25 / 07 / 2024

inşaatta İç bahçe

inşaatta İç bahçe

Kış mevsiminde kullanılabilmesi için düzenlenebilen iç bahçeler yapı kitlesi içerisinde yer alıyor. Peki iç bahçeler nasıl olmalı? İç bahçeler hangi alanlara dahil edilmiyor? İşte yanıtı...

Mirabella Bahçeşehir'de peşin ödemelerde yüzde 10 indirim avantajı!

Cabir Yapı imzasıyla, İstanbul’un en gözde yerlerinden biri olan Bahçeşehir’de  yükselen Mirabella Bahçeşehir projesinde peşin ödemelerde yüzde 10 indirim avantajı sunuluyor.

Limonlu Bahçe Konakları'nda yüzde 30 peşin 15 ay vade fırsatı!

Akyapı tarafından hayata geçirilen Limonlu Bahçe konutlarında, 30 peşin 15 ay vade fırsatıyla satışlar devam ediyor. Peki Limonlu Bahçe Konakları'nda hangi konut tipleri yer alıyor? İşte Limonlu Bahçe Konakları ile ilgili detaylar...

Fi Yapı'dan son dakika açıklaması geldi! Fi Side Bahçeşehir'in inşaatı 1 Nisan'da başlıyor!

Fi Yapı, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Fi Side Bahçeşehir projesinin inşaatının 1 Nisan itibarıyla başlayacağını duyurdu. İşte Fi Yapı tarafından yapılan o açıklama...

Limonlu Bahçe Konakları'nda yüzde 50 peşin yüzde 50'si teslimde ödeme fırsatı!

Akyapı tarafından Ümraniye'de hayata geçirilen Limonlu Bahçe Konakları'nda yüzde 50 peşin yüzde 50'si teslimde ödeme fırsatı ile satışlar devam ediyor. Limonlu Bahçe Konakları'nda daire fiyatları ne kadar?

Limonlu Bahçe Konakları'nda yüzde 25 peşin 18 ay vade fırsatı!

Akyapı imzasıyla İstanbul Anadolu Yakası Ümraniye'de hayata geçirilen Limonlu Bahçe Konakları'nda yüzde 25 peşin 18 ay vade fırsatıyla satışlar devam ediyor.

Bahçeşehir Hayatpark 1 Still Rezidence'de peşin ödemelerde yüzde 20 indirim fırsatı!

Hayatpark Gayrimenkul tarafından Bahçeşehir'de yükselen Hayat Park Still Rezidence'de peşin ödemelerde yüzde 20 indirim fırsatı devam ediyor.

Alya Bahçe'de peşin ödemelerde yüzde 20 indirim fırsatı!

BOSS4 Gayrimenkul imzasıyla hayata geçirilen Alya Bahçe projesinde peşin ödemelerde yüzde 20 indirim fırsatı başladadı. Teslimler Kasım 2024'te yapılacak. İşte Alya Bahçe ile ilgili detaylar...

Mirnas Bahçeşehir yüzde 50 peşin 12 ay vade fırsatıyla satışta!

Mirnas Bahçeşehir, Mirnas Yapı tarafından, Ege'nin her yerine ulaşımı kolay Turgıtlu'da  yükseliyor. Mirnas Bahçeşehir projesi yüzde 50 peşin 12 ay vade fırsatıyla satışta. İşte Mirnas Bahçeşehir projesi ile ilgili detaylar...

Limonlu Bahçe Konakları'nda peşin ödemelerde yüzde 10 indirim fırsatı! 

Akyapı imzasıyla hayata geçirilen Limonlu Bahçe Konakları'nda peşin ödemelerde yüzde 10 indirim fırsatı başladı. Peki Limonlu Bahçe Konakları'nda konut fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Mevsim İstanbul müstakil villa projesi Bahçeşehir'de inşa edilecek! İşte villa özellikleri ve fiyatları

Sarılar Grup, Mevsim İstanbul Bahçeşehir projesini hayata geçirdi. 50 bin metrekare alana inşa edilecek villaların fiyatı ve özellikleri açıklandı. İnşaatı biten villalar 2024 yılının aralık ayında teslim edilecek.

Mevsim İstanbul Bahçeşehir'in lansmanı yarın!

Sarılar Grup imzasıyla hayata geçirilecek olan Mevsim İstanbul Bahçeşehir'in lansmanı yarın gerçekleştirilecek. Projede 89 adet müstakil villa yer alıyor.

Bahçeşehir Eğitim ve Yaşam Vadisi inşaatında sona gelindi!

Başakşehir’in ilk fen lisesinin içerisinde yer aldığı Bahçeşehir Eğitim ve Yaşam Vadisi’nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Dev külliyenin inşaatının Mayıs ayında tamamlanması bekleniyor.

Bahçeşehir Koleji Antalya'ya 72 milyon TL'lik kampüs inşa ediyor!

Bahçeşehir Koleji, Antalya’nın Serik ilçesine 22 bin 500 metre karelik alana yeni kampüs inşa edecek. İnşa edilecek kampüsler  Bahçeşehir Koleji'nin en büyük 3 kolejinden biri olacak. 

inşaatta İç bahçe Haberi

inşaatta İç bahçe

İç bahçe nedir?

Bahçeler, yapı kitlesi içerisinde düzenlenebiliyor. Kış mevsiminde kullanılım için düzenlenen bu iç bahçeler ile ilgili yasal esaslar, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde açıklanıyor.


İç bahçe

Tabii veya tesviye edilmiş zemine oturan zemin kat veya bodrum kattan başlayıp, boşluğu bina boyunca devam eden, dış cepheyle bitişik olmaksızın yapı kitlesi içerisinde tertiplenen, ortak mahallerle irtibatlandırılan, çıkmalar dahil dar kenarı (4,00) metreden az olmayan ve bu mesafe 4 kattan sonra her kat için 0,50 m. arttırılan, üzeri gerektiğinde sökülüp-takılabilir ve şeffaf malzeme ile estetik bir şekilde örtülebilen bahçe olarak tanımlanıyor.


Yönetmeliğe göre, iç bahçeler taban alanına ve katlar alanına dahil edilmiyor. Bu husus ile ilgili yönetmelik hükümleri aşağıda sıralanıyor:


Madde 13:

Taban alanı: Bahçede yapılan eklenti ve müştemilatı dahil yapıların tabii zemin veya tesviye edilmiş...