17 / 05 / 2024

internetten gönderilebilen vergi beyannameleri

internetten gönderilebilen vergi beyannameleri

Vergi beyanname ve bildirimleri, vergi dairesine gidilerek veriliyor. Ancak, bazı vergilerin beyannameleri internet üzerinden de verilebiliyor. Peki hangi beyannameler internetten verilir? İşte internetten verilebilen vergi beyannameleri...

Bakan Şimşek'ten kira vergi beyannamesi açıklaması: 21 bin TL'den fazla kira alan ev sahipleri için son gün 5 Nisan!

Kira geliri elde eden gayrimenkul sahiplerinin beyanname vermesi için son gün 5 Nisan olarak açıklandı. Bakan Şimşek'ten de son dakika kira vergi beyannamesi açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

SPK Başkanı Gönül açıkladı: Gayrimenkul değerlemesi ile vergi kaybı önlenecek!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, tüm tapu işlemleri için gayrimenkul değerlemesinin yapılması, gerek vergi kaybını önlemesine gerekse hem alıcının hem de satıcının değer konusunda daha sağlıklı işlem yapabilmesine imkan vereceğini açıkladı.

e-Ticarette yeni dönem başlıyor. Artık internetten alışveriş daha güvenli hale gelecek!

Ticaret Bakanlığı, internetten sipariş verilen ürünlere yönelik etkin piyasa ve gözetim mekanizması için yeni bir sistem kuracak. e-Ticarette Ürün Güvenliği Projesi de devreye alınacak.

GİB'den yeniden değerleme oranı açıklaması!

2023 yılı için üçüncü geçici vergi dönemi yeniden değerleme oranı %34,80 olarak belirlendi. Gelir İdaresi Başkanlığı bu konuda ilgili sirküleri yayına aldı. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), vergi, harç ve ceza miktarlarıyla ilgili olarak yapılan yanıltıcı haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Vergide yeni dönem... Gelire göre vergi sistemi geliyor!

Gelire göre vergi sistemi gündemde tekrardan yerini aldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, konuya ilişkin çalışma başlattıklarını belirtti. Peki, gelire göre vergi ödeme nasıl olacak? İşte detaylar...

Hükümet vergide reform yapmak için kolları sıvadı! Yeni düzenleme geliyor

Hükümet vergide reform yapmak için kolları sıvadı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz vergi sisteminin sadeleştirilmesine yönelik beklentinin olduğunu söylemişti. Hazırlanan düzenlemeye göre vergi türlerinin azaltılması için düğmeye basıldı.

Yeni vergi sinyali: Günübirlik kiralanan evlere vergi yolda!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, günübirlik kiralanan evlere yönelik bakanlık tarafından vergi düzenlemesi yapıldığını bildirdi. Bu kapsamda elde edilecek gelirden vergi alınmasının ve bunun da mevzuatlara uygun şekilde yapılacağı belirtildi.

İTO Başkanı Avdagiç'ten hükümete 'vergi dilimi gözden geçirilsin' çağrısı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, asgari ücretle ilgili bir sorunlarının olmadığını belirterek "SGK üst limitinin gözden geçirilmesi lazım. Şu anda vergi gelirindeki artış hızı hem enflasyonun hem de asgari ücret artışının çok gerisinde kaldı" dedi.

2023 vergi borç yapılandırması ne zaman bitecek? Son gün ne zaman? Vergi borcu olanlar acil bakın!

Vergi borcu yapılandırılmasında son tarih merak ediliyor. Düzenleme ile 2 bin liranın altındaki vergi borçları silinirken, 2 bin liranın üzerindeki borçlara ise eşit taksitler halinde ödeme imkanı tanınmıştı. Peki 2023 vergi borç yapılandırması ne zaman bitecek? Son gün ne zaman?

Vergi borcu yapılandırma son gün ne zaman?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, idari para cezası, vergi borcu, SGK borçları gibi borçların yapılandırması ile ilgili süreyi uzatma kararı aldı. Peki, Vergi borcu yapılandırma son gün ne zaman? İşte detaylar...

Müjde! Sandıktan ne çıkarsa çıksın: Telefonlarda vergi kalkıyor! Gençlerin yüzü gülecek! İşte Vergisiz iPhone Fiyatları

Vergisiz iPhone fiyatlarıyla gençlerin yüzü gülecek! Telefonlardan vergi kalkıyor, sandıktan ne çıkarsa çıksın, vaat yerine getirilecek! Muhalefet ve iktidar ortak paydada buluştu, kazanan geçler olacak. İşte ayrıntılar...

Bakanlık peş peşe duyurdu! Vergi ödemelerine deprem güncellemesi geldi! İşte ertelenen vergiler...

Bakanlık peş peşe duyurdu! Vergi ödemelerine deprem güncellemesi geldi! İşte ertelenen vergiler...

Ayçiçek yağına vergi indirimi! 15 gün sonra fiyatlar peş peşe dibi görecek!

Ayçiçek yağı fiyatları geçtiğimiz yıl yaşanan gelişmelerden dolayı fahiş artışlarla dikkat çekmişti. Ancak gümrük vergilerinin düşürülmesi sonrası sevindirici haber geldi. Ayçiçek yağına vergi indirimi! 15 gün sonra fiyatlar peş peşe dibi görecek!

internetten gönderilebilen vergi beyannameleri Haberi

internetten gönderilebilen vergi beyannameleri

İnternetten verilebilen vergi beyannameleri!

Vergi hukuku kapsamında ödenecek kimi vergiler için öncelikle beyannamenin verilmesi gerekiyor. Vergi beyanname ve bildirimleri, vergi dairesine gidilerek veriliyor. Ancak, bazı vergilerin beyannameleri internet üzerinden de verilebiliyor. İnternetten verilebilen vergi beyannameleri şu şekilde sıralanıyor:


İnternetten gönderilebilen vergi beyannameleri:

- Yıllık Gelir Vergisi 

- Kurumlar Vergisi 

- Geçici Vergi 

- Katma Değer Vergisi 

- Özel Tüketim Vergisi ( 2a beyannamesi hariç ) 

- Muhtasar 

- Noter Harçları Vergisi (NOTER) 

- Banka Muameleleri Vergisi 

- Sigorta Muameleleri Vergisi 

- Damga Vergisi 

- Özel İletişim Vergisi 

- Şans Oyunları Vergisi 

- Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu Kesintisi (KKDF) 

- BA Formu (FORMBA), 

- BS Formu (FORMBS), 

- Araçları Muayene Yetkisi Verilen Gerçek ve Tüzel Kişilerce Ödenmesi Gereken 

Hazine Payına İlişkin Bildirim 


Mükelleflerin, kanuni süresinden sonra ancak vergi incelemesine başlanılmasından veya takdir komisyonuna sevk edilmesinden önce beyannamelerini vermeleri halinde adlarına...