02 / 05 / 2024

inşaatta gelişmeler

inşaatta gelişmeler

Prof. Dr. Şükrü Kızılot, yeni düzenleme ile konut satışında alıcıya, devir teslim tarihine kadar sözleşmeden dönme hakkı tanınmasının inşaat sektörüne konulmuş bir dinamit olduğunu ileri sürdü.

Aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayan kadın müteahhit inşaatta ustalığa başladı!

Türkiye genelinde inşaat sektöründe yaşanan usta sıkıntısı, işverenleri zor durumda bırakıyor. Sakarya'da kadın müteahhit aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayınca kendisi inşaatta ustalığa başladı. 

'İnşaatta çalışacak usta ithal edilmeli!'

İMKON Denetim Kurulu Üyesi Şaban Topal, inşaatta çalışacak işçi eksikliğine dikkat çekerek ithal usta önerisinde bulundu. 

En düşük emekli maaşı 10 bin 332 TL olacak! Detaylar peş peşe geldi! İşte son gelişmeler...

Maaş zamlarına ilişkin peş peşe gelişmeler yaşandı. Bu kapsamda, en düşük emekli maaşının 10 bin 332 TL olması gündeme geldi. İşte detaylar...

İnşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaatta iş güvenliği, çalışan her insan için önemlidir. İş güvenliğini bu çalışma alanında sağlamak için bazı kurallara uyulur. Peki inşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır ve uyulması gereken kurallar nelerdir? İşte inşaatta iş güvenliğini sağlamak için önemli bilgiler...

İnşaatta öncelikli 5 gündem tek tek açıklandı! Kentsel dönüşüm ve sosyal konut başlıkları öne çıkacak!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin açıklanmasının ardından gözler yeni dönemde atılacak olan adımlara çevrildi. İşte inşaatta öncelikli 5 gündem maddesi...

İş Bankası'ndan emeklilere promosyon müjdesi: Son gelişmeler ve miktarlar!

İş Bankası, emekli vatandaşlara yönelik promosyonlarda cömert bir tutum sergilemektedir. İş Bankası'nın emeklilere verdiği promosyon miktarıyla ilgili son gelişmeler aşağıda yer almaktadır.

Milyonlarca emekliye refah payı müjdesi! Tek tek açıklandı!

Emekli ve memur maaş zammı için kritik veriler gelmeye devam ederken; nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon oranlarının açıklanmasından sonra maaş zammı belli olacak. Bu kapsamda, emekli maaş zammı için son gelişmeler sorgulanıyor.

Asgari ücretliye son dakika müjdesi! 2 bin TL yardım başvuranların hesaplarına yatırılacak!

Yeni yardım haberine göre, asgari ücretli vatandaşlar için sevindirici gelişmeler yaşanıyor ve başvuru yaparak 2 bin TL yardım alınabiliyor. Detaylı bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Bağ-Kur prim gün sayısı eşitlendi mi, düştü mü? Bakan Bilgin’den son dakika açıklaması! İşte son gelişmeler!

Sigortasını Bağ-Kur 'dan yaptıran yurttaşlar prim gün sayısının SSK ile eşitlenmesini istiyordu. Konuya ilişkin gelişmeler yakından takip ediliyor. Peki, Bağ-Kur prim gün sayısı eşitlendi mi, Bağ-Kur 7200 günden emeklilikte prim gün sayısı düştü mü? İşte detaylar...

Bağ-Kur tescil affında son durum ne? Tescil affı çıkacak mı? İşte son gelişmeler!

Bağ-Kur tescil affına ilişkin gelişmeler Bağ-Kur’lular tarafından yakından takip ediliyor. Esnaf ve sanatkârların vergi mükellefi olduğu andan itibaren Bağ-Kur'lu olma zaruriyeti varsa bile geçmişte vergi mükellefi ya da oda sicil kaydı olmasına karşın sayılmayan esnaflar bulunmuyor.

700 bin işçiye müjde! Hayaller gerçek oluyor! Bu rakamlar ilk kez telaffuz edildi İşte son gelişmeler!

Kamuda çalışan 700 bin işçi için Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri sürerken, talepler masaya geldi. Tekliflerin bir tanesi öne çıkarken, bayramlarda ikramiye ödemesi yapılacağı öğrenildi. Belediye işçileri de bu kapsamda masaya geldi. İşte son gelişmeler!

Finans piyasalarında önemli gelişmeler! Kurallar değişti kendi hisslerinde alım yaptılar!

Finans piyasalarında son dönemlerde önemli gelişmeler yaşanırken, yatırımcıyı ilgilendiren kararlar da peş peşe geliyor. Buna son örnek ise hem SPK hem de Borsa İstanbul’dan geldi.

Türkiye'nin otomobili Togg'tan iki yeni anlaşma!

2023'ün ilk çeyreğinde yollara çıkması planlanan Togg için yeni gelişmeler peş peşe geliyor. Yerli otomobil çıkış tarihine yaklaşırken, ekosistemin tamamlanması için iki anlaşma daha imzalandığı açıklandı. İşte yapılan o açıklamalar...

inşaatta gelişmeler Haberi

inşaatta gelişmeler


Ünlü iktisatçı Prof. Dr. Şükrü Kızılot, tüketici yasasındaki yeni düzenlemelerden affa kadar birçok konuda önemli uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Şükrü Kızılot, yeni düzenleme ile konut satışında alıcıya, devir teslim tarihine kadar sözleşmeden dönme hakkı tanınmasının inşaat sektörüne konulmuş bir dinamit olduğunu ileri sürdü. 


Kızılot, dün İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) tarafından Sheraton Hotel'de düzenlenen 'İnşaat İşlerinin Vergilendirilmesi' konulu panele konuşmacı olarak katıldı. Yeni Tüketici Yasası'nın konut satışlarına yönelik birçok düzenlemeyi beraberinde getirdiğini ifade eden Kızılot, "Konut satış sözleşmesi zorunlu hale getiriliyor. Sözleşme olmadan alıcıdan tek kuruş talep edilemeyecek. Alıcıya 14 gün içinde hiçbir sebep göstermeksizin cayma hakkı verilecek. Ayrıca alıcı devir teslim tarihine kadar sözleşmeden dönebilecek. Bu inşaat sektörüne konulmuş dinamit gibi" dedi. 

Yeşil pasaport verilmeli uygulanacak indirim farklı olmalı"...