detaylar.

Marketler Ramazan’da kaça kadar açık? BİM, A101, ŞOK, Migros, CarrefourSA çalışma saatleri...

Ramazan’ın gelişi ile beraber temel gıda ürünlerine rahatlıkla ulaşabilmek isteyenler özellikle sahur saatleri için marketlerin saatlerinde bir değişiklik olup olmadığını sorgulamaya başladı. Peki, Ramazan ayında marketler sat kaça kadar açık? Zincir marketlerin çalışma saatleri nasıl? İşte detaylar

Çalışma Bakanından müjdeli haber! 90 TL’ydi, 750 TL’ye çıktı! Bu parayı hemen alın!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "GSS’lere SGK tarafından ödenen tutarlar Sağlık Uygulama Tebliği kapsamında arttırılarak, kemik içi implantta her implant için 90 TL yerine 750 TL'ye çıkarıldı" dedi.

inşaatlarda sertifikalı çalışma Haberi

inşaatlarda sertifikalı çalışma

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "2017'den sonra sertifikası olmayan hiç kimse inşaatta çalışamaz hale gelecek. Hem iş güvenliği açışından hem de yapılan işin kalitesi açısından gerekiyor" dedi. 

Bir dizi inceleme ve programlara katılmak üzere Konya'ya gelen Güllüce, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir restoranın girişinde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. 


İş Güvenli Paketi ile ilgili değerlendirmesi sorulan Güllüce, kazaların olmaması için teknik çalışmaların yapıldığını söyledi. Güllüce, ülke geliştikçe hukuk ve mevzuatta da değişiklik ihtiyacının doğduğunu vurgulayarak. "2017'den sonra sertifikası olmayan insan, çalıştırılmayacak. Mutlaka bir kurs almış, bir eğitimden geçmiş, iş güvenliği eğitimi almış, meslek yeterliliği olma sertifikası almış olacak. 2017 yılına kadarda yüzbinleree insanın eğitimi yaptırılacak" dedi. 

Çalışanların, hem iş güvenliği açısından hem yaptığı işin kalitesi bakımından vasıflarını geliştirecek çalışmaları daha da hızlandırdıklarını dile getiren...