25 / 12 / 2024

inşaatta alınması gereken güvenlik önlemleri

inşaatta alınması gereken güvenlik önlemleri

İnşaatta alınması gereken güvenlik önlemleri, 23 Aralık 2003 tarihinde 25325 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yapı İşlerinde Sağlık ve Güvenlik Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. İşte inşaat sektörü güvenlik önlemleri..

İnşaat sektörüne 'acil' kontrol çağrısı! Personelin çalışma bölgeleri ve süreleri kayıt altına alınmalı!

İnşaat mühendisleri, her şeyin artık dijital ve interaktif olduğunu belirterek inşaatta çalışan personelin çalışma bölgeleri ve sürelerinin kayıt altına alınması gerektiğini vurguladı.

Bir asgari ücretlinin ev alması için çalışması gereken süre!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, bir asgari ücretlinin ev alması için çalışması gereken süreyi hesapladı. Bakın bir asgari ücretle kaç günde ev alınabilir?

1938 yılında Çemberlitaş bahçe içine alınması için 6 dükkan ve iki bina istimlak edilmiş! 

1938 yılında Çemberlitaş'ın bahçe içine alınmasına karar verilmiş. Fakat bu kapsamda tam şeklini alabilmesi için bahçenin etrafındaki 6 dükkan ve iki bina istimlak edilmiş.

İslam Memiş bu hafta alınması gereken yatırım aracını telaffuz etti!

Finans analisti İslam Memiş yaptığı açıklamada piyasalarla ilgili önemli değerlendirmeler yaparak, bu hafta alınması gereken yatırım aracını telaffuz etti.

Lütfü Türkkan'dan evini 5'inci yıldan sonra satanlardan da vergi alınmasına tepki: Mülksüzleştirme olur!

Artık evini 5'inci yıldan sonra satanlardan da vergi alınması planlanıyor. İYİ Pati Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, konuyu "Böyle bir karar alması için insanın, Türkiye’deki şartları hiç bilmemesi lazım" diyerek değerlendirdi. İşte Türkkan'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayan kadın müteahhit inşaatta ustalığa başladı!

Türkiye genelinde inşaat sektöründe yaşanan usta sıkıntısı, işverenleri zor durumda bırakıyor. Sakarya'da kadın müteahhit aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayınca kendisi inşaatta ustalığa başladı. 

Küresel iklim kriziyle mücadelede inşaat sektörüne önemli görevler düşüyor!

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, küresel iklim krizine karşı alınması gereken önlemler için inşaat sektörüne önemli görevler düştüğünü söyledi. İşte Murat Özdemir'in o açıklamaları...

Akkuyu NGS'de inşaatın ilk reaktörünün devreye alınması için geri sayım başladı.... 

Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktörü Denis Sezemin, ilk reaktörün işletmeye alınması için Nükleer Düzenleme Kurumunca (NDK) gerekli iznin alındığı Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) tam kapsamlı olarak ayarlama ve çalıştırma aşamalarına geçeceklerini kaydetti.

Hangi tapu tipleri için konut kredisi kullanılabilir?

Türkiye'de konut kredisi alırken dikkate alınması gereken en önemli tapu tipleri bulunuyor. Peki, Hangi tapu tipleri için konut kredisi kullanılabilir? İşte detaylar...

'İnşaatta çalışacak usta ithal edilmeli!'

İMKON Denetim Kurulu Üyesi Şaban Topal, inşaatta çalışacak işçi eksikliğine dikkat çekerek ithal usta önerisinde bulundu. 

TÜİK: İnşaat sektörlerinde çalışan işçi sayısı yüzde 12,8 arttı!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, inşaat, sanayi ve ticaret-hizmet sektörlerinde çalışan sayısı bir önceki aya göre eylülde değişmedi. Ancak inşaatta çalışan işçi sayısı geçen seneye göre yüzde 12,8 arttı.

İnşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaatta iş güvenliği, çalışan her insan için önemlidir. İş güvenliğini bu çalışma alanında sağlamak için bazı kurallara uyulur. Peki inşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır ve uyulması gereken kurallar nelerdir? İşte inşaatta iş güvenliğini sağlamak için önemli bilgiler...

Emekli olmak için verilen dilekçe öncesinde dikkat edilmesi gereken nokta! Buna dikkat etmezseniz emekli olamazsınız

Emeklilik hayalleri sönmek üzere! Emekli olmadan önce alınması gereken önlemler nelerdir?

inşaatta alınması gereken güvenlik önlemleri Haberi

inşaatta alınması gereken güvenlik önlemleri

İnşaat sektörü güvenlik önlemleri!

İnşaatta alınması gereken önlemler, 3 Aralık 2003 tarihinde 25325 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yapı İşlerinde Sağlık ve Güvenlik Yönetmeliği kapsamında "Açık Alanlardaki Çalışma Yerleri" başlığı altında yer alıyor.


Yönetmelikte Çatılarda yapılan çalışmalardan; İskele ve seyyar merpenlere kadar yapılan çalışmalarda alınması gereken önlemler bulunuyor.


Açık Alanlardaki Çalışma Yerleri

1. Sağlamlık ve dayanıklılık

1.1. Alçak veya yüksek seviyede olan hareketli veya sabit çalışma yerleri;

- çalışan işçi sayısı,

- üzerlerinde bulunabilecek maksimum ağırlık ve bu ağırlığın dağılımı,

- maruz kalabileceği dış etkiler,

göz önüne alınarak yeterli sağlamlık ve dayanıklılıkta olacaktır.

Bu çalışma yerlerinin taşıyıcı sistemleri ve diğer kısımları yapısı gereği yeterli sağlamlıkta değilse, çalışma yerinin tamamının veya bir kısmının zamansız veya kendiliğinden hareketini önlemek için, bunların dayanıklılığı uygun ve güvenilir sabitleme metotlarıyla sağlanacaktır.

1.2. Çalışma yerlerinin sağlamlığı ve...