18 / 05 / 2024

inşaatta atık dönüşümü

inşaatta atık dönüşümü

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarında yıkımlar sonucu ortaya çıkan inşaat atıkları, fabrikalarda işlenip tuğla, çimento ve dolgu malzemesi haline getirilerek yeniden kullanılacak...

İnşaatta atık dönüşümü başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen kentsel dönüşümde yıkımlar sonucu ortaya çıkan inşaat atıkları, fabrikalarda işlenip tuğla, çimento ve de dolgu malzemesi haline getirilerek yeniden kullanılacak.

İstanbul'da 5 bin 126 bağımsız bölümlük dönüşüm projelerinin temeli atıldı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği Zeytinburnu Merkezefendi Mahallesi'nde "5 bin 126 Bağımsız Bölümlük Kentsel Dönüşüm Projeleri Temel Atma ve Yıkım Töreni" gerçekleştirildi. 

İzmir Karabağlar'daki 106 hektarlık dönüşüme Bakanlıktan veto! 

İzmir Karabağlar Belediyesi'nin Osman Aksüner, Aşık Veysel ve kısmen Aydın mahallesini kapsayan 106 hektarlık dönüşüm bölgesi ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan istediği tam yetki kabul edilmedi. Kentsel dönüşüm konusu Meclis'te masaya yatırıldı.  

İzmit'te büyük dönüşüm için düğmeye basıldı! Risk tespiti yapılıyor, yeni kentsel dönüşüm alanları yaratılacak!

İzmit'te kentsel dönüşüm ile ilgili resmen düğmeye basıldı. Peki dönüşümde öncelikli yer neresi oldu? Hangi çalışmalar yapılıyor? İşte merak edilenler...

Karadeniz'in en büyük dönüşüm projesi için imzalar atıldı!

Rize'nin Derepazarı ilçesinde hayata geçirilecek olan Kentsel Dönüşüm Projesi için Derepazarı Belediyesi ile yüklenici firma Helmann arasında imza töreni gerçekleştirildi. Söz konusu proje Eriklimanı Mahallesi'nde yükselecek.

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm müjdesi: Çay Mahallesi’ndeki 330 konutluk yeni proje onaylandı!

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mersin Akdeniz için yeni bir kentsel dönüşüm müjdesini verdi. İşte Gültak'ın o açıklaması...

Bursa'da büyük dönüşüm başladı! Hem tarihi mirasa sahip çıkılıyor, hem de depreme karşı  konutlar yapılıyor!

İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra Türkiye'nin dördüncü büyük kenti olan Bursa'da büyük bir dönüşüm başladı. Bu kapsamda hem tarihi mirasa sahip çıkılırken hem de deprem riskine karşı dayanıklı konutlar inşa ediliyor.

İBB, İstanbul için ayrı kentsel dönüşüm yasası çağrısında bulundu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı, Şehir Plancısı Buğra Gökce, deprem riskinin yüksek olduğu İstanbul ili için ayrı bir kentsel dönüşüm yasası olması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya'dan kentsel dönüşüm açıklaması: Güvenli yapıların inşasında kentsel dönüşümün rolü büyük

Trakya Üniversitesi Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, güvenli yapıların inşa edilmesinde kentsel dönüşümün öneminin büyük olduğunu açıkladı.

Adana Yüreğir Belediyesi düğmeye bastı! Büyük dönüşüm ile depreme dayanıklı konutlar inşa ediliyor!

Adana’nın Yüreğir Belediye Şehit Erkut Akbay Mahalle'sindeki kentsel dönüşüm için düğmeye bastı. Projeye ilişkin Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir bilgi verdi.

İnşaat alanlarındaki atık betonlara çözüm getirildi! Beton geri dönüşüm sistemi ile hem yatırımcı hem de firma kazanacak

İnşaat alanlarındaki atık betonlar için yeni çözüm getirildi. Beton geri dönüşüm sistemi sayesinde hem firmalar hem de yatırımcı kazanmış olacak. İşte beton geri dönüşümü ile ilgili detaylar...

Mehmet Şimşek’in ataması Ortodoks politikalara dönüş mü, yoksa sembolik bir atama mı?

Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanlığına atanmasını yabancı finans çevreler ilgiyle takip ediyor. Ancak bu atama Ortodoks ekonomi politikalarına dönüş mü yoksa sembolik bir atama mı? Kafalar karışık. İşte uluslararası finans kuruluşlarının yorumları…

Moza Nakliyat Otomotiv İnşaat Ve Geri Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Moza Nakliyat Otomotiv İnşaat Ve Geri Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Abdulmelih Zaralı tarafından kuruldu.

Atılgan Palet Plastik İnşaat Metal Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Atılgan Palet Plastik İnşaat Metal Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Yaşar Sallabaş tarafından kuruldu.

inşaatta atık dönüşümü Haberi

inşaatta atık dönüşümü

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen kentsel dönüşümde yıkımlar sonucu ortaya çıkan inşaat atıkları, fabrikalarda işlenip tuğla, çimento ve dolgu malzemesi haline getirilerek yeniden kullanılacak.



Bakanlıktan edinilen bilgiye göre, kentsel dönüşüm kapsamında miktarı her gün artan inşaat ve yıkıntı atıklarının depolanmasının önüne geçilmesi ve tekrar kullanımının sağlanması için harekete geçildi. Bu çerçevede TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi işbirliğiyle yürütülen İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Değerlendirilmesi Projesi, ilk sonuçlarım vermeye başladı.



Anadolu'da...