02 / 10 / 2024

intifa hakkı bağışlama

intifa hakkı bağışlama

Taşınmaz malların intifa hakkına sahip olan bir kimse, mal üzerinde ömür boyu kullanma hakkına sahip olmuş oluyor. Bu hak kişiye mal sahibi tarafından veriliyor. Peki, intifa hakkı bağış harcı ne kadar?

Son dakika: 330 yat bağlama kapasitesine sahip Yeni Foça Yat Limanı hizmete açıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 330 yat bağlama kapasitesine sahip Yeni Foça Yat Limanı'nı hizmete açtı.

İntifa hakkı nedir? İntifa hakkı nasıl kazanılır?

İntifa hakkı hukuki bir terim olup önemli bir anlam taşır. Miras bağlamında kullanılan bu terim mal varlığı sahiplerini ilgilendirir. Peki intifa hakkı nedir, nasıl kazanılır, özellikleri nelerdir? İşte intifa hakkı ile ilgili önemli bilgilere aşağıdan ulaşabilirsiniz...

Emekliler dikkat yeni düzenleme için düğmeye basıldı! Aylık bağlama sistemi yeniden gündemde

Milyonlarca emekliyi kapsayan emeklilik aylık bağlama sistemini yeniden düzenleyecek. Bu noktada geliri düşük olanlar için sosyal sigorta programı oluşturulacak. İşte konuyu ilişkin tüm detaylar...

Emeklilikte yeni düzenleme! Milyonları ilgilendiriyor! Emeklilik yaşı ve aylık bağlama sistemi değişiyor!

2024-2028 yıllarını kapsayan On İkinci Kalkınma Planı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunuldu. Kalkınma Planı'nda emekli aylıklarında düşüşe neden olan aylık bağlama oranı ile (ABO) ilgili yeni düzenlemeye yer verildi. 

Satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti! İkinci ve üçüncü evini almak isteyenlere kötü haber!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) geçen hafta yaptığı önemli bir düzenlemeyle evi olduğu halde yatırım amacıyla ikinci bir ev almak isteyenlere yönelik kredi sınırlaması getirdi. Buna göre satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti.

Veliler dikkat: İlkokul, ortaokul ve lisede okula başlama maliyetleri katlandı! 4 yılda yüzde 654,36'lük artış!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, eğitim masraflarında 4 yıldaki artışları açıkladı. Karabıyık, ilkokul düzeyinde okula başlama maliyetlerinin 2019'a göre; 2023'te yüzde 493,8 oranında arttığına dikkat çekti. İşte o rakamlar...

Okula başlama maliyeti yüzde 126 yükseldi! Okul öncesinde 17.234 TL, ilkokulda 28.295 TL, lisede 31 bin TL maliyet! 

2023-2024 yılı okula başlama maliyetlerinde ortalama yüzde 126 oranında artış yaşandı. Açıklanan rakamlara göre, okula başlama maliyeti okul öncesinde 17.234 TL, ilkokulda 28.295 TL, lisede 31 bin TL oldu. İşte o rakamlar...

Tapuda intifa hakkı ne demek? İntifa hakkı nedir?

İntifa hakkı, gayrimenkul konusunda pek çok kişi tarafından merak edilen bir kavramdır. İntifa hakkının ne anlama geldiğini ve devredilebilir mi yoksa devredilemez mi gibi sorular, bu kavramla ilişkili olduğu için net bir cevap aranmaktadır. Peki intifa hakkı nedir ve tapu ne anlama gelir?

Bu haber tüm EYT'lileri ilgilendiriyor! EYT maaşı yanlış bağlanan kişilerin itiraz hakkı var!

EYT süreci tamamlandı ve ödemeler yapılmaya başladı. Emekli aylığının bağlama işlemleri sonucu ödemeler konusunda çeşitli sebeplerle hatalar ile karşılaşıldı. Bu sürecin hızlı bir şekilde ilerlemesi nedeniyle EYT’lilere hatalı aylık bağlama riskinde artış görüldü. 

EYT'lilere flaş kolaylık: Emekli maaşı bağlama süresi kısalıyor! Hemen bu son dakika detayına bakın!

EYT'lilere flaş kolaylık... Emekli maaşı bağlama süresi kısalıyor... Hemen bu son dakika detayına bakın...

İntifa hakkı nedir? Ölüm halinde gayrimenkul kime kalır?

"Halk arasında ölene kadar benim öldükten sonra senin" olarak ifade edilen kuru mülkiyet ve intifa hakkında söz konusu gayrimenkul üzerindeki haklar nedir?

Tapuda bağış bozulur mu, tapu bağışı iptal edilir mi?

Gayrimenkul sahipleri taşınmazlarını satabildiği gibi bedelsiz olarak bağışlama hakkına da sahip oluyor. Peki, tapu bağışı iptal edilir mi? Tapuda bağış bozulur mu?

Gayrimenkullerde intifa hakkı nasıl tescillenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde gayrimenkullerde intifa hakkının nasıl tescil edileceğini kaleme aldı.

intifa hakkı bağışlama Haberi

intifa hakkı bağışlama

İntifa hakkı bağış harcı!

Taşınmaz malların intifa hakkına sahip olan bir kimse, mal üzerinde ömür boyu kullanma hakkına sahip olmuş oluyor. Bu hak kişiye mal sahibi tarafından veriliyor.


Tapu dairesine gerekli belgeler ile başvuru yapılmasının ardından bu hak başlamış oluyor. İntifa Hakkının süresi en fazla 100 yıl oluyor. 100 yıldan daha uzun süreli İntifa Hakkı geçerli kabul edilemiyor. 


Ancak intifa hakkı, kişiye tasarruf yetkisi vermiyor. Bu nedenle satış ve kiralama gibi herhangi bir işlem intifa hakkı sahibi tarafından yapılamıyor.


İntifa hakkının bir bedel almaksızın bağışlanması halinde, bedelli devire nazaran daha yüksek orandaki harcın ödenmesi gerekiyor. Peki, intifa hakkı bağış harcı ne kadar?


İntifa hakkı kurulması için ilgili belediyece bildirilen emlak beyan değerinden az olmamak üzere bildirilen bedel üzerinden binde 20 oranında harç tahsil ediliyor.


İntifa...