25 / 07 / 2024

inşaatta güvenli çalışma

inşaatta güvenli çalışma

İnşaatlarda en sık kazalar yüksekten düşmeyle yaşanıyor ve çoğunlukla da ölümle sonuçlanıyor.İş güvenliği yönetmeliğinde yüksekte çalışmaya ve iskeleye yer verilmiş.

İnşaat işçilerinin çalışma saatleri için 'sıcak hava düzenlemesi' talebi! 

Gerek ağır iş şartları gerekse hayati risk taşıyan alanlarda çalışmaları inşaat işçilerini ve yakınlarını tedirgin ederken, sıcak havalar sebebiyle çalışma saatlerine de düzenleme talebi gündeme geldi. İşte detaylar...

Bakan Özhaseki açıkladı! Güvenli şehirlerin inşası için sıkı denetim şart!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yapı denetim mevzuatının dışına çıkılmasına asla müsaade etmiyoruz. Türkiye Yüzyılı’na yakışır sağlam ve güvenli şehirlerin inşası için titiz bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptık!

Başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları ile dikkat çeken KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, yaptığı açıklamada kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptıklarını söyledi.

Kısa çalışma ödeneğinde gün sayısı değişecek...

Asgari ücret desteğinin 700 lira olarak uygulanması ile birlikte kısa çalışma ödeneği için asgari prim ödeme gün sayısının 450'ye indirilmesini içeren kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunulduğu açıklandı. İşte haberin detayları...

Antalya'da depremle ilgili hızlı çalışma yapılmalı: Deniz fayları ve binaların risk durumları bilinmiyor!

Prof. Dr. İbrahim Atmaca, Antalya’nın ulaşım, göç, deprem ve kentsel dönüşüm gibi önemli konularına ilişkin konuştu ve deprem için hızlı bir çalışma yapılarak veri toplanması gerektiğini söyledi. 

THY kaçıncı sırada? Dünyanın en güvenli hava yolu şirketleri listelendi...

Dünyanın önde gelen havayolu güvenlik ve ürün değerlendirme platformu Airline Ratings, 2024 yılı için En Güvenli 25 Havayolu listesini duyurdu. Peki, THY listede kaçıncı sırada yer aldı? İşte haberin ayrıntıları...

e-Ticarette yeni dönem başlıyor. Artık internetten alışveriş daha güvenli hale gelecek!

Ticaret Bakanlığı, internetten sipariş verilen ürünlere yönelik etkin piyasa ve gözetim mekanizması için yeni bir sistem kuracak. e-Ticarette Ürün Güvenliği Projesi de devreye alınacak.

Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya'dan kentsel dönüşüm açıklaması: Güvenli yapıların inşasında kentsel dönüşümün rolü büyük

Trakya Üniversitesi Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, güvenli yapıların inşa edilmesinde kentsel dönüşümün öneminin büyük olduğunu açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işçi ve memur için kolları sıvadı! Üçlü danışma kurulu toplanıyor! Tarih verildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışma hayatının önemli sosyal diyalog mekanizmaları arasında gelen Üçlü Danışma Kurulu'nu toplamak için çalışmalara başladı. İşçi ve memur için kolları sıvayan Bakanlık üçlü dayanışma kurulu toplayacak.

iPhone 15 Pro almak için kaç gün çalışmak gerekiyor?

iPhone sahibi olmak birçok kişinin arzusu, ancak Türkiye'de fiyatlar neredeyse 100 bin TL'ye kadar yükseldi. Bir hesaplama, iPhone 15'i alabilmek için hangi ülkede ne kadar çalışmanız gerektiğini ortaya koyuyor ve Türkiye bu listede en fazla çalışma gerektiren ülke olarak birinci sırada yer alıyor.

İnşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaatta iş güvenliği, çalışan her insan için önemlidir. İş güvenliğini bu çalışma alanında sağlamak için bazı kurallara uyulur. Peki inşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır ve uyulması gereken kurallar nelerdir? İşte inşaatta iş güvenliğini sağlamak için önemli bilgiler...

Ticaret Bakanı Bolat: Hatay'ın eskisinden daha güzel şehircilik ve modern konuma gelmesi için canla başla çalışıyoruz

Ticaret Bakanı Ömer Bolat,  Afet Koordinasyon Merkezi'nde Hatay'daki çalışmaları ele alarak ''Hatay'ın eskisinden daha güzel bir şehircilik ve modern şehir konumuna gelmesi için canla başla bir çalışma içindeyiz" dedi.

4 gün çalışma düzenine bir ülke daha katıldı! Bu ülkede de artık haftanın 3 günü tatil!

Haftada dört gün çalışma düzeni Avrupa'nın dört bir yanında hızla yayılıyor! Avrupa'daki dört günlük çalışma düzeni eğilimi artmaya devam ediyor. Bu düzene bir ülke daha katılarak haftalık beş günlük çalışma programını dört günlük çalışma düzeni ile değiştirdi.

inşaatta güvenli çalışma Haberi

inşaatta güvenli çalışma

İş güvenliğine ilişkin yönetmelikle detaylandırılan kurallar daha çok diğer alanlara odaklanmış durumda. İskelelerin ahşaptan olması, ahşap malzemelerin güneş, yağmur ve kardan etkilenerek zamanla mukavemetini kaybetmesi kazalara davetiye çıkarıyor. Oysa, Almanya başta olmak üzere çoğu Avrupa ülkesinde olduğu gibi, iskelelerin, işçinin istese de aşağı atlayamayacağı kadar güvenli olması gerektiği belirtiliyor.Türkiye’ye ilişkin son resmi veriler olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun istatistiklerine göre 2013 yılında toplam 1360 ölümlü iş kazası gerçekleşti. 2014 yılı gayriresmi iş kazası istatistiklerine göreyse 1886 ölümlü iş kazası gerçekleştiği görülüyor.


Bu rakamların yaklaşık yüzde 40’ı yüksekte çalışma koşullarında gerçekleşen kazalar. “Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği”nin içerisinde yapı alanları için asgari sağlık ve güvenlik şartları başlığı altında yüksekte çalışmaya ait alınacak tedbirler sıralanmış. Ancak iş güvenliği alanında çalışanlar, burada...